• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Cambaz ipte, balık dipte gerek YUNUS KARAKAYA

Cambaz ipte, balık dipte gerek

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.02.2015, 00:00
Niteliği gereği hemen her varlık farklı bir yerde bulunur, barınır ve iş yapar. Niteliğine uygun olmayan yerin şartları onu zor durumda bırakabilir. Dolayısıyla her kişi elde ettiği niteliklerin gerektirdiği bilgi, beceri ve uzmanlık sahası içinde çalışmalı; o alanın dışındaki işlerden uzak durmalıdır.
Yurttaş'ın projesi gündeme damgasını vurdu
Geçtiğimiz hafta AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş'ın "Okul üzümü" projesi gündeme damgasını vurdu. AK Parti Manisa Milletvekili Dr. Muzaffer Yurttaş'ın hazırladığı "Okul Üzümü - Akıl Üzümü" projesini defalarca köşemde duyurmuştum. Bu projenin Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından Manisa'da açıklanmasının ardından üzüm, üreticileri adeta bayram havası yaşadı. Başbakan Davutoğlu'nun açıklamasından büyük memnuniyet duyduğunu, üreticiler için de açıklamanın sevinç yarattığını söyleyen AK Parti Milletvekili Yurttaş, amaçlarının haftada üç gün 45 gramlık üzümle okul çağındaki çocuklara sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırmak olduğunu açıkladı. TARİŞ Üzüm Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Türker de Başbakan Davutoğlu'nun kuru üzüm dağıtımıyla ilgili açıklamasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Sema Pektaş otur, '0'
Konak Belediye Başkanı Sema Pektaş'ın Türkçe ile arası pek iyi değil sanırım. Gerçi Sema Hanım'ın Baro Başkanlığı sırasında Atatürk ve Türk Bayrağı ile de arası pek iyi değildi ama Konak Belediye Başkanı olduktan sonra da değiştiği söylenemez. Konuya girmeden önce Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün dilimizle ilgili söylediği bir sözü hatırlatmakta fayda var sanırım. Atamızın "Türk dili, Türk milleti için kutsal bir hazinedir. Çünkü Türk milleti geçirdiği sayısız felaketler içinde ahlakının, geleneklerinin, hatıralarının, çıkarlarının, kısaca bugün kendi milliyetini yapan her şeyin dili sayesinde korunduğunu görüyor. Türk dili Türk milletinin, kalbidir, zihnidir." Sema Hanım'a tavsiyem, reklamlarını kim hazırlıyorsa onları iyi bir dil eğitimine alması.
"Konak ailesi büyüyor" ilanlarını kim kontrol etti ve panolara konulmasına kim izin verdi biliyorum ama "Şartlar değiştiği için kullanmadığınız eşyalarnızı topluyor." cümlesindeki "ı" harfini kimin yediğini merak ediyorum.
9 Şubat Sigarayı Bırakma Günü başlangıç olsun...
Sigara dumanı içinde siyanür, amonyak, karbonmonoksit, naftalin, kadmiyum ve aseton gibi 4000'den fazla kimyasal madde bulunduğunu biliyor musunuz? Yani sigara tiryakileri bile bile ölüm soluyor. '9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü'ne dikkat çeken Yeşilay Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman, "Kanserojen maddeler bir nefes sigarayla kan dolaşımına karışır. Bunun sonucunda zaman içinde birtakım akciğer ve diğer organlarla ilgili rahatsızlıklar başlar. Sigara kullanan kişiler daha sık grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara maruz kalırlar. İçilen her sigara, insan ömrünün 5 dakikasını kısaltır. Erken yaşta sigaraya başlayanların ömrü ortalama 20-25 yıl azalır. Hayatta oldukları sürede de hastalıklı ve sağlıksız bir yaşam sürerler" uyarısında bulundu.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA