• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Hak deyince akan sular durur YUNUS KARAKAYA

Hak deyince akan sular durur

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.11.2014, 00:00
Bir meselenin çözümünde, bir anlaşmazlıkta adaletli ve tarafsızca davranılır, doğru yol tutulur, hakkaniyet gözetilirse hiç kimse bir şey söyleyemez; herkes verilen kararı kabul eder. Bakın atalarımız ne güzel söylemiş "Hak deyince akan sular durur" diye.
Şimdi sizlerle İzulaş'ta yaşanan bir olayı paylaşacağım. İsmi İsa Akbulut, kendisi 16 yıldır İzulaş'ta görev yapıyor. 20.10.2014 tarihinde İzulaş Genel Müdürlüğü'ne şöyle bir dilekçe yazıyor:
"Atölye Müdürlüğü bünyesinde Araç Kabul ve Sevk sorumlusu olarak çalışmaktayım. Görevlendirilmemden bu yana diğer sorumlu görevini yapan ve bu unvanı kullanan personel 4.grup olarak ücretlendirilirken, ben 3.grup olarak ücretlendirildim. Ücret grupları arasındaki alacak farkımın hesaplanarak tarafıma ödenip kaybımın giderilmesi konusunda gereğinin yapılmasını saygılarımla arz ederim."
Peki! İZULAŞ Genel Müdürlüğü, hakkını arayan İsa Akbulut'a 22.10.2014 tarihinde ne cevap verdi dersiniz?
Sayın İsa Akbulut,
Görevlendirme ile ilgili yazımızda kadronuz uhdesinde kalmak üzere Atölye Müdürlüğü'nde Araç, Arıza Kabul Sorumlusu olarak görevlendirildiğiniz halde 3.gruptan 4.gruba terfiniz uygun görülmemiştir. Atölye Müdürlüğü'nde Araç Arıza Kabul Sorumlusu Kadrosuna ihtiyaç kalmadığından bugüne kadarki hizmetlerinizden dolayı teşekkür eder, tüm yasal haklarınız ödenmek kaydıyla 22.10.2014 tarihi mesai saati bitimi itibariyle iş akdinizin feshedildiğini bildiririz.
Şimdi anlı şanlı işçi hakkını savunan sendikalar buna ne cevap verecek? İsa Akbulut'un üyesi olduğu Belediye İş Sendikası 1 No'lu şube yöneticileri ne yapacak? En önemlisi hak, hukuk diye ortalıkta dolaşan CHP'li başkanlar ne yapacak? Bekleyip göreceğiz, bu arada İsa Akbulut'un hakkını aramak için dava açmaya hazırlandığını da belirtmek isterim.

Güzelbahçe atık ilçe olmasın

Geçtiğimiz günlerde Ak Parti, İzmir'de "Yerel Yönetimler Koordinasyon" toplantısı düzenledi. Toplantıya katılan Güzelbahçe Karadenizliler ve aynı zamanda Güzelbahçe Atatürkçü Düşünce Derneği başkanı olan Uğur Semih Akdemir'in konuşmasında ortaya attığı iddialar bir hayli ilgi gördü. Akdemir, Aziz Kocaoğlu'nun Güzelbahçe'yi atık ilçe yapmak istediğini öne sürerek İlçe Belediye Başkanı Mustafa İnce'nin buna karşı çıkmadığını belirtti. İlçe halkının balık hali ve mezbaha yapımına karşı olduğunu öne süren Akdemir, Güzelbahçelilerin mutlaka görüşünün alınması gerektiğini söyledi. Akdemir, "Çöp istasyonu bize geldi, yarım adanın tüm çöpü Güzelbahçe'de toplanıyor. Güzelbahçe'den transfer ediliyor. Her gün bir sürü çöp arabası geziyor şehirde, sinekler bastı ilçeyi. Mezbaha ve Balık Hali de oldu mu tam bir atık ilçesi olacağız" şeklinde konuştu.

Kadın futbol takımı destek bekliyor

Bu yıl İzmir'i Kadınlar Futbol 1. Ligi'nde temsil eden Beden Eğitimi ve Spor Eğitim Merkezi Spor (BESEM) Kadın Futbol takımı destek bekliyor. 1.Lig'de mücadele eden Karşıyaka'nın ilk, İzmir'in ikinci takımı olan Besemspor'un as başkanı Mehmet Yıldırım, "İzmirlilerden sponsor desteği bekliyoruz. Çünkü aylık 2 bin TL deplasman masrafımız oluyor. Kısıtlı imkanlarla mücade ediyoruz. İzmirli iş adamları lütfen bu takıma sahip çıksın" dedi.

Gözlüksüz yaşama merhaba

Gözlüksüz yaşama merhaba dememi sağlayan Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu ve Opr. Dr Hülya Bolu, Kaşkaloğlu Göz Hastanesi personeli ve ameliyatım sırasında bana refakat eden değerli kardeşim Süleyman Öztürk'e teşekkür ederim.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA