• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ÖZKAN BİNOL

Gençlerin hislerine tercüman

ozkan.binol@sabah.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.11.2013, 00:00
Yedi yüz milyon dolarlık gişe başarısı "Açlık Oyunları" filminin ikinci filmi "Ateşi Yakalamak"ın müjdecisiydi adeta. Gerçi Suzanne Collins'in romanı da bir üçlemeden oluşuyordu. Kahramanımız Katniss yine distopik ve despotik bir dünyada hayatta kalmaya çalışıyor. Serinin vazgeçilmez temaları "dayanışma", "bağımsızlık" ve "bağlılık" ikinci filmde de işlenmeye devam ediyor.
Önce kısa bir özet: Katniss ve yoldaşı Peeta 74. Açlık Oyunları'nı kazandıktan sonra sorunsuz bir şekilde evlerine dönmeyi başarırlar. Ancak zafer turu yapmalarını gerektirmektedir. Her bölgeyi ayrı ayrı ziyaret ettikleri bu yolculuk sırasında Katniss, büyük bir ayaklanma olacağı öngörüsüne kapılır. Başkan Snow ise tüm bunlar habersiz bir şekilde yeni Açlık Oyunları ile ilgili beklenmedik 'sürprizler' tasarlamaktadır.

BAŞROLDE İSYAN VAR
İlkinde olduğu gibi 'Açlık Oyunları 2'nin de başrolünde isyan var. İsyanın olduğu yerde de doğal olarak şiddet var. Katniss ve Peeta isyankar birer genç... Sistemin onlara giydirmeye çalıştığı imajı ret ediyorlar. Fakat kameralar çalıştığı anda da başka bir rolü oynamak zorunda kalıyorlar. Hayatta kalmak için bu yarışmayı kazanmak zorunda Katniss. Üstelik bu oyunlar TV'den naklen yayınlanıyor ve halk mecburen izliyor. Katniss yüzlerce gencin umudu; genç isyanın sesi.
"Açlık Oyunları 2: Ateşi Yakalamak"ta yönetmen koltuğu bu kez Frances Lawrence'a teslim edilmiş. Lawrence da ilk filmde (yönetmen Gary Ross) çok eleştirilen aktüel kamera kullanımı aza indirmiş. Ayrıca Katniss, Gale ve Peeta arasındaki aşk üçgenini de daha belirginleştirmiş.

DAHA DOYURUCU BİR FİLM
Yönetmenin asıl başarısı ergenlere hikayeler gibi duran "Açlık Oyunları" nın gerçek derdi olan despot hükümet ve toplumu yönlendiren medyanın gücü gibi siyasi göndermeleri daha görünür kılması olmuş. Sözün özü; Frances Lawrence daha doyurucu bir filme imza atmış.
Filmde Katniss'i yine Jennifer Lawrence canlandırıyor. Ondan da başka kimse bu role daha fazla yakışmazdı doğrusu. Hem filmi sürüklüyor hem de filme yeteneğiyle ciddi katkıda bulunuyor. Diğer oyuncular Donald Sutherland, Woody Harrelson ve Liam Hemsworth canlandırdıkları roller için en doğru seçim. "Açlık Oyunları 2: Ateşi Yakalamak" yarışmadaki yeni kurallar, yeni karakterler ve yeni yönetmenle ilkinden çok daha iddialı. Gençler ve genç kalanlar kaçırmasın derim. Hadi bakalım, arayı soğutmadan gelsin üçüncüsü....

Haftanın Filmi
AYAS

Ayas çizgi karakter Pepe'yi de yaratan Düşyeri Çizgi Film Stüdyosu'nun yeni kahramanı. Altı yaşındaki Ayas'ın başından geçen maceralarını anlatan film Türkiye yapımı ilk animasyon çocuk sinema filmi. Ayas'ın ilham kaynağının Kıvanç Tatlıtuğ olduğunu belirteyim bu arada. Haydi çocuklar sinemaya!


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI