ATP Koza Gıda Genel Müdür Hayri Öğüt, Çamavlu Kozak Süt Ürünleri için iddialı konuşarak, "Antik çağın sağlık merkezi Bergama'nın misyonunu sürdürüyoruz" dedi
ERDAL ÇARBOĞA (BERGAMA)
ATP Koza Gıda tarafından faaliyete geçirilen Çamavlu Kozak Süt Ürünleri, Bergama'nın Kozak Yaylası'nda yetişen inek ve koyunların sütlerinden üretilen peyniri sofralara taşıdı. Marketlerde satışa sunulan Çamavlu Kozak tulum peyniri ilgi gördü. Antik çağda Asklepion antik kentin giriş kapısında, "Ölüm buraya gelmez" ibaresiyle sağlık alanındaki iddiasını ortaya koyan Bergama'nın, tarihi misyonunu günümüzde de yaşattıklarını söyleyen ATP Koza Gıda Genel Müdürü Hayri Öğüt, kaliteli ve lezzetli peynir ürettiklerini dile getirerek, "Türkiye'de kendi adıyla anılan peynire sahip Bergama'da biz de sağlık ve lezzeti bir pakete sığdırıyoruz" dedi.
Peynirin masalı
"Peynirin masalı" sloganıyla yola çıktıklarını ve mesafe aldıklarını anlatan Öğüt, "Peynirlerimiz Türkiye'nin her yerinde sofralarda efsaneleşti. Yurdumuzun en zengin bitki çeşidine sahip doğasında beslenen inek, koyun ve keçilerin sütünden elde edilen peynir çeşitlerimizi, kaliteden ödün vermeyen işletme anlayışımızla çok kısa sürede Türkiye'nin büyük ulusal marketlerinde ve yerel marketlerinde satılır hale getirdik" dedi. Öğüt, sürdürülebilir madencilik kriterleri çerçevesinde yerel istihdam ve yerel satın alma politikalarının yanı sıra, bölge halkının hem ekonomik, hem de sosyal ve kültürel olarak kalkındıracak politikalar uyguladıklarını da söyledi. Gıda konusunda da büyük başarı kazanan Koza grubunun geldiği noktanın gurur verici olduğunu dile getiren Öğüt, "Ekibimle birlikte yürüttüğümüz bu iş bugün Koza İpek Holding'in her sektörde başarısının kaçınılmaz olduğunun da bir göstergesidir" diye konuştu. Satış Koordinatörü Birol Özdemir ise, "Çalışmalarımız her gün daha çok hız kazanıyor, çok daha iyi yerlere geleceğimize inanıyoruz" dedi. Çamavlu Kozak Süt İşletmesi'nin İşletme Müdürü Oktay Kotan da,sektörde lider olma hedefiyle çalıştıklarını söyledi.
Koza İpek ve Koza Altın'ın başarısı
Hayri Öğüt, "Koza İpek Holding'in ilkeleriyle Koza Altın İşletmeleri A.Ş'nin kazandırdığı vizyon birleştiğinde başarıya ulaştık. Çamavlu Kooperatifi tarafından 1996'da kurulan işletme mali sıkıntılar nedeni ile 2006 yılında kapatılmıştı. 2010'da Bergama 2. İcra Müdürlüğü'nün ihaleye çıkarmasıyla Koza&İpek Holding şirketlerinden sosyal sorumluluk tabanlı ATP Koza Gıda bünyesine dahil olan işletme yeniden yapılandırma çalışmaları, teknolojik yenilemeler ile 8 Nisan 2011'de yeniden üretime başladı. 1.5 yılda gıda sektöründe adı geçen firmalardan biri haline gelerek, ulusal marketlerde Migros, Tansaş, Carrefour, Metro, Özdilek, Bizim toptan ve Adese'de peynirlerimiz satılmaya başladı. Biz masalımızı yazdık ve müşterilerimiz de efsaneye dönüştürdü" dedi.
