• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Zarfa değil, mazrufa bakın YUNUS KARAKAYA

Zarfa değil, mazrufa bakın

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 04.08.2014, 00:00
Yaklaşık 139 gün sonra İzmirlilerle buluşan Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hem Türkiye için hem de İzmir için önemli mesajlar verdi. Bir kısım medya ve bazı gruplar Erdoğan'ın Gündoğdu Meydanı'na kaç bin kişi topladığı üzerine günlerce konuşur durular ama çatı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun neden miting yapmadığını tartışmaz.
Neyse ben de Gündoğdu Meydanı'nda kaç bin kişi toplandığını uzun uzun tartışacak değilim. Benim için önemli olan verilen mesajlar. Zira eskiler "Zarfa değil, mazrufa bakın" derler. Yani mektubun üzerindeki adrestir, esas olan içinde ne yazdığıdır. Doğrusu ve güzeli bu değil mi?
CHP'lilerin sık sık hükümetin İzmir'e yatırım yapmadığı iddialarına, devletin hangi alanda kaç trilyonluk yatırım yaptığını rakamlarla açıklayan Erdoğan, İzmir'in, ilklerin, istikbalin, demokrasinin şehri olduğunu ve 10 Ağustos'ta yeni bir ilke imza atmak için gün saydığına vurgu yaptı. Erdoğan "Menderes'in şehri İzmir kararını vermiştir. Menderes ne demişti, 'Yeter artık söz milletin.' İzmir tıpış tıpış değil hür iradesiyle sandığa gider" sözleriyle İzmirlilerden destek istedi.

6 ok ve 9 ışığı da sormak lazım


Çatı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu'nun "İstiklal Marşı" gafından sonra CHP'li ve MHP'lilerden bir ricam olacak. CHP'lilerin Ekmeleddin hocama, "Altıok"un anlamını sormalarını istiyorum bakalım bilecek mi? Ben İhsanoğlu'na yardımcı olmak için yazayım da.

ALTI OK
Altı Ok, Cumhuriyet Halk Partisi'nin siyasi programını oluşturan altı ilkeye verilen ad. 1927'de Cumhuriyetçilik, Halkçılık, Milliyetçilik ve Laiklik olarak tanımlanan dört ilkeye, 10-18 Mayıs 1931 tarihindeki üçüncü parti kurultayında Devletçilik ve İnkılapçılık ilkeleri eklenerek "Altı Ok" kavramı benimsenmiştir. Şubat 1937'de yapılan bir anayasa değişikliğiyle Altı Ok ilkesi Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'na da eklenmiştir. Altı Ok'u simgeleyen amblem 1931'de Cumhuriyet Halk Partisi'nin bayrağı olarak benimsenmiştir. 1992'de yeniden açılan Cumhuriyet Halk Partisi de aynı amblemi kullanmaktadır.

9 IŞIK DOKTRİNİ

MHP'liler de çatı adayları Prof. Dr.Ekmeleddin İhsanoğlu'na "9 Işık Doktrini"ni sorsunlar bakalım bilebilecek mi? Hadi ben yine bir iyilik yapayım da yazayım. 9 Işık Doktrini, Alparslan Türkeş tarafından Milli Doktrin Dokuz Işık olarak ortaya konulan ülkücülüğün ana ilkeleridir. 9 Işık Doktrini, 1965'te Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi (CKMP)'nin, 1969 yılından itibaren de Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'nin siyasi programının temelini oluşturur. Alparslan Türkeş bu tezini, başta kapitalizm, liberalizm ve komünizm olmak üzere yabancı doktrinler ve yönetim sistemlerine karşı bağımsız son Türk devletini koruyabilmek için, millİ bir görüş etrafında birleşmek için ortaya koymuştur. Bu ilkeler sırasıyla şunlardır. Milliyetçilik, Ülkücülük, Ahlakçılık, İlimcilik, Toplumculuk, Köycülük, Hürriyetçilik ve Şahsiyetçilik, Gelişmecilik ve Halkçılık, Endüstricilik ve Teknikçilik.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI