Ege yeni hükümetten UMUTLU

Merakla beklenen yeni Bakanlar Kurulu'nda önemli değişiklikler yaşanırken Ege iş dünyası yeni kabineyi beğendi. Ege iş dünyası temsilcileri, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu'nun Orman ve Su İşleri Bakanı ve Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak yeni kabinede yer almasının bölge için çok önemli olduğunu ifade etti. İş aleminin önde gelen isimleri özellikle ekonomi yönetiminin ehil ellerde olduğu görüşünde birleşirken, Ekonomi Bakanlığı görevini yürüten Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci'nin kabinede yer alamamasının kendileri için büyük bir sürpriz olduğunu söyledi.
Ege Bölgesi Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar: Ekonomi Bakanlığı'na getirilen Sayın Mustafa Elitaş oldukça tecrübeli bir isim. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak Fikri Işık'ın devam etmesinden büyük memnuniyet duyduk. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na Ticaret Hukuku alanında yüksek lisans yapmış bir hukukçu olarak Bülent Tüfenkçi'nin getirilmesi de anlamlı. Binali Yıldırım'ın yeniden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na atanmasını büyük bir kazanç olarak görmekle birlikte, İzmir'den birden fazla milletvekilinin Bakan olmasını diliyor ve bekliyorduk.
İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş: Binali Yıldırım'ın, kentimiz için çok önemli projeleri yürüten Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na getirilmesi, İzmir için son derece sevindirici. Ama Ege'den daha fazla bakanın yeni hükümette olması yönündeki beklentimiz gerçekleşmedi. Yine de bakanlarımızın tümü zaten ülkemizin bakanı. Oda olarak tüm bakanlarımız ile yakın ilişki kurarak üyelerimizin ve kentimizin sorunlarını çözmek için çalışacağız.
İzmir Ticaret Borsası Başkanı Işınsu Kestelli: Yeni kabine, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun koordinasyonunda ortak akılla ortaya çıkmış görünüyor. İzmir milletvekilimiz Binali Yıldırım'ın hükümete kaldığı yerden devam etmesi önemli. Kabinede iki kadın bakanımız var, az ama sevindirici. Şimdi önümüzde 4 yıllık bir icraat dönemi var. Büyüme ve dönüşüm motorunun yeniden çalıştırılması ve hızlandırılması için hızlı ve pozitif icraat bekliyoruz. Ülkemize hayırlı olsun.
İzmir Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Başkanı Kemal Çolakoğlu: Biz yeni kabineden İzmir'den en az 3 bakan istedik. Ama istemek başka, gerçekler başka. Türkiye'de 81 il var. Bir o kadar da bakan olmak isteyen insan var. Çok şükür Binali Bey bakan oldu. Binali Bey, 3 bakana eşit güçte bir bakan.
Türkiye Genç İşadamları (TÜGİAD) Ege Şube Başkanı Hüseyin Canpolat: Açıklanan ilk 100 günlük hedeflerin yerine getirilmesi orta ve uzun vadeli politikaların başarısı bakımından çok önemli. Bu nedenle ekonomi alanında atılması gereken adımların tereddütsüz ve gecikme yaşanmadan atılmasını bekliyoruz. Binali Yıldırım'ın geçmiş dönemlerdeki performanslarını bildiğimizden, kendisinin sadece kendi bakanlığında değil, İzmir'in her projesinde aktif yer alacağına ve gerekli desteği vereceğine şüphemiz yok. Yıldırım ile birlikte İzmir'in devam eden ve başlaması beklenen tüm projelerinde bir hareketlilik bekliyoruz.
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu: Yeni kabinede Binali Yıldırım'ı tekrar bakan olarak görmekten esnaf teşkilatı olarak büyük şeref duyduk. İzmir'deki diğer vekillerimizi de bakan olarak görmeyi çok arzu ederdik. Çünkü İzmir Türkiye'nin üçüncü büyük kenti. İzmir sanayide, turizmde çok etkin bir kent. Türkiye'nin Avrupa'ya açılan penceresi. Ama takdir Başbakan'ın.
Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu Başkanı Levent Akgerman: İzmir'den özellikle eskiden bakanlık yapmış birinin tekrar bakan seçilmesi bir avantaj, İzmirliler bunun faydasını görecek. Yeni kabinede tecrübeli isimlerin yer alması çok önemli. Bakanlıktan ziyade ekonomi politikalarının nasıl olacağı çok önemli. Jeopolitik konumu çok önemli olan Türkiye'nin belirleyici ekonomi politikaları bu realite ile oluşmalı. Sadece istikrar değil, reformların da sürmesi lazım.
Ege Sanayicileri ve İş Adamları Derneği Başkanı Mustafa Güçlü: İzmir'den çıkacak Bakan sayısı konusunda İzmirliler olarak hassasiyet gösteriyorduk. Ama daha önemlisi kabinenin genel yapısı. Binali Yıldırım, İzmir'in bakanı. Ama başka yerden de bakan olabilirdi. Önemli olan Yıldırım'ın Ulaştırma Bakanı olması. Bakanların nereden olduğuna takılmamamız gerekiyor. Hükümetin ekonomide ne gibi çalışmalar yapacağı, büyüme konusunda yeni hamleler başlatması önemli.
Ege Genç İşadamları Derneği Başkanı Seda Kaya: Yeni hükümeti zorlu bir gündem bekliyor. İzmir'in icracı, Binali Yıldırım gibi tecrübeli bir isimle bakanlık düzeyinde temsil edilmesini memnuniyetle karşılıyoruz. Ancak İzmir gibi Türkiye'nin 3. büyük kentinden tek bakanın yer alması beklentileri karşılamadı. Hükümet programını sabırsızlıkla bekliyoruz. Türkiye yeni bir atılım sürecine girmeli.
Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmail Uğur: Önemli bir sanayi kenti olan Balıkesir'i markalaştırma çabalarımız hız kesmeden devam edecek. Ülkenin çevresindeki güvenlik sorunları, ekonomik disiplinin bozulma eğilimi gibi risklerin önlemez duruma gelmeden hükümetin kurulması büyük bir rahatlama sağladı. Siyasi istikrar olmadan ekonomik istikrar olmayacağı bir gerçek. 2000'li yılların başından beri hükümetin sürdürdüğü ekonomik istikrarın 2023 hedeflerine taşınması umudumuz arttı. Planlamalarımızı yapabileceğimiz bir güven ve istikrar ortamına kavuştuk. Bunun devamı için iş dünyası olarak katkımız devam edecek.
Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Fahri Ermişler: Açıklanan yeni kabine çok iyi. Bakanlar Kurulu'ndaki isimlerin çoğunu biliyoruz. Yeni bakanlar da doğru tercih. İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'ın Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olması Balıkesir ve Ege Bölgesi için çok olumlu oldu. Yıldırım, Ege'yi çok seven insan. Balıkesir için de çok faydalı işlere imza atmaya devam edecek.
MÜSİAD Balıkesir Şube Başkanı Harun Ertaş: Bakanlar Kurulu, beklediğimiz gibi oldu. Ekonomi Bakanı Zeybekci'nin kalması, Ali Babacan da olsaydı iyi olurdu. İzmir'den Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bursa'dan İçişleri Bakanı Efkan Ala, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Afyonkarahisar'dan Orman ve Suişleri Bakanı Veysel Eroğlu, Denizli'den Sema Ramazanoğlu'nun Balıkesir'e çok katkısı olacak.
Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil: Ege Bölgesi'nden üç bakan olması önemli. Tecrübeli ve genç ekibin kaynaştığı 64. Hükümet ülkemize hayırlı uğurlu olsun. İyi işler yapacağına inancımız tam. Nihat Zeybekci ekonomi için de Ege için de bence olmalıydı. Başbakanımız, TOBB ile de istişare etti.
Manisa Şehzadeler Ziraat Odası Başkanı Mustafa Kaçire: Ege'den kabinede Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı beklentimiz yüksekti. Nihat Zeybekci'nin ekonomi bakanlığında olmaması da. Ege Bölgesi için kayıp. Şimdi temennimiz tarım sorunlarımızın bir an önce masaya yatırılması.
Manisa Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Sait Türek: Tam olarak vizyon kabinesi. İşadamları olarak emin ellerdeyiz. Ekonomi bakanlarındaki değişiklik bir nöbet ve hizmet değişimi. Ekonomik istikrarın devam edeceğine inanıyoruz. Türkiye, 2023 hedeflerine 64. Hükümet'le daha güvenli yol alacak.
Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Başkanı Hasan Geriter: 64. Hükümet her kesime ve her bölgeye hitap ediyor. Ege'den üç bakan olması iyi. Ancak biz Manisa'dan bu dönem bir bakan bekliyorduk. 100 günlük icraatında hükümetimizden, esnafımıza yönelik bekleyen yasaların çıkmasını temenni ediyoruz.
Manisa Ticaret Borsası Başkanı Sadık Özkasap: Hükümetin bekleyen sorunların üstesinden gelecek icraatlara hızla yönelmesini bekliyoruz. Ege'den Rusya'ya tarımsal ihracatımız var. Karşılıklı ticaretteki güven duygusunun sağlanması için çalışılmalı. Zeybekci'nin katkısı büyüktü, kalsa iyi olurdu.
Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin: Ege'den üç bakanın olması bölgemiz için bir avantaj. Bölgenin eksiklerini bilen Egeli bakanlar hızlı çözümler üretecektir. 10 yıldır bakan yüzü görmeyen Aydın'dan bu dönemde bir bakanın kabinede olmasını isterdik.
Aydın Ticaret Odası Başkanı Hakan Ülken: Beklentimiz Aydın'dan kabinede bir bakanın olması yönündeydi. Nasip değilmiş. Yeni bakanlardan Aydın'ın sorunlarına çözüme kavuşturmalarını bekleyeceğiz. Ülkemiz için hayırlı olsun.
Aydın Ticaret Borsası Başkanı Adnan Bosnalı: Ege Bölgesi'ne yeni dönemde değerli bakanlıklar verildi. Aydın ve bölgemiz için bu büyük bir şans. Çıldır Havaalanı hayalimizi yakından bilen Binali Yıldırım'ın tekrar bakan olmasına sevindik. Nihat Zeybekci'nin bakan olmaması bizleri üzdü.
Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Kuvvet: Egeli 3 bakanın kabinede olmasından dolayı sevinçliyiz. Özellikle Afyonkarahisar Milletvekili Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu aynı zamanda bizim fahri hemşehrimiz. Her fırsatta Uşak'a gelip yatırımları değerlendiriyor. Denizli Milletvekili önceki Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci'nin de Uşak için ciddi gayretleri vardı. Zeybekci'nin de Bakanlar kurulunda yer almasını isterdik.
Uşak Ticaret Borsası (UTB) Başkanı Mustafa Sezer: Bakanlık seviyesinde Hükümet nezdinde bir ilin temsil edilmesi o ilin kalkınması adına önemli bir unsur. Afyonkarahisar, İzmir, Denizli ve Uşak çok yakın kentler. Birbiriyle entegre projeler gerçekleştirmesini umut ediyoruz.
Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun: Hükümetin kurulmasıyla rahat bir nefes aldık. Ekonomi yönetimi istediğimiz gibi şekillendi. Yönetimi kişilere endekslemek doğru değil. Türkiye, 2000'li yıllardan bu yana gelen sağlam bir sistem üzerinde yürüyor. Bankacılık sistemi güçlü bir bütçe yapısı ve mali disiplin, aynı kararlılıkla devam edecek.
Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer: Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin kabine dışında kalmasına üzüldük ama Başbakan Denizli'yi bakansız bırakmadı. Türkiye kaldığı yerden yoluna devam edecek. Ülkenin gelişimi için istikrarlı bir yükseliş sürecek.
Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci: Ramazanoğlu'nun kabine içerisinde olması bizleri sevindirdi. Başbakan'ın da belirttiği gibi, Türkiye önemli ekonomi reformları bekliyor. Yeni kabinenin işi yoğun ve ağır olacak. Ben görevlerinde başarılar dilerim.
Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Süleyman Kocasert: Bakanımız Dr. Sema Ramazanoğlu, siyasi ve mesleki tecrübelerini hükümete taşıyacak. Bir Denizlili olarak, bakan olmasına sevindim. Sayın Nihat Zeybekci, ekonomi bakanlığı döneminde Denizli ve ülkemiz adına çok önemli hizmetlerde bulundu. Kalması iyi olurdu ama siyaset uzun soluklu bir yolculuk. Biz yine de üç bakanımız olduğunu düşünüyoruz.
Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş: 64. Hükümet'te Ege'den 3 bakanın olmasına sevindik. Ancak Muğla Milletvekili Hasan Özyer'in de kabinede olmasını gönülden isterdik. Yörede yaşayan ve çok iyi tanıyan bakan istedik. Biz üç bakanımızın da başarılı olacağına inanıyoruz.
KADİR KEMALOĞLU / ALİ FİLİZKAN / MAHMUT ACARÖZ / KAZIM YÖRÜKCE / ADEM ÜLKER / SERKAN KARAYOL / SEBAHATTİN ALP

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.