• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kaş yapayım derken göz çıkarmayalım YUNUS KARAKAYA

Kaş yapayım derken göz çıkarmayalım

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.10.2014, 00:00
Hani bir işi düzelteyim, bir iyilik yapayım derken büsbütün bozan ve büyük bir zarar verenler için söylenen bir söz vardır, "Kaş yapayım derken göz çıkarmak." Bu sözün ne kadar anlamlı olduğunu Hakkari'de yapılan hain saldırı sonucunda şehit olan 3 yiğit gencin fotoğraflarının sosyal paylaşım sitesinde paylaşılışında bir kez daha anladım. Sözde hain saldırı sonucu genç askerlerimizin kahpece şehit edilmesini sosyal paylaşım sitesi üzerinden protesto ederek tepkilerini fotoğraflarla birlikte yorum yazıp gösteren vatandaşlarımız, bölücü terör örgütünün ekmeğine yağ sürüdüklerinin farkında bile değillerdi.

CHP'de hainler kim?

CHP İzmir Teşkilatı içlerindeki haini(!) aramaya başladı sanırım. Çünkü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP Genel Merkezi tarafından düzenlenen toplantıda 30 Mart seçimlerinde DSP'den aday olan eski CHP'li başkanları hainlikle suçladı. Peki kim bunlar? Aliağa Belediye eski Başkanı Hakkı Ülkü, Urla Belediye eski Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, Menderes Belediye eski Başkanı Ergun Özgün, Güzelbahçe Belediye eski Başkanı Ertan Avkıran, Konak Belediye eski Başkanı Hakan Tartan, ilk akla gelen isimler. Bu isimlerin, CHP'de yaptıkları hizmetleri görmezlikten gelip bir anda 'İhanet ve Hainlik'le suçlanmasına bir anlam veremedim.

Cumhuriyetçi Avukatlar kazandı

İzmir'de baro seçimleri yapıldı ve Aydın Özcan açık farkla kazandı. Baro seçimlerinde, Baro Genel Kurulu'nda Çağdaş Avukatlar Grubu'nun adayı, mevcut Başkan Ercan Demir'in dağıttığı broşür ortalığı karıştırdı. Broşürde Ercan Demir'in fotoğrafının arka fonunda görülen Atatürk fotoğrafının başının kadrajlanarak çıkarılması büyük tepki topladı. İzmirli avukatlar, Atatürk'ü görmemezlikten gelen gruba en güzel cevabı Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu'na baro yönetimini teslim ederek gösterdiler. Sen salonda 'Biji Apo', 'Biji Kobani', 'Kahrolsun TC' diye slogan atacaksın, sonra baroda seçimi kazanmaya çalışacaksın, yok öyle yağma kardeşim!

Kötü alışkanlıklardan kurtulabilirsiniz

Uzun süredir görüşemediğim arkadaşım Uğur Ertan ile FOODEX fuarı ziyareti sırasında karşılaştım, kendisini oldukça sağlıklı ve keyifli gördüm. Sebebini sorduğumda, "Sigara ve alkolü bıraktım." demesine şaşırmadım desem yalan olur. Çünkü kendisini tanıdığım günden bu yana o iki maddenin sıkı bir kullanıcısıydı. Uğur kardeşim, alkol ve sigarayı Psikolog Ceren Ezgi Yılmaz sayesinde bıraktığını, kendisine minnettar olduğunu söyledi. Benim alkol ve sigara alışkanlığım olmadığı için bir şey diyemiyorum, tamamen değerli dostum Uğur Ertan'ın yalancısıyım.

Bayraklı'da kötü alışkanlıklar sporla önlenecek

Söz kötü alışkanlıklardan açılmışken, Bayraklı Belediyesi'nin gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak adına spora yöneltmek için yaptığı çalışmayı takdirle karşılıyorum. Spora ve sporculara her türlü desteği veren Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ: "Gençlerin ve çocukların gelişimine katkı sağlamak, onları kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için spor en temel ulaşım aracımız oldu" diyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA