ANKARA'DAKİ parti genel merkezinden ayrılmak istemeyerek binayı adeta savaş alanına çeviren Özgür Özel ve ekibi, dün de İzmir'de sokakları karıştırdı. Özel, İzmir Valiliği'nin yasak kararına rağmen önerdiği Gündoğdu Meydanı yerine Cumhuriyet Meydanı için inat edip Özel destekçileri de 'Dağılın' uyarısına rağmen alandan ayrılmayınca polis biber gazı ve TOMA ile kalabalığa müdahale etti. Polisin müdahalesiyle hareketli anlara sahne oldu. Cumhuriyet Meydanı'na gelerek parti otobüsünden inen Özel, Gündoğdu Meydanı yakınındaki Cumhuriyet Bulvarı'na doğru yürüdü. Parti otobüsünden mevcut yönetime rest çeken ve kurultay çağrısı yapan Özel, "2 milyon üyeye danışalım, genel başkan seçelim" dedi.

ÖNLEMLER ALINDI
KURBAN Bayramı'nı memleketi Manisa'da geçirmek üzere dün uçakla İzmir'e gelen Özgür Özel, Cumhuriyet Meydanı'nda da miting gerçekleştireceğini açıkladı. İzmir Valiliği mitingin yapılacağı alana girişleri izinsiz olduğu gerekçesi ile yasakladığı, alternatif olarak Gündoğdu Meydanı'nı gösterdiği iddia edildi. Miting öncesi polis Cumhuriyet Meydanı'nda kuş uçurtmazken, meydan çevresine çevik kuvvet otobüsleri ile yoğun önlem alındı. CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç'ün 'Cumhuriyet Meydanı'nda toplanma çağrısı ile alana gelen vatandaşlar ile polis arasında gergin anlar yaşandı. Yasak kararına rağmen HKP ve EMEP gibi marjinal sol grupların da içerisinde bulunduğu grup sloganlar atarak meydana girmek isteyince polis biber gazı ve TOMA ile kalabalığa müdahale etti. Müdahale sırasında bir kişinin TOMA'nın üzerine çıkarak tazyikli su püskürten cihazı tekmelediği göze çarptı. Bu kişi polisin müdahale ile bulunduğu yerden kısa sürede indirilerek gözaltına alındı.

KALABALIKTA SELFİE ÇABASI
PARTİ otobüsü ile Konak Cumhuriyet Meydanı'na kadar gelen Özgür Özel ve CHP İl Başkanı Çağatay Güç, araçtan inerek Gündoğdu Meydanı yakınındaki Cumhuriyet Bulvarı'na doğru yürüdü. Bu sırada Özel'e ulaşıp fotoğraf çektirmek isteyenler ezilme tehlikesi geçirdi. İzdiham esnasında CHP Konak İlçe Başkanı Serkan Kalmaz'ın Özgür Özel ile selfie (özçekim) yapma gayreti görenleri şaşkına çevirirken, Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli'nin koruma ya da bir trafik memuru gibi Özel ve aracı için yol açmaya çalışması 'Pes' dedirtti. Özgür Özel'in İzmir'deki kurultay çıkışına ve üye bazlı seçim çağrısına mevcut yönetimden tepki gecikmedi. CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Müslim Sarı, Özel'in ortaya attığı bu teklifi sert bir dille eleştirerek, "Bu açıklamalar tamamen bir siyasi polemiktir" yanıtını verdi.

PM TOPLANTISI 1 HAZİRAN'DA
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, istinafın CHP Kurultayı hakkındaki kararı sonrası ilk Parti Meclisi (PM) toplantısını 1 Haziran'da yapacak. CHP'de aynı gün Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) da toplanacak. Ayrıca 37. Olağan Kurultayı'nın sonucunda belirlenen PM ve YDK'nin üyeleri, görevlerine iade edildi.

MAAŞLAR YATIRILDI
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun çalışma ekibinden alınan bilgiye göre, parti çalışanlarının maaş ve bayram ikramiyesi ödemeleri planlandığı gibi gerçekleştirilecek. Kamuoyuna yansıyan "CHP'de maaş ödemeleri donduruldu" şeklindeki iddiaların doğru olmadığı belirtildi. Hiçbir personelin bu süreçte mağdur edilmeyeceği kaydedildi. Ayrıca CHP'nin kurumsal internet sitesinin yönetiminin Kılıçdaroğlu'nun ekibine teslim edildiği aktarıldı. Önceki günlerde CHP'deki çalışanların maaşlarının ödenmediği belirtilmişti.