• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Balık halinde güvenlik ne iş yapar YUNUS KARAKAYA

Balık halinde güvenlik ne iş yapar

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.10.2014, 00:00
İzmir Balık Hali'ndeki güvenlik görevlileri ne işe yarar arkadaş anlamadım.
Nerden çıktı bu balık hali olayı dediğinizi duyar gibiyim. Siz de görüntüleri izleseydiniz benim gibi düşünürdünüz ama ben sizlerle o görüntülerden iki kare paylaşacağım, sizler de durumun vahamiyetini anlarsınız umarım.
Olay 13.10.2014 tarihinde İzmir Balık Hali civarında yaşanıyor. Birisinin elinde pompalı tüfek olan iki balici, demir parmaklıkları aşıyor. Sonra sanırım balık hali görevlilerinin birisiyle koyu bir sohbete tututuşuyor ama elinden pompalı tüfek düşmüyor. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine gelen jandarmayı gören iki balici bir anda toz oluyor. Bu durumda balık hali güvenliğinin ne iş yaptığını sormakta haksız mıyım?


Düğünlerde sahte dolar modası

Düğünlerde sıkça görmeye alışık olduğumuz "havaya dolar saçma" modası, ekonomik şartların değişmesiyle ilginç bir hal aldı. Sahte dolar arayanlar internetten ve düğün gereçleri satılan mağazalardan tıpkısının aynısı olan ancak küçük puntolarla geçersizdir yazdığı belirtilen sahte 1 dolarlardan oluşan 100'lük bir desteyi 3 -7.5 lira arasında alabiliyor. Ayrıca internette 10 deste dolar alana 2 deste dolar hediye gibi çeşitli kampanyalar da var. Ama bu durum düğünlerdeki orkestracıları oldukça kızdırıyor. Düğünlerde atılan sahte dolarlar yüzünden bahşişlerin düştüğünden dert yanan müzisyenler, olaya tepki gösterirken düğün esnasında sık sık "Lütfen sahte dolar kullanmayınız" şeklinde anons yapmayı ihmal etmiyor...

Salihli değişiyor


Zeki Kayda'nın göreve gelmesinden sonra Salihli Belediyesi'nin hizmetlerinde gözle görülür bir artış olduğunu dile getirmeden edemeyeceğim. Ama beni en çok memnun eden, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen belediye meclisinde alınan bir karar oldu. Hani İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu şehit ve gazi yakınlarının belediye otobüsüne ücretsiz binmesinden dolayı Eshot'un zarara uğradığını ima etmişti ya şimdi bakın Salihli Belediyesi ne yapmış. Salihli Belediye Meclisi üyeleri, Salihli Merkez ve mahallelerinde ikamet eden gazi ve şehit ailelerinden talep gelmesi halinde Kurşunlu Kaplıcalarından 10 gün ücretsiz olarak faydalandırılması teklifini oybirliği ile kabul etti.

Yurttaş'tan üzümlü ekmek çağrısı


AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş, Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası Genel Müdürü Ali İlbahar'ı ziyaret ederek fabrika hakkında bilgi aldı. Yurttaş, "Ankara Halk Ekmek Fabrikası tarafından yapılan 'Şampiyon Ekmek' için üzüm kullanılıyor. Ekmeğin çok tüketildiğini biliyoruz. Oldukça leziz ve sağlıklı bir ekmek. Kendilerine bu konuda teşekkür ediyoruz. Tüm fırıncılara ve halk ekmek fabrikalarına çağrıda bulunuyorum. Tam tahıllı ekmeğin içinde de üzümü denesinler. Ülkemizde kişi başı kuru üzüm tüketimi 250 gram civarında, üzüm ihracatı yaptığımız Almanya ve İngiltere gibi ülkelerde bu oran 1600-1700 gram arasındadır. Bu ülkelerde tam tahıllı ekmeğin, keklerin, pastaların, pilavların içerisine ekmek ilave ediyorlar. Üzümü çikolata ile kaplayarak drajeler oluşturuyorlar. Pestil ve pekmez olarak da tüketiliyor. Üzümün faydaları saymakla bitmez. Bunu insanımıza ve diğer ülkelere anlatmalıyız" diyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI