Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye'de geçen yılın sonunda limanlara gelen kruvaziyer sayısının 1375'e ulaştığını, bunun 2026 sonunda 1500'e, gelecek yıl 1750'ye, 2028'de ise 2 bine çıkmasının beklendiğini bildirdi.

Bakan Uraloğlu, Denizcilik Genel Müdürlüğünce hazırlanan kruvaziyer istatistiklerine ve bu alana yönelik hedeflere ilişkin değerlendirmede bulundu.

Türkiye'nin kruvaziyer turizminin önemli destinasyonlarından biri olduğunu belirten Uraloğlu, "Bir yarımada olan ülkemizin turizm potansiyelini en üst seviyede kullanabilmek için altyapı ile ticaretin kolaylaştırılması çalışmalarına devam ediyoruz" dedi.

KUŞADASI ZİRVEYİ KAPTIRMADI
En fazla kruvaziyerin Kuşadası, İstanbul ve Bodrum limanlarına geldiğini bildiren Uraloğlu, şöyle devam etti: "Geçen yıl Kuşadası Limanı, 617 ile en fazla kruvaziyer geminin uğrak yaptığı yer oldu. Kuşadası Limanı'nı sırasıyla 265 kruvaziyer gemiyle İstanbul limanları ve 116 gemiyle Bodrum Limanı takip etti."