Manisa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında 10 Kasım tarihinde eş zamanlı operasyonla evlerinden kelepçelenerek gözaltına alınan 23 kişi, savcılık ifadelerinin alınmasının ardından önceki akşam tutuklama talebiyle 2. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. 23 kişinin ifade alma ve karar verme işlemleri sabah saat 06.00'ya kadar sürdü. Tutuklama talebiyle sevk edilen 23 kişiden üçü tutuklanırken, 12 kişinin adli kontrol şartıyla, yedi kişinin de mahkemeden serbest bırakılarak tutuksuz yargılanmasına karar verildi.
Tutuklama kararı
Manisa Barosu Başkanı Ali Arslan, "23 kişi tutuklama amacıyla mahkemeye sevk edilmişti. Fahrettin Er, Faruk Aydın, Feramüs Uygur, Hasan Gürhan Onat, Hüseyin Çambel, Mehmet Erdoğan, Menderes Hırçıner, Mesut Yıldırım, Muhittin Çalımcı, Şemsettin Ayyıldız, Ömer Yerkazanoğlu ve Özer Yerkazanoğlu adli kontrol altında serbest bırakıldı. Tuğba Armağan Ağsu, Emine Hacıoğlu, Tuba Zeybek, Mustafa Denktaş, Ramiz Üreyen, Sultan Akkuş ve Veysel İndi'nin tutuklama talebi reddedilerek serbest kaldı. Yüksel Arslan, Mehmet Kaya ve Recep Kumcular da tutuklandı" dedi.
Buruk sevinç
Sulh Ceza Hakimliği'nin tutuklama kararında, tutuklanan üç zanlının, "anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs etme", "silahlı terör örgütüne üye olma, yönetme, terörizm finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet" suçlarını işledikleri bildirildi. Davada yargılanan ve serbest kalan avukatlardan Menderes Hırçıner ve Gürhan Onat da çıkışta bir açıklama yaparak, sevinçli olduklarını ancak üç arkadaşlarının tutuklanması nedeniyle bu sevinci yaşayamadıklarını dile getirdi.
