• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Erkek arslan dişisinden kuvvet alır YUNUS KARAKAYA

Erkek arslan dişisinden kuvvet alır

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.02.2015, 00:00
Toplum hayatında kadınların yeri ve görevi asla küçümsenemez. Bu bakımdan erkekler daima arkalarında güçlü bir kadının desteğine ihtiyaç duyarlar. Bu desteğe kavuşanların başarıları daha da artar. Onun için erkeklerin kadınlarına büyük önem vermeleri ve özellikle onlara karşı daha saygılı olmaları gerekir.

Zabıtaları anlamakta güçlük çekiyorum


Söz kadınlardan açılmışken pazartesi günü yaşadığım bir olayı sizlerle paylaşmak istedim. Gerek Yeni Asır'daki haberlerimizde, gerekse köşemde Konak Meydanı'nı işgal eden seyyarlardan şikayetleri dile getirmiştim. İzmir Büyükşehir Belediyesi ise zabıta kadrolarının azlığını öne sürmüştü. Konak Meydanı'ndaki seyyarlara karşı fazla etkili olamayan zabıtalar, Behçet Uz Çocuk Hastanesi'nin arkasında oyuncak satan kadına karşı görev aşkıyla yanıp tutuşuyorlardı. 5-6 tane zabıta elemanı kadının etrafını bir anda sardılar ve oyuncaklarının bulunduğu pazar arabasını öyle hırslı bir şekilde aldılar ki keşke aynı hırsı Konak Meydanı'ndaki seyyarlara karşı da gösterseler diye geçirdim içimden. Kadının zaten pek direnecek hali de yoktu, sadece "Oyuncaklarımı verin" diye cılız bir ses duydum. Ama zabıta memurlarının zafer kazanmış komutan edasını görmenizi isterdim. Ha bu arada oyuncakçı kadına karşı operasyon yapan zabıtalar hastanenin ara sokağındaki seyyarları nasıl görmedi anlayamadım, yoksa "Onlar erkek, gücümüz yetmez" diye mi düşündüler?

İşçi maaşları ödenmiyor mu?

Konak Belediyesi'nde taşeron kadrosunda çalışan 80 işçinin maaşlarının ödenmediği bilgileri geldi. İddiaya göre Konak Belediyesi, İzmir'de irtibat ofisi dahi olmayan Park Bahçeler'e 80 işçi alım ihalesini Şanlıurfa'dan bir şirkete veriyor. Ocak ayı maaşlarının yatmadığını öne süren 80 işçi, Konak Belediyesi'ne müracaatlarında, "Biz şirketine ödedik" cevabını alınca kara kara düşünmeye başlıyor. Çünkü banka hesaplarına el konulan şirketin nisana kadar maaşları ödemesinin zor göründüğü öne sürüldü. Geçtiğimiz günlerde eylemcilere sahip çıkan Konak Belediye Başkanı Sema Pektaş, mağdur durumdaki işçilerine de sahip çıkar.

Hakkı Atila ilçe turunu sürdürüyor

Ak Parti'den 2. Bölgeden Milletvekili aday adayı olan Hakkı Atila, ilçe turlarını hız kesmeden sürdürüyor. İlçe Başkanları ve teşkilat ile görüşen Atila, bir taraftan ilçenin sorunlarını dinlerken çözümü için Ankara nezdinde girişimlerde bulunuyor. İzmir'i karış karış gezdiğini dile getiren Atila, "Ben her zaman bir kişi bir yeri yönetecekse yöneteceği yeri kafasına sığdırmalı derim. Şu an 16 ilçeyle ilgili tam bilgiliyim ve geri kalan ilçelerle ilgili çalışmalarım da elimde." şeklinde konuştu.Ak Parti'de kurulduğu günden bu yana hizmet veren Atila'nın Pazar günü yapılacak olan temayül yoklamalarında üst sıralarda çıkacak isimler arasında yer aldığı geldi kulağımıza.Atila ve diğer aday adaylarına da temayül yoklamalarında başarılar dilerim.

Sındır'a başarılar
Bir dönem önce Bornova Belediye Başkanı olan Dr. Kamil Okyay Sındır da CHP'den Milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. Belediye Başkanlığı döneminde başarılı çalışmalara imza atan Sındır, her zaman efendiliği ve kibarlığıyla da takdirimi kazanmış bir isimdir. Kendine bu yarışta başarılar diliyorum.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA