• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Dünya kadınsız var olamaz YUNUS KARAKAYA

Dünya kadınsız var olamaz

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.10.2014, 00:00
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal "Bir toplum, cinslerden yalnız birinin yüzyılımızın gerektirdiklerini elde etmesiyle yetinirse, o toplum yarı yarıya zayıflamış olur. Bizim toplumumuzun uğradığı başarısızlıkların sebebi, kadınlarımıza karşı ihmal ve kusurdur" demiştir.
Kadınların her alandaki becerisine bir örnek verecek olursak Manisa Yunusemre Belediyesi'ne göz atmamız yeterli olur sanırım. Temiz bir ilçe için kolları sıvayan Yunusemre Belediyesi, yeni olmasına rağmen çevreden olumlu tepkiler alıyor. Yeniliğe açık olan Yunusemre Belediyesi çevrede alışılmamış olan ve farkındalık oluşturmaya yönelik temizlik işleri müdürlüğü- kadın istihdamına bir yenisini daha ekledi.
Manisa'da iki çocuk annesi 34 yaşındaki Bedriye Yüksel, Yunusemre Belediyesi Temizlik İşleri bünyesinde hizmet veren çöp kamyonlarını kullanarak iş hayatının birçok alanında kadının çalışabileceğini gösteriyor. Mesleğini çok sevdiğini söyleyen Bedriye Yüksel, "Bu mesleğe severek başladım fakat bugüne kadar böyle bir imkanım olmadı, bu iş erkek işi olarak görüldüğü için kadınlar hep ikinci planda kalıyordu. Fakat Yunusemre Belediyesi'ne kadınların iş hayatında daha aktif rol alması konusunda yardımcı olduğu için ve bize bu imkanı tanıyan, güvenen Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Çerçi'ye, Temizlik İşleri Müdürü Halil İbrahim Özcan'a teşekkür ediyorum" diyor.

Felaket yaşanmadan önlem alınmalı


1950'li yılların başında, İzmirli 50 dolayında tanınmış işadamının, İzmir'de eksikliği hissedilen yabancı dilde eğitim yapan yatılı bir okulu şehirlerine kazandırmak amacı ile bir araya gelmesiyle kurulan Bornova Meslek Lisesi'nde yaşanan bir sıkıntıya dikkat çekmek istiyorum. Levanten olan Edmond Giraud'un Bornova'ya 2 km. uzaklıktaki 220 dönümlük çam ağaçları ile kaplı arazisini bağışlamasıyla kurulan Bornova Anadolu Lisesi'nin Okul Aile Birliği Başkanı Gülce Etkin ile okul bahçesinde bol bol sohbet etme imkanı buldum.
Arazi üzerine, zengin bitki örtüsü korunarak derslikler, yatakhaneler, yemekhane ve konferans salonu inşa edilmiş ama gördüğüm eksiklikleri de sohbet esnasında dile getirmeden duramadım. Birincisi çamlarla kaplı olan okulun bahçesindeki ağaçların ve ağaç diplerinin ciddi bir bakıma ihtiyacı var. Öğrencilerin öğretmenlerinden saklı olarak sigara içmeye çalıştıkları sırada düşecek ufak bir kıvılcım bu tarihi okulu bir anda alevler arasında bırakabilir. Gerçi okul yönetimi Bornova Belediyesi'nden yardım istemiş sanırım ama henüz olumlu bir dönüş alınmamış. Bornova Belediyesi'nin bu tarihi okula sahip çıkarak yaşanabilecek felaketlerin önüne geçeceğini umut ediyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI