Cumhurbaşkanı Abuddulah Gül, Fransa'daki Türk Mevsimi kapsamında, "Bizans'tan İstanbul'a: İki Kıtanın Limanı" sergisinin açılışına katılmak ve bir dizi temaslarda bulunmak üzere dün Paris'e gitti. Gül, Fransa'ya hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını
yanıtlayan Gül, Ermenistan Devlet Başkanı Serj Sarkisyan'ın Bursa'da oynanacak milli maçı izlemeye gelip gelmeyeceğine ilişkin olarak, "Ermenistan'daki maça koşulsuz bir şekilde gittiğimi biliyorsunuz. Arzu ederim ki Ermenistan Devlet Başkanı da aynı şekilde gelirler. Ben kendisini davet ettim. O nasıl bizi misafir ettiyse, biz de ona aynı şekilde misafirperverliği gösteririz" dedi.
SAYGI DUYARIZ
Fransa'nın başta Sarkozy olmak üzere Türkiye'nin AB üyeliğine karşı tutumu hatırlatmasına üzerine Gül şöyle konuştu: "Türkiye'nin AB ile ilgili tezini ben şu şekilde ifade ediyorum; aslında müzakereye başlamış ülke olarak biz iş yapacağız, biz kendi standartlarımızı yükselteceğiz. Biz Türkiye'yi herhangi bir Avrupa ülkesi standartlarına her bakımdan taşıyacağız. Böyle bir ülkenin gücü çok farklı olacaktır. Müzakere sürecinden sonra zaten bazı Avrupa ülkeleri referandum kararı almışlardır. O onların alacağı o günkü karardır. Saygı duyarız."
Baykal'a 'Damat Ferit' yanıtı
Cumhurbaşkanı Gül, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın "Damat Ferit" nitelemesini hatırlatan ve bu konuda düşüncelerini soran gazeteciye, şu yanıtı verdi: "Biliyorsunuz, şimdiye kadar sayın siyasetçilerimizin görüşlerine herhangi bir şekilde cevap verip, herhangi bir polemik yaratma arzusu içinde olmadım. Yalnız benim söylemediğim sözleri, benim konuşmadığım konuları ben konuşmuşum gibi söyleyip, onun üzerinden yorum yapmayı da ne kadar doğru bulursunuz, bütün Türk halkının takdirine sunarım."
