İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terörizmin Finansmanı ve Aklama Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen fon soruşturmasında, eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi İlyas Kaya'nın şüpheli finansal akışlarla bağlantısı araştırılmaya başlanmıştı. Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi İlyas Kaya'nın banka hesapları, mal varlıkları ve şirket ortaklık paylarının dondurulması talebiyle ilgili kurumlara yazı gönderilmişti. Kaya çifti, fonlardan elde ettikleri kazancı gönüllü olarak iade etmek için başvurmuş, Başsavcılık da TMSF'nin iade hesabına ödeme yapılmasına izin vermişti.
SPK'DAN SORUŞTURMA İZNİ GELDİ
Yaşanan yeni gelişmeye göre Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi İlyas Kaya hakkında 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu'na muhalefet suçundan soruşturma yürütülmesi için Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) başvuruldu . Başsavcılığın talebini değerlendiren SPK, Kaya çifti hakkında soruşturma izni verdi.
BUGÜN İFADE VERECEKLER
Savcılık, Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi İlyas Kaya'yı bugün şüpheli sıfatıyla ifade vermek üzere davet edildi. Ayrıca SPK'nın Kaya ve eşi hakkında suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi.

