İzmir'de 23 yıl önce Mediha Durgun, kendi bahçesinin bereketiyle sektöre ilk adımını attı. Elinin lezzetini bilen komşuları ve dostları için yaptığı iki çeşit patlıcan mezesi, Mediha Durgun'un "Meze Kraliçesi" olmasında büyük rol oynadı. Küçük bir mutfakta işe başlayan Durgun, şimdilerde 10'u kadın toplam 15 personelin geçimini sağlayıp İzmir'in dört bir yanından ve çevre illerden gelen lezzet tutkunlarının vazgeçilmez durağı haline geldi.

PRENSİBİ DOĞALLIK
Durgun, sadece bir meze ustası değil, aynı zamanda İzmir'in gastronomi kültürüne büyük katkı sağlayan, ilham veren bir kadın girişimci. Mediha Durgun'u diğer meslektaşlarından ayıran en önemli özellik, mutfağına duyduğu derin saygı ve bu saygının somut bir göstergesi olan doğallık prensibi. Durgun, "Benim için en önemli şey doğallığı korumak ve yemeklerin tazeliğini sağlamak" dedi. Mediha Durgun şöyle devam etti: "Her bir mezenin, her bir yemeğin taptaze ve katkısız olması, benim için bir yaşam felsefesi. Sadece saf zeytinyağı kullanıyorum, hiçbir katkı maddesine yer vermiyorum. Böylece müşteriler de güvenle sağlıklı gıda tüketiyor."
BOSTANLI'DA ŞUBE AÇTI
Mediha Durgun'un "O gün yaptığım, o gün biter" prensibi, lezzetlerinin tazeliğinin garantisi olarak görülüyor. Bu yaklaşım, müşterilerine her zaman en taze ve güvenilir deneyimi sunma isteğinin bir yansıması. Bu titizlik ve özen, kısa sürede müşteri potansiyelini katlayarak artırdı. Yıllarca aynı istikrarla çalışan Durgun, yoğun talep karşısında artık Bostanlı'da yeni bir şube açarak lezzetlerini daha geniş kitlelere ulaştırdı. Mediha Durgun, "İnsanlar katkısız ve doğal lezzete büyük ilgi gösteriyor. Biz de bu ilgiyi karşılamak için üretimimizi genişletiyoruz" ifadelerini kullandı.

