TANSU EDİP GÖKBUDAK
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde 6. kattaki evinin balkonundan düşen 33 yaşandaki A.Ç. 'mucize' eseri hayatta kaldı.
Mahalle sakinlerini ve kurtarma ekiplerini hayrete düşüren olay, önceki akşam saat 23.00 sıralarında Bahriye Üçok Bulvarı'ndaki bir apartmanda meydana geldi.
Hava almak istedi
Edinilen bilgiye akşam saatlerinde 6. kattaki evinin içinde ve mutfağında oyalanan 33 yaşındaki A.Ç. saat 23.00 sıralarında hava almak amacıyla balkona çıktı. Ancak çevreye bakarken bir anda dengesini kaybederek aşağıya savruldu. Bu sırada ayakları kendi balkonun alt demirine çarpınca, 5. kattaki apartmanın balkonuna düştü.
Boş daireyi çilingir açtı
Genç kadının feryatlarını duyan diğer komşuların durumu 112 ve 110 ekiplerine bildirmesinden sonra olay yerine gelen kurtarma ekipleri, 5. kattaki dairede kimsenin bulunmaması üzerine kapıyı çilingir yardımıyla açarak, balkonda hareketsiz bir şekilde yatan A.Ç'ye ulaştı. 112 ekiplerinin burada yaptığı ilk müdahalenin ardından mucize eseri ölümden dönen geç kadın, ambulansla Ege Üniversitesi Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan genç kadının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Tedavi altında
Karşıyaka Bahriye Üçok Bulvarı'ndaki bir apartmanda önceki gece saat 23.00 sıralarında meydana gelen düşme olayında yaralanan A.Ç'nin hayati tehlikesinin bulunmadığı, ancak iç kanama ihtimaline karşılık hastanede gözetim altında tutulduğu bildirildi.
Bayram yollarında kaza üstüne kaza
Aydın ve Uşak'ta meydana gelen kazalarda 4 kişi hayatını kaybetti, 18 kişi de yaralandı
İzmir'deki yakınlarının düğününe katılmak için Ankara'dan yola çıkan ailenin bulunduğu aracın Turgutlu'da elektrik direğine çarparak şarampole devrilmesi sonucunda 1 kişi öldü, 8 kişi de yaralandı. Ferhat Uçar'ın (27) kullandığı hafif ticari araç, Avşar köyü yakınlarında yoldan çıkarak önce elektrik direğine çarptı, ardından şarampole yuvarlandı. Araçta bulunanlardan Gurbet Köroğlu (27) olay yerinde yaşamını yitirirken, sürücü Ferhat Uçar, eşi Fatma Uçar (27), Mert Köroğlu (3), Murat Köroğlu (7), Zahit Köroğlu (72), Süleyman Köroğlu (35), Dilek Demir (32) ve Necip Can Demir (14) çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralılar 112 Acil Servis ambulanslarıyla Turgutlu ve Salihli Devlet Hastanelerine kaldırıldı. Kaza yapan araçta bulunanların, İzmir'deki bir yakınlarının düğününe katılmak için Ankara'dan yola çıktığı öğrenildi.
Ambulansla çarpıştı
Balıkesir'de ise Dursunbey yolunun 2. kilometresinde, Küçükler köyüne hasta almaya giden Nasuh Duman'ın kullandığı 112 Acil Servis ambulansı, Serkan Aslanboğa'nın (17) kullandığı otomobille çarpıştı. Kazada Serkan Aslanboğa ile otomobilde bulunan Osman Yanık (16) ağır yaralandı.
Olay yerine çağrılan başka bir ambulanstaki sağlık görevlilerinin yaptığı kalp masajıyla hayata döndürülen Yanık, kaldırıldığı Dursunbey Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti. Kaza sebebiyle yol yaklaşık bir saat trafiğe kapandı.
Aydın'ın Didim ilçesinde de gece saat 02.30 sıralarında Atatürk Bulvarı'ndan Altınkum'a doğru seyreden Halil Tunalı'nın (30) kullandığı motosiklet, virajı alamayarak karşı taraftaki reklam panosuna çarptı. Sürücü Halil Tunalı ve motosikletin arka kısmında oturan arkadaşı Cengiz Demircioğlu(37), devrilen reklam panosunun altında kalarak yaralanırken, motosiklet kullanılamaz hale geldi. Yaralılar ambulansla Didim Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Demircioğlu'nin duran kalbinin, hastanede yapılan müdahaleyle yeniden çalıştırıldığı öğrenildi.
İLKER UYAR / EDİZ VERDİOĞLU
Uşak'ta 2 ölü, 5 yaralı
Uşak-Ulubey karayolunda şarampole devrilen otomobilde bulunan 2 kişi yaşamını yitirdi, 5 kişi de yaralandı. Muhammet Kadri Eroğlu'nun (22) kullandığı otomobil, Uşak-Ulubey karayolu 24. kilometresinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole devrildi. Kazada araçta bulunan Mükrime Yaşar (39) ile Serpil Yaşar (26) olay yerinde yaşamını yitirirken, sürücü Muhammet Kadri Eroğlu, Rabia Yaşar (13), Pamuk Yaşar (25), Tansu Yaşar (18) ve Aynur Eroğlu (17) yaralandı.
Yaralılar ambulanslarla Uşak'taki çeşitli hastanelere kaldılırken, Tansu Yaşar'ın hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.
