Mordoğan'da faaliyet gösteren More Su Ürünleri Ertuğ Balık Üretim Tesisi'nin Yönetim Kurulu Üyesi Öner Akgerman, TÜBİTAK desteğiyle midye projesini hayata geçirdiklerini söyledi. İzmir'de üretilen çipura ve levreğin yurtdışında marka haline geldiğini söyleyen Akgerman, "İzmir midyesini de dünya tanıyacak" dedi.
Alsancak Rotary Kulübü üyeleri, firmanın Mordoğan'daki tesislerine konuk oldu. Tesis hakkında bilgi veren Akgerman, işletmede kadın istihdamına ayrı bir önem verdiklerini, 200 çalışandan 135'inin kadın olduğunu söyledi. Yüzde 95 oranında ihraca yönelik çalıştıklarını ifade eden Akgerman, başta İngiltere olmak üzere İtalya, Fransa, İsviçre, Amerika'ya işlenmiş levrek ve çipura gönderdiklerini belirtti.
TÜBİTAK'tan destek 2014 yılında midye üretimi üzerine hazırladıkları bir projenin, TÜBİTAK'ın desteğini aldığını ve bir yıl sonra da gerçekleştirdikleri yatırımla İzmir'in tek midye üreticisi olduklarını ifade eden Akgerman, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan yıllık 300 ton midye üretim lisansıyla yatırımımızı hayata geçirdik. Midye tesisinin yer aldığı bölge belirli bir akıntı hızında ve derinliğinde olduğundan sağlıklı ve temiz bir su ortamında besleniyorlar. Kurduğumuz yetiştiricilik sistemi ile midyelerin büyüme ve gelişmelerini kontrol altında tutmayı başardık ve tüm analizlerde olumlu sonuçlar aldık. Ayrıca yetiştiricilik sistemimiz TÜBİTAK projesi kapsamında olduğundan, Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Yetiştiricilik Bölümü öğretim üyelerinin bilimsel danışmanlığı ve desteği çerçevesinde ilerledik. Sonuçta İzmir'in midyesini artık dünya tanıyacak" diye konuştu.