Türkiye'nin dünya sıralamasında lider ülkeler arasında yer aldığı iki sektör olan turizm ve zeytincilik sektörleri bir araya gelecek. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın İstanbul'da açılışını yapacağı "Zeytinyağı Çalıştayı", günümüz Türk mutfağı ile geleneksel Osmanlı lezzetlerini yerli ve yabancı konuklarla buluşturacak. Çalıştayın 2. ve 3. günlerinde yerli ve yabancı gazetecileri zeytin ve zeytinyağının kalbi sayılan Balıkesir, Edremit, Ayvalık, Burhaniye ve son olarak İzmir'e getirerek sağlık ve güzelliğin sırrı zeytinyağı ile buluşturacak. Bakanlık, Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından 14 -16 Mart 2012 tarihleri arasında İstanbul, Balıkesir ve İzmir illerini kapsayan program çerçevesinde düzenlenecek olan çalıştay zeytin-zeytinyağı ile turizm sektörlerini bir araya getiriyor.
İstanbul Armaggan Nuruosmaniye Mağazası'nda düzenlenecek olan çalıştaya Uluslararası Zeytin Konseyi (UZK) yetkililerinin yanı sıra Kanada, Çin, Japonya, Rusya, ABD. ve Brezilya gibi ülkelerden de çok sayıda üst düzey konuk katılıyor. Etkinliğin davetlileri arasında üreticiler ve turizm sektörünün yanı sıra alanında deneyimli yerli ve yabancı köşe yazarları, gurmeler ile mutfak yazarları da yer alıyor. Çalıştay Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Balıkesir Valiliği, Edremit, Burhaniye ve Ayvalık Ticaret Odaları ve Borsaları, Balıkesir Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Grubu, Fora Zeytincilik, Tariş ve Kristal Yağları, Borajet, Nar Doğal Ürünler-Armaggan ve Balıkesir yöresinin zeytin ve zeytinyağı üreticileri ile Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) işbirliğinde düzenleniyor.