• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Çocuk parkları standartlara uygun mu? YUNUS KARAKAYA

Çocuk parkları standartlara uygun mu?

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.06.2014, 00:00
Belediyeler tarafından neredeyse her sokağa yapılan oyun parklarının yüzde seksenine yakınının standart dışı olduğu iddia edildi. Onun için siz siz olun çocuklarınızı oyun parklarında yalnız başına oynamaya bırakmayın. Bu iddiayı öne süren ve uyarıları yapan, kent mobilyaları sektöründe önemli bir yere sahip olan bir şirketin (Cemer) yönetim kurulu başkanı Fuat Eroğlu.
Peki Eroğlu neler söylüyor?
Türkiye'deki bütün oyun parklarının Uluslararası Avrupa Birliği Standartları'na göre üretilmesi ve montajlanması gerekiyor. Ancak yazılı standartlar yetmiyor. Özellikle kamu, kalite odaklı olmaktan uzaklaşıp fiyat odaklı olunca doğal olarak standart da bir tarafa bırakılmaya başlandı. "Ucuz olsun ama o sahayı dolduralım." zihniyeti Türkiye'deki parkların yüzde seksenine yakınının standart dışı duruma gelmesine sebep oldu. Yani basit bir benzetmeyle bölgemizdeki oyun parklarının yüzde doksanının standart dışı olduğunu ispatlayabilirim. İzmir de en zayıf illerin başında geliyor maalesef.
Çocuk oyun grubunda standart dışı uygulamalara bağlı olarak görülebilen riskler de vardır ama en sık görülen kazalar parmak kopması, kafa travması vb. şeklindedir. Kısacası nasıl ki çocukların doğru oyun grubunun içinde yer almaması fiziksel becerilerinin gelişmemesine sebep oluyorsa, doğru malzemeleri doğru seçmemek de çocukların ciddi anlamda yaralanmalarına sebep olabilir.

Soylu'yu tebrik ederim

Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu'yu tebrik ederim. Daha görevine yeni başlamış birisini neden tebrik ettiğimi merak edenlere hemen cevap vereyim. İlçenin adını aldığı Menderes'i unutmadığı için.
AK Parti İzmir Gençlik Kolları'nın öncülüğünde Menderes İlçe Gençlik Kolları ve Karabağlar İlçe Gençlik Kolları tarafından, Menderes Belediyesi Gençlik, Kültür ve Sanat Merkezi'nde 'Adnan Menderes'i Anlama' etkinliğine ev sahipliği yapan Bülent Soylu'yu bu duyarlılığından dolayı tebrik eder, görevinde başarılar dilerim.

Bornova Belediyesi'nden cevap var

İlk yazımda dile getirdiğim Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'nın Somalı bir maden işçisi Sefa Köken'e plaket vermesiyle ilgili olarak Belediye'nin Basın Danışmanı Mustafa Yılmaz, beni telefonla bilgilendirdi. Plaketi, halktan gelen istek üzerine verdiklerini söyledi. Bilgilendirme için kendisine teşekkür ederim.

GÜLME ZAMANI
Hiç Aynı Olur mu?
Karadeniz kıyısındaki Temel'in oteline tam pansiyon kalmaya gelen İstanbullu, iki gün sonra feryadı basmış:
- "Seyahat acentesi bizi buraya yollarken yemekte serbest seçim diye yolladı. Oysa iki gündür zoraki aynı yemekleri yemekten gına geldi!"
Temel:
-"Nasıl? Tün yeduğun hamsi pilavi ile hamsi puğulama idi, pu günde hamsi izgara ile hamsi turşisi. Ayni şey olur mi?"


GÜNÜN SÖZÜ
"Eğer, ilerde bir gün 'Keşke...' demek istemiyorsan, üç şeyi doğru seç! EŞİNİ, İŞİNİ, ARKADAŞINI." (YUNUS EMRE)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA