• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Abanın kadri yağmurda bilinir YUNUS KARAKAYA

Abanın kadri yağmurda bilinir

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.03.2015, 00:00
Her şeyin bir değeri vardır. Bir şeyin gerçek değeri (kadri) ise, ona gerçekten ihtiyaç duyulduğu zaman ortaya çıkar.
Giysinin değeri görüntüsünde değil; amacına uygun olarak kullanılmasındadır. Yağmurlu havada aba insanı ıslatmaz ve değeri anlaşılır.
Bir gerecin, bir aracın, bir dostun ya da bir ortamın değerini anlamamız için ille de o gerece, araca, dosta ya da ortama gereksinmemiz olması gerekmez. Bazı şeylerin değeri, gereksinim olmadan da anlaşılmalıdır. Onun için insanın değeri de ölünce veya başına bir kaza gelince değil, daha önceden bilinmeli. İzmir'in en işlek caddelerinden olan Montrö Meydanı'ndaki gördüğüm manzara ise beni ürkütmedi değil. Sanırım bir direk ortadan kaldırılmış ama elektrik aksamı ortada başı boş bir şekilde bırakılmış. Vatandaşlarımız sağolsun, kendisine göre bir çözüm yolu bulmuş. Ortalıkta bulunan elektrik kablosundan kimsenin zarar görmemesi için plastik su şişesi kullanmış ama yetkililerin daha duyarlı olması gerekmez mi? Olası bir can kaybında veya hayati derecede yaralanma meydana geldiğinde, bunun sorumlusu kim olacak merak ediyorum doğrusu.

İnce eleyip sık dokumalılar


AK Parti, genel seçimler öncesinde temayül yoklamalarını tamamladı, aday adaylarını ise listeye girme heyecanı sardı. Milletvekili adaylarını belirleyecek olan AK Parti Genel Merkezi yöneticilerinin işleri hiç de kolay gibi görünmüyor. 400 milletvekilini hedefleyen Adalet ve Kalkınma Partisi, ince eleyip sık dokumalıdır. Paralel yapıya karşı etkin mücadele sergileyen AK Parti yöneticileri, içlerine sızmaya çalışan Truva atına karşı gerekli tedbirleri almalıdır. O sebeple aday seçerken muhalefet bir kere düşünüyorsa, AK Parti bin kere düşünmelidir! 2015 seçimlerinde tek başına iktidar olmayı hedefleyen AK Parti yönetimi, ülkenin kaderini doğru tayin edecek kadrolar oluşturmalı! AK Parti İzmir Kadın Kolları Başkanı Özen Kızılırmak'ın sosyal paylaşım sitesinde yazdığı "Bir paralelcilere, bir de içimize sızmış eski örnekleri olduğu gibi AK görünen cehapelilere dikkat! Bu dava bugüne kolay gelmedi" mesajı benim söylediklerimi doğrular nitelikte değil mi? Sonradan AK Partili değil, teşkilatın tozunu yutmuş isimler Meclis'e gitmeli. Öyle isimler aday adayı olmuş ki, kendisi AK Partili ama danışmanlığını yapan isim CHP'li. Üstelik iktidar partisine ağzına geleni söyleyen biri.
Hafta sonunda yapılan temayül yoklamasının ardından, Atilla Kaya, Kerem Ali Sürekli, Ömer Sertbaş, Abdurrahim Şenocak gibi isimlerin üst sıralarda çıktığı yazılıyor. İsterseniz ben de bu isimlere ekleme yapayım: Talip Uzun, Sedat Şenbaş, Hakkı Atila, Ömer Vehbi Hatipoğlu bölgelerinde en çok ismi yazılan 13 kişi arasında yer alıyor.

Fırat Çakıroğlu için lokma döktürdüler


MHP Foça İlçe Başkanlığı, Ege Üniversitesi'nde öldürülen Fırat Çakıroğlu için önce lokma döktürdü, sonra mevlit okuttu. MHP Foça İlçe Başkanı Turan Çetinarslan'ın da hazır bulunduğu anma töreninde konuşan MHP'li Belediye Meclis Üyesi Taner Acar, Fırat Çakıroğlu'nun kalleş bir şekilde katledildiğini dile getirerek, "Fırat'ın tek suçu vatanı sevmekti. O bizim için ölü değil şehittir. Suçluların en ağır cezaya çarptırılmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA