• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Ne bayrağıma ne Atama ne vatanıma söz söyletirim YUNUS KARAKAYA

Ne bayrağıma ne Atama ne vatanıma söz söyletirim

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.11.2014, 00:00
Şair Mithat Cemal Kuntay'ın dediği gibi;
"Bayrakları bayrak yapan, üstündeki kandır.
Toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır."
Bu güzel sözden yola çıkarak bir kez daha haykırıyorum "Ne Bayrağıma ne Atama ne de Vatanıma" söz söyletirim arkadaş. Benimle aynı düşünceyi taşıdığı içinde 120 yıllık çınar Yeni Asır Gazetesi'nde yazıyorum. Kulaktan dolma bilgilerle, mahalle dedikodularıyla değil Yeni Asır Gazetesi'nin 120 yıllık tarihini okuyarak gerçekleri öğrenebilirsiniz.

BAYRAĞA SAYGI

Ordumuz İzmir'e girmişti. Düşman, gemilere binmiş kaçıyordu. Atatürk, hükümet binasına girince ayaklarının altına düşman bayrağını serdiler. Çiğneyip geçmesini istediler.
Atatürk:
-Kaldırın bu bayrağı yerden, dedi.
İtiraz edenler oldu:
-Ama düşman bizim bayrağımızı çiğnedi, dediler.
Atatürk:
- Onlar bayrağa saygı göstermemiş olabilirler. Bayrak, bir milletin en kutsal varlığıdır. Onlar öyle yaptı diye, bizim de öyle yapmamız gerekmez. Biz bayrağa, hangi millete ait olursa olsun, saygı gösteririz. Herkesin de saygı göstermesini isteriz" dedi.
Bizleri birbirimize bağlayan bazı unsurlar vardır: Vatanımız, bayrağımız, İstiklal Marşı'mız, şehitlerimiz, gazilerimiz, inançlarımız ve kültürümüz... Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan tüm vatandaşlar bu değerlere her zaman sahip çıkmalı, onları yaşatmak için çalışmalıdır. Hepimiz bilmeliyiz ki bu değerler, vicdanımızda taşıdığımız manevi kuvvetle güçlenerek bizi bir arada tutar ve millet yapar.

Palmiyeler kuruyor

İzmir denince akla ilk gelen yerlerden olan Alsancak 'Sevgi Yolu' sevgiye muhtaç. İnsanın içini ısıtan bir yer burası. Eskiden birçok Türk filmine ev sahipliği yapan bu sokaktaki palmiyelerin kurumaya başladığını biliyor musunuz? Konak Belediyesi eski başkanı Hakan Tartan döneminde yeniden düzenlenen sevgi yolunda palmiyelerin yanı sıra diğer ağaçların da bakımsızlıktan kurumaya başladığı gözümden kaçmadı.

Emir artık okula gidiyor


Emir artık eğitim hayatına devam edecek. Empati Yaşam Sakatlar Derneği, tekerlekli sandalyesi olmadığı için okula başlayamayan Emir Ülger'e yardım elini uzattı. Mevlana İlkokulu'nda okuyan Emir'i ziyaret ederek tekerlekli sandalyesini teslim eden Dernek Başkanı Murad Pekdilber, kısa zamanda akülü sandalyesinin de hazırlanacağı müjdesini verdi. Empati Yaşam Sakatlar Derneği Başkanı Murad Pekdilber, küçük Emir'i ve ailesini daha önce evlerinde ziyaret ettiklerini söyledi.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA