• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
SEDA KAYA GÜLER

Can suyu sermayesi

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.12.2012, 00:00
Startı İzmir'de verilen "Teknolojide Kadın Hareketi"nin eğitim dönemi İzmir, Ankara, İstanbul, Samsun, Gaziantep'i kapsayan projenin ilk evresinde bilgisayar öğrenmek veya bilgisayarla iş yapmak isteyen kadınlara iki gün süren bir eğitim verildi. Projenin ikinci etabını, teknolojiyi en iyi şekilde kullanarak işini kuracak olan 3 kadına can suyu sermayesinin sağlanacağı bir yarışma oluşturuyor. Gaziantep'teki toplantıda bu yarışmanın duyurusu yapıldı.
İzmir ve Gaziantep'te yapılan iki toplantıyı da izleyen birisi olarak izlenimlerim şöyle:
Kadına yönelik her tür projeyi canı gönülden destekliyorum. Çünkü biliyorum ki, kadına yapılan yatırım, sadece kadına değil, aileye ve ülkeye de yatırım anlamına geliyor. İçinde eğitim, meslek sahibi olma, para kazanma, iş fikri geliştirme olan projeleri daha çok önemsiyorum. Çünkü pek çok sorunun kökeninde geçim sıkıntısı var. Çaresizlik, ekonomik durumla paralel gelişiyor.

FATMA ŞAHİN
Kabinenin tek kadın bakanı Fatma Şahin de bu gerçeğin farkında. Yiğidin hakkını yiğide verirsek, çalışkan, başarılı ve etkili bir bakan Fatma Şahin. Kadın ve erkek sorunlarını iyi biliyor. Ve kadınların konumunu iyileştirmek için elinden geleni yapıyor. Hem de partisinde hakim olan erkek egemen anlayışa rağmen. Pek çok konuda parti yöneticileriyle aynı görüşte olmadığı halde, bakanlığını ilgilendiren konularda bile sessiz kalabiliyor. Ama bu durumda onu suçlamak yerine, elinin güçlü olmasını sağlamanın daha doğru olacağını düşünüyorum.
Ne var ki bakanlıkta son senesi olabilir Fatma Şahin'in. Adı önümüzdeki yıl yapılacak olan yerel seçimlerde seçim bölgesi Gaziantep belediye başkan adayı olarak geçiyor. İyi mi olur, kötü mü? Bence çok etkili ve başarılı bir başkan olur ve yeni bir başkanlık modeli geliştirebilir.

SERPİL TİMURAY
Startı İzmir'de
verilen
"Teknolojide
Kadın
Hareketi"nin
eğitim dönemi.
Teknolojide Kadın Hareketi'nin arkasında Vodafone Türkiye var. İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray hem Türkiye'nin hem kadınların gururu. Çok önemli bir sektörde başarılı bir CEO. Kadın olmanın dezavantajını yaşamadığı bir ortamda yetişmesine ve performansının değerlendirildiği şirketlerde çalışan biri olmasına rağmen, Türkiye'de kadın olmanın ne demek olduğunun farkında. Bir yönetici olarak, kadınların ekonomik hayatın dışında bırakılmasının, sosyal ve ekonomik gelişimi tehdit ettiğini görüyor. Bu nedenle de kadınları ekonomik hayata, üretime dahil edecek projelere öncelik veriyor. Çok yoğun bir tempoda çalışıyor. Evli ve çocuklu olarak kariyer yapılabileceğinin somut bir örneği. Tabii aile desteğini göz ardı etmemek şartıyla. Çalıştıkça genç kalanlardan. Bu arada müthiş zayıflamış. Sebebi de Karatay diyeti.

KAZANANA 15 BİN LİRA
Gelelim yarışmaya. "Teknolojide Kadın Hareketi" eğitim almış ya da almamış, teknolojiye dayalı, uygulanabilir bir iş fikrine sahip tüm kadınların katılımına açık. Başvurular 6 Şubat 2013'e kadar devam edecek. Yarışmanın sonuçları Mart 2013'te açıklanacak. Adayların, Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel, KAGİDER Başkanı Dr. Gülden Türktan ve TBV Başkanı Faruk Eczacıbaşı'nın da aralarında bulunduğu jüri tarafından değerlendirileceği yarışmada, birinci olan kadın 15.000 TL, ikinci 10.000 TL ve üçüncü 7.500 TL can suyu sermayesi ödülü alacak. Ayrıca ilk 3 girişimci kadın, Vodafone'dan 1 yıllık mobil iletişim hizmetleri paketi ve KAGİDER üyelerinden 1 yıllık mentorlük hizmeti kazanacak.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA