• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Sosyal medya

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.01.2012, 00:00
Bugün izninizle benim geçen yıl başlayan girişimcilik hikayemden söz etmek istiyorum. Hayal kurduk ve çok satan bir kadın dergisi düşledik. Öznesi KADIN, söylemi, dili, üslubu KADINCA olan, içinde ikili ilişkilerden çocuk bakımına, sağlıklı yaşamdan moda önerilerine, yemek tariflerinden kariyer bilgilerine kadar her konuda bilgi verecek bilgiler yer alan bir dergi.
Her toplantıda, açık oturumda sözün dönüp dolaşıp "KADININ EĞİTİMİNE" geldiği bir ortamda bu tür bir BAŞUCU dergisine her zamankinden daha çok ihtiyaç olduğunu düşündük.
Dergimiz RENGARENK KIRMIZI ise MART 2011'de yayın hayatına başladı. 10. sayımız bayilerde. Bu süre içinde her ay 20 bin adet basıldık ve ortalama 12-13 bin kadının evine girdik, yaklaşık 100 bin kadın tarafından okunduk.

BOŞLUK DOLDURDUK

On ay boyunca KIRMIZI bayilerde ve zincir marketlerde satıldı. Satış noktalarını artırmak ve daha görünür olmak, kadınların gittiği her yerde olmak istedik. Örneğin Boyner mağazalarına girdik, B-fi'ler gibi kadınlara yönelik mekanlarda satıldık.
Abonelik satışı yaygınlaştırmaya çalıştık. Abone sayımız 500'ü geçti. Ayrıca TOPLU SATIŞ yöntemi uyguladık. Amaç daha çok kadına ulaşmak olduğu için bunu çok önemsedik.
Ne var ki 10 ayda hedeflediğimiz satışa ve aboneliğe ulaşamadık. Matbaa ve kağıt ve dağıtım giderlerinin fazla olması, satış ve reklam gelirlerinin giderlerimizi karşılayamaması ve dijital medyanın giderek daha da güçlenmesi bizi yeni kararlar almaya itti. Sosyal medyayı göz ardı etmemiştik ama baktık ki daha çok okura ulaşmanın yolu buradan geçiyor. Biz de 2012 yılında internet/facebook/twitter/I Pad/I Phone/Androhid medyada var olmaya, orada daha etkin ve güçlü olmaya karar verdik. Bu nedenle Ocak 2012'den itibaren sadece web'de olacağız. Dergimizi ise üç ayda bir basmayı planlıyoruz.

ELİNİZİN ALTINDA

Kısacası RENGARENK KIRMIZI artık sosyal medyada. Sizi sitemize, facebook ve twitter sayfamıza bekliyoruz. Biliyorsunuz, basılı derginin tirajı satışla, sanal derginin tirajı ise tıklanma ile ölçülüyor. Bir sitenin başarısı, siteyi pek çok kişinin ziyaret etmesiyle doğru orantılı. Siteye ne kadar çok kişi girerse, haberlere ne kadar çok tıklanırsa, facebook bağlantıları ne kadar çok beğenilir ve paylaşılırsa, ne kadar çok tweet atılırsa tiraj da o kadar çok artıyor ve site reklam alıp, para kazanmaya başlıyor. Bu nedenle www.rengarenkkirmizi.com sitemizi her gün ziyaret etmenizi, facebook ve twitter'larımızı paylaşmanızı ve sitemizin zenginleşmesine yazı, görüş ve yorumlarınızla katkıda bulunmanızı istiyoruz.
Amacımız en zengin içeriğe sahip bir kadın sitesi olmak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA