• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ÖZKAN BİNOL

Amerikalı üç "İvedik", patrona isyanda!

ozkan.binol@sabah.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.08.2011, 00:00
Siz hiç patronunuzdan kurtulmak istediniz mi? Ya da onu kariyerinizde engel görüp isyan ettiniz mi? Bu hafta gösterime giren "Patrondan Kurtulma Sanatı" filmi bu sorudan yola çıkıp yaz neşesi olarak sinemaları şenlendiriyor. Patronlarından kurtulmayı kafalarına koyan üç kafadarın verdikleri mücadeleyi anlatan filmin her sahnesi kahkaha, her karesi star dolu. Filmin konusu kısaca şöyle: Nick, hak ettiği terfiyi alabilmek için dengesiz müdürü Dave ne isterse yapmaktadır. Dale ise asistanlığını yaptığı dişçi Dr. Julia'nın cinsel tacizine maruz kalmakta, Kurt'un kariyeri de şirketin yeni sahibi Bobby yüzünden mahvolmak üzeredir. Eski bir mahkumun tuhaf tavsiyesiyle üçü de patronlarından kurtulmak için bir plan yaparlar.

ORTA SINIF ERKEKLER
Aslında orta sınıfa mensup erkekler için iş hayatında bütün bu olan biten patronun değil, kaderin bir oyunu. "Sonsuza dek işyerinin hamalısın sen, hamal kal. Ne de olsa önünde patron/müdür/amir engeli var." Amerikalı üç İvedik de, işte bu orta sınıf erkeklerin en iyi temsilcisi. Her üçü de işlerini seviyor ama daha iyi noktalara ulaşmak için de önlerindeki engellerden nasıl kurtulacaklarını bilmiyorlar. İlk başta "kiralık katil" tutma fikri cazip geliyor ama otel odasında katil adayı ile tanıştıklarında baltayı taşa vurmuş oluyorlar. Daha sonra da filmlerden kaptıkları akıllarla kendilerini bir zenci barına atıp aramalarına orada devam ediyorlar. Eh, tahmin edersiniz orada da başlarına gelmedik kalmıyor.
"Zenci barına gittiler, yok burjuva patrona isyan ettiler" gibi filme öyle derin anlamlar yüklemeyin. "Patrondan Kurtulma Sanatı" işyerindeki problemlerden kaynaklanan durumlar üzerine kurulmuş bir komedi. Seyirciye hoşça vakit geçirtip güldürmek, öncelikli hedefi. Akıllıca çözümlenmiş durumlar ve düşünülerek yazılmış zeki diyaloglarla seyirciyi hemen avucunun içine almayı beceriyor. "Her kareye star koyduk, idare edin" durumu yok yani. Filmde star da bol, zeki espriler de! "Trendeki Yabancılar" ve "Annemi Trenden Nasıl Atarım" karışıklığı bile filmin zeka seviyesini hemen işaretliyor.

KARAKTER ZENGİNİ

"Patrondan Kurtulma Sanatı" karakter bakımından son derece zengin. Film her ne kadar "Nick", "Dave" ve "Kurt"un üzerine kurulu olsa da güçlü yan karakterlerle desteklenmiş. Bu da iş hayatı ile dalga geçen filmin, yılın en başarılı komedilerinden biri olmasını sağlıyor. Karakter zengini olduğu kadar star zengini de! Öncelikli olarak üç sakar kahramanda "Jason Sudeikis", "Jason Bateman" ve "Charlie Day" çok iyiler. Kimyaları / ruhları fazlasıyla tutmuş. Yan karakterlerde Kevin Spacey şahane, (önce tanıyamadığım ama bayıldığım) Colin Farrel muhteşem, Jamie Foxx harika, Jennifer Aniston ise tam bir fıstık! Kaçırmayın.

Haftanın Filmi
Saklı Ruh

İtalyan'ın ilk üç boyutlu filmi sayılan "Saklı Ruh" bir zamanlar bağımlıları iyileştirmek için deneysel çalışmaların yapıldığı eski bir binada geçiyor. Annesinden miras kalan binaya giden Brian ve arkadaşları, bağımlılıktan kurtulan ama insan etiyle beslenen mutant çocuklara dönüşen hastaların hedefi haline gelir. Japon korku filmlerini hatırlatan "Saklı Ruh" bu tarz film sevenlere.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI