İspanyollara Türk balığı ziyafeti

SU Ürünleri Tanıtım Grubu (STG) İspanya'daki su ürünleri ihracatını artırmak için 5-6-7 Ekim 2015 tarihlerinde İspanya'nın Vigo kentinde düzenlenen 17. Conxemar Uluslararası Su Ürünleri fuarına katıldı. Su ürünleri sektörünün buluşma noktası olan fuarda Türk levreği, çipurası ve diğer deniz ürünleri ziyafeti sunuldu.

Conxemar Uluslararası Su Ürünleri Fuarı'ndaki, Su Ürünleri Tanıtım Grubu standı, fuarda en çok ilgi gören stantlardan biri oldu. İspanyol şef Maria Sowe ile ziyaretçilere, çeşitli tariflerle hazırlanan Türk balıklarını tatma olanağı sunuldu, promosyon malzemeleri dağıtıldı, aynı zamanda balıklar sergilenerek Türk balığı imajı yaratılmaya çalışıldı. Stantta bin beş yüze yakın ziyaretçiye balık ikram edildi.
Conxemar 2015 Su Ürünleri Fuarı'nda Su Ürünleri Tanıtım Grubu'nu (STG), STG Başkanı Melih İşliel, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Kızıltan, STG Yönetim Kurulu Üyeleri Taner Ciğer, İsmail Aksoy, Ege İhracatçı Birlikleri Şefi Serap Ünal, Basın Halkla İlişkiler Şubesi görevlisi Gizem Kamacı temsil etti.
Türkiye'nin ihracatta yıldız sektörlerinden su ürünleri sektörünün, levrek ve çipurada Avrupa pazarında yüzde 25 pazar payına ulaştığını belirten STG Başkanı Melih İşliel, "Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG) olarak İspanya'nın Vigo kentinde düzenlenen 17. Conxemar Uluslararası Su Ürünleri 2015 fuarına katıldık ve İspanyol şef Maria Sowe'nin yaptığı balık yemekleriyle Türk su ürünlerimizin tanıtımını yaptık. Conxemar Fuarı aynı zamanda Afrika pazarına açılmak için bir fırsat. Bu fırsatları değerlendirmek için gelecek yıl da katılmayı planladığımız bir fuar" dedi.
İspanya'nın dünyanın üçüncü büyük su ürünleri ithalatçısı ülke konumunda olduğunu belirten İşliel, "Bu coğrafyada yaşayanlar, Akdeniz ve Ege balıklarımızı özellikle levrek ve çipuramızı iyi tanıyor. İspanya'da yaklaşık 8 bin kilometre sahil şeridi bulunmakta, balıkçılık, kültür balıkçılığı ve konserve tesisleri oldukça gelişmiş durumda. Ancak kendi üretimleri ihtiyacı karşılayamadığı için ithalata ihtiyaç duyuyorlar. Avrupa'daki ihracatımızı artırmak için İspanya'yı önemli bir kapı olarak görüyoruz. Burada yeni ihracat bağlantılarına imza atmak ve var olan ihracatımızı artırmak istiyoruz" diye konuştu.
Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulı Başkanı Sinan Kızıltan, "İspanya'ya en fazla ihracatı yapılan su ürünlerimizi çipura, levrek ve karides olarak belirtmekte yarar görüyorum. Türkiye'nin İspanya'ya gerçekleştirdiği ihracat değerleri konusuna değinirsek, İspanya'ya; 2014 yılında Ocak - Ekim döneminde 27 milyon 970 bin dolar seviyesindeki su ürünleri ihracatımız, 2015 yılının aynı döneminde yüzde 12 azalarak 24 milyon 481 bin dolara düştü. Bunun nedeni de, genel olarak ekonomide yaşanan durgunluk. Ama buna rağmen 2015 yılının sonunda İspanya'ya gerçekleştireceğimiz su ürünleri ihracatının 30 milyon doları bulmasını hedefliyoruz" dedi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.