Bayram öncesi uzmanından uyarı: Fazla et tüketimi o hastalığı tetikliyor
Kurban Bayramı yaklaşırken uzmanlar beslenme konusunda uyarılarda bulunuyor. Kurban Bayramı'nda et tüketiminin artmasının çeşitli sağlık sorunlarına yol açabileceğini ifade eden Öğr. Gör. Elif Üner, "Bazı illerde geleneksel yemek kültürünün devam etmesi sebebiyle günde 3 öğüne kadar et tüketildiği görülmektedir. Özellikle yağ oranı fazla olan et yemeklerinin içerdiği kolesterol miktarı sebebiyle kalp hastalıkları bu süreçte bireyleri tehdit etmektedir" dedi.
Yeni kesilen etin sindirim açısından sıkıntılar yaşatabileceğini ifade eden Öğr.Gör. Elif Üner, "Bu sebeple kesilen etlerin en az 1 gün dinlendirilmesi sindirim sisteminin işleyişi açısından önem arz etmektedir. Özellikle yağ oranı fazla olan et yemeklerinin içerdiği kolesterol miktarı sebebiyle kalp hastalıkları bu süreçte bireyleri tehdit etmektedir.