Aydın'ın Germencik ilçesindeki bir inşaat şirketinden bedelini ödedikleri halde tapularını alamayan vatandaşların şikayetleri üzerine başlatılan soruşturmada müteahhit Turan Gülmez ile birlikte 9 kişi gözaltına alındı. Müteahhidin bazı ev ve arsaların birden fazla kişiye satarak 800 milyonluk vurgun yaptığı ortaya çıktı. Germencik'te faaliyet gösteren bir inşaat firması hakkında çok sayıda vatandaşın şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı. Germencik Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında jandarma ekipleri harekete geçti. İddiaya göre bazı vatandaşlar, satın almak için anlaştıkları konut ve arsaların ücretlerini ödemelerine rağmen tapularını alamadı.
SORUŞTURMA BÜYÜYOR
Şikayetlerde konutlarla ilgili bazı bağımsız bölümlerin birden fazla kişiye satıldığı da belirtildi. Bazı kişilerin araç satın almak amacıyla yaptıkları ödemelere rağmen mağdur oldukları yönündeki başvuruları da incelemeye alındı. Jandarma ekipleri, konut ve arsa satışlarının yanı sıra araç alım satımlarındaki ödeme süreçlerini ve taraflar arasındaki anlaşmaları da mercek altına aldı.
İNCELEME SÜRÜYOR
İNŞAAT firmasının sahibi Turan Gülmez, iş ortağı Mehmet Gülmez ile birlikte Mehmet Gülmez'nin eşi ve annesinin de aralarında bulunduğu 9 şüpheliden 5'i adliyeye sevk edildi. Diğer şüphelilerin ise işlemlerinin sürdüğü öğrenildi. Müteahhidin mağdurlardan aldığı paraların toplamının 800 milyon lirayı bulduğu öğrenilirken Germencik Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın sürdüğü, dosya kapsamında iddialara ilişkin incelemelerin devam ettiği bildirildi.

