• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İESOB kart ile esnafa bereket gelecek ZEKERİYA MUTLU

İESOB kart ile esnafa bereket gelecek

zekeriya.mutlu@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.06.2012, 00:00
Son yazımızda birliğimizin "Alo Esnaf İzmir" projesini konu etmiş, değişen ve gelişen dünya koşulları karşısında esnaf sanatkarlara rehberlik edecek önemli projemiz hakkında bilgiler sunmuştuk. Gerçekten de, içinde bulunduğumuz bilgi ve teknoloji çağında, her geçen gün artarak gelişen yeniliklere ayak uydurmak bir zorunluluk haline gelmiştir.
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, üyelerinin yeni dünya düzenine uyumunu kolaylaştırmak için önemli çalışmalar gerçekleştirmektedir. Birliğin burada amacı, teknolojik ve sosyal gelişmeler karşısında esnaf sanatkarların mevcudiyetlerini ve faaliyetlerini sağlıklı şekilde sürdürebilmelerini sağlamaktır.
Bu noktada "Alo Esnaf İzmir" başta olmak üzere pek çok proje hazırlanmış, esnaf sanatkarların ufkunu açacak, geleceklerine ışık tutacak projelere ağırlık verilmiştir. Birliğimizin, Denizbank ile gerçekleştirdiği "İESOB Esnaf Kart" da böyle bir düşüncenin ürünüdür.

TESCİL EDİLDİ
Birliğimizin adını taşıyan İESOB Esnaf Kart çalışması, güç ekonomik koşullar altında çalışan esnaf sanatkarlara iktisadi açıdan destek verecek, onların ihtiyaç duyduğu mal ve hizmetleri avantajlı şekilde temin etmelerini sağlayacak önemli bir projedir. İESOB Esnaf Kart çalışmaları kapsamında, Denizbank ile önce "İşletme Kart" protokolü imzalanmış, bu süreçte de Türk Patent Enstitüsü'ne başvurularak İESOB Esnaf Kart markası kurumumuz adına tescil ettirilmiştir. Önümüzdeki süreçte ise, yeni tasarlanan "İESOB Esnaf Kart" basımı en kısa sürede gerçekleştirilecek ve eski kartlar yenilenecektir.

ESNAF KARTIN AVANTAJI
"İESOB Esnaf Kart", üyelerimize evraksız ve formalitesiz işlem imkanı sunmaktadır. Kart aidatı için herhangi bir ücret ödenmeyecek, normal kredi kartı işlemleri yapılabilecek, harcamalarda puan kazanılabilecektir.
"İESOB Esnaf Kart" ayrıca 4 farklı kredi seçeneği sunmakta, marka ortaklıklarıyla alışverişlerde indirim, öteleme veya taksitlendirme imkanı sağlamakta, otomatik OGS, fatura ve SGK ödemeleri gerçekleştirilmektedir.
"İESOB Esnaf Kart"ın, SGK ödemeleri için özel bir limiti de bulunmaktadır. "İESOB Esnaf Kart" üzerinden otomatik SGK ödeme talimatı veren üyelerimiz, sıra bekleme ve tarihi geçirme gibi sıkıntıları yaşamadığı gibi, SGK ödemeleri için özel bin 200 lira ek limit kullanmaya hak kazanmaktadır. Bu şekilde kart sahibi, limiti dolu olsa bile ödemelerini aksatmamaktadır.

ODA AİDATINI ÖDÜYOR
"İESOB Esnaf Kart"ın bir avantajı da oda aidatlarını ödemesidir. Her ay düzenli olarak "İESOB Esnaf Kart"tan bin liralık harcama yapan üyelerimizin yıllık oda aidatları "İESOB Esnaf Kart" tarafından ödenmektedir. Bu şekilde esnaf sanatkarların üzerinden bir yük alınırken, birliğimize bağlı odalarımızın da gelirlerinin düzene girmesi hedeflenmektedir.
"İESOB Esnaf Kart" üyelerimize yıl boyunca finansal destekler sağlayacaktır. İşyerlerinin tüm ihtiyaçlarının karşılanmasına, özel kampanya ve fırsatlarla destek verecek olan "İESOB Esnaf Kart" sayesinde, üyelerimizin her ay yapacağı harcamaların 50 liraya kadar olan meblağı banka tarafından kişiye iade edilecektir.
Tüm bunların yanında "İESOB Esnaf Kart", Petrol Ofisi, Turkcell, Vestel, Ulusoy, PTT Kargo, Sun Express, Medical Park, Borusan Makine gibi dev firmalarla yapılacak alışverişlerde indirim ya da öteleme gibi avantajlar da sağlamaktadır.
Bugüne kadar "İESOB Esnaf Kartı" kullanan üye sayımız 10 bine ulaşmıştır. Yıl sonuna kadar bu sayının 15 bine, iki üç yıl içinde ise 40 bine çıkarılması hedeflenmektedir.

GELECEĞİN PROJELERİ
Görüldüğü gibi, "İESOB Esnaf Kart" projesiyle sadece üyelerimizin işleri için gerekli ürün ve hizmeti avantajlı temin etmeleri değil, onların sosyal ve kültürel ihtiyaçlarının da karşılanması hedeflenmektedir.
"İESOB Esnaf Kartı", "Alo Esnaf İzmir" kadar özen gösterdiğimiz önemli bir çalışmadır. Hedefimiz, üyelerimizin çağın koşullarına uyum sağlamasını amaçlayan "Alo Esnaf İzmir" projesi ile Üyelerimize finansal destekler sunmayı öngören "İESOB Esnaf Kartı" çalışmalarının entegrasyonunu sağlamak, bu doğrultuda e-ticaret uygulamalarını hayata geçirmektir. İnovasyon ve yenilenme kavramları içinde bulunduğumuz çağın gereğidir ve İzmir Birliği yaptığı çalışmalarla bu yönde üyelerine rehberlik etmekte, kesimin vizyonunu genişletecek projelere ayrı bir önem vermektedir.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI