• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bu manzara yakışıyor mu? YUNUS KARAKAYA

Bu manzara yakışıyor mu?

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.10.2014, 00:00

Önce fotoğrafa iyice bakın, sonra da bu manzaranın İzmir'e yakışıp yakışmadığına siz karar verin. Ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin "İzmir Yaşayan Şehir, Yaşanılacak Şehir" sloganını getirin gözünüzün önüne. Burası her gün yüzlerce yerli ve yabancı turistin geçtiği Konak Vapur İskelesi civarı. Çöp tenekeleri boşaltılmış ama nedense yerlerdeki çöpler temizlenmemiş. Şimdi söyleyin bana "Bu manzara yakışıyor mu?" Yaşanılacak İzmir'e.

İzmir'de yeni bir fuar


Fuarlar şehri olan İzmir'in bir ihtisas fuarı daha oldu. Gençiz Fuarcılık tarafından organize edilen ve bu sene birincisi yapılacak olan "FOODEX İzmir Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı" 23-26 Ekim Tarihleri arasında İzmir Uluslararası Fuar Alanı'nda yapılacak. Gençiz Fuarcılık Genel Müdürü Osman Gençer'e bu fikrin nereden çıktığını sordum. Osman Gençer, soruma şu sözlerle açıklık getirdi;
"Dünya ticaretinde gıda sektörü önemli bir paya sahiptir. Ancak ülkemiz gıda ticaretinin bu pastada çok çok küçük bir payı bulunmaktadır. Oysa ki ülkemizde sektör her geçen sene büyümekte ve yurtiçi ticaret hacminde bir önceki yılı geride bırakmaktadır. Bizlerin amacı FOODEX İzmir Gıda ve Gıda Teknolojileri Fuarı'nda sektörün üretici ve tüketicisini, tedarikçi ve toptancısını; yani sektörü oluşturan tüm unsurları bir araya getirmek, buluşturmak, onların mevcut pazar paylarını artıracakları ortamı hazırlamak ve yeni işbirliklerine imkan tanıyacak koşulları sağlamaktır. FOODEX bu amaçlarla yola çıkmıştır..."
Gençer, fuarın destekçileri arasında Yeni Asır Gazetesi'nin de bulunduğuna dikkat çekerek, İran, Pakistan, Kuveyt, BAE, Irak, Suudi Arabistan, Yemen, Mısır, Ürdün, Filistin, İsrail, Tunus, Cezayir, Bulgaristan, Yunanistan, Sırbistan, Gana, Fildişi Sahili, Bahreyn'in de fuara katılacağını dile getirdi.

Saadet Partisi'nde il kongresi heyecanı

SP İzmir İl Teşkilatı'nın Beşinci Olağan Kongresi, Genel Başkan Kamalak'ın katılımıyla 19 Ekim'de Balçova Termal Otel'de gerçekleştirilecek. İlçe kongreleri sürecini tamamlayan ve 18 ilçe başkanının yenilenerek kan değişiminin yaşandığı Saadet Partisi İzmir İl Yönetimi, Beşinci Olağan Kongresi'ni 19 Ekim Pazar günü yapıyor. Genel Başkan Prof. Dr. Mustafa Kamalak'ın katılacağı kongre, Balçova Termal Otel Kardelen Salonu'nda gerçekleşecek. 634 delegenin oy kullanacağı kongrede tek aday ise Bayram Sakartepe gibi görünüyor.

Kadınlar kan verecek

İzmir Kadınlar Birliği Derneği "Farklıyız farkındayız buradayız ya siz" sloganıyla Kızılay ile birlikte kan bağış kampanyası düzenledi. Dernek başkanı Aydan Kurt, 18 Ekim günü saat 11.00 ile 19.00 saatleri arasında Konak Hükümet Konağı önündeki etkinliğe tüm İzmirlileri davet ediyor. Bizden duyurması.


GÜNÜN SÖZÜ
- Sağlığı olanın umudu, umudu olanın her şeyi var demektir.
(Arap Atasözü)

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI