FATİH ŞENDİL (HABER MERKEZİ)
Aydın'ın Karacasu ilçesinde 25 yıl önce 3 masa, 12 sandalye ile müşterilerine hizmet vermeye başlayan Kırçiçeği, yarattığı farklı lezzet ve zengin mönüsü ile bugün 13 şubeye ve yaklaşık 450 çalışana ulaştı. Kemal İpbaş ve Osman İpbaş'ın çeyrek asır önce başlattığı serüvenin bugünkü kahramanları arasında ailenin ikinci kuşağı Meryem Dilşad İpbaş yer alıyor.
Babasının ve amcasının açtığı Kırçiçeği Pide Salonu ile daha küçük yaşlarda tanışan Meryem Dilşad İpbaş, adeta aile geleneği haline gelen Kırçiçeği Pide Salonu zincirlerinde şimdilerde bayrağı devralmanın heyecanını yaşıyor. Şirketin Genel Müdür Yardımcısı olan İpbaş, çalışanlar ve müşteriler tarafından şimdiden 'Pide Kraliçesi' olarak anılıyor. 21 yaşında olmasına rağmen ailesinin kendisine güvenmesi ile yönetici konumuna ulaşan İpbaş, Atatürk Lisesi'nin 5'inci dönem mezunlarından. 9 Eylül Üniversitesi İktisat Bölümü'nü bitiren İpbaş, ailesinin başlattığı geleneği başarıyla sürdürüyor.
SORUMLULUK
Meryem Dilşad İpbaş, Ege'nin ünlü restoran zincirlerinden biri olan Kırçiçeği'nde uzun yıllar çalıştığını belirterek, "Okuldan çıktıktan sonra soluğu çorba ve pide ustalarının yanında alırdım" diyor. İpbaş, tiryakilik yaratan pide çeşitlerinin herkes tarafından beğenildiğini, bu beğeninin ise 25 yıllık deneyimden kaynaklandığı ifade ediyor. Ürünlerinin farkını her fırsatta çok net bir şekilde ifade eden Meryem daha küçük yaşlarda bu işe gönül verdiğini belirtiyor. Salih İşgören İlköğretim Okulu'nda öğrenim gördüğü yaşlarda kendisini okuldan alan garsonların şimdilerde kendisine Meryem Hanım diye hitap ettiğini anlatan İpbaş, "Ben onları hala abim olarak görüyorum" diye konuştu.
Kırçiçeği'nin gücüne güç katmak ve müşteri memnuniyetini arttırmak için ailesi tarafından getirildiği Genel Müdür Yardımcılığı görevinde çıtayı yükseltmek için sabah 9'dan gece geç saatlere kadar şubeleri dolaştığını söyleyen İpbaş, kendisi için disiplinli bir çalışmanın her zaman ön planda olduğunu savunuyor. Türkiye genelinde 13 şubesi bulunan Kırçiçeği Pide Salonu zincirlerinde her gün internet sitelerine gelen mailleri düzenli olarak kontrol ettiğini, personelini denetlediğini ve yemeklerin lezzetini anlamak için tattığını belirten İpbaş, müşteri memnuniyetini sağlamak için her şeyi en ince ayrıntısına kadar gözden geçirdiklerini söyledi. "Tatmadığımız ürünü pazarlamayız" diyen İpbaş "Önce ben ve personelim ürünlerimizi tadıyor, daha sonra müşterilerimizin sofralarına taşıyoruz" dedi.
KİLOYA KARŞI SPOR
Genç yaşta kandisine verilen sorumluluğun bilincinde olduğunu belirten Meryem Dilşad İpbaş, şimdilerde sıkı ve tempolu çalışmalarının meyvelerini topladıklarını söylüyor. Babasının ve amcasının 3 masa, 12 sandalye ile başlattığı Kırçiçeği geleneğini sürdürmek ve kalite standartları artırmak için yeğeni Esra İpbaş ile birlikte her zaman en iyisi yapmak zorunda olduklarını vurgulayan Meryem İpbaş, müşteri memnuniyetini sağlamak amacı ile her gün yemekleri tattığını ancak bunun kilo problemine yol açtığını söyledi. İpbaş, 80 çeşit ürünü bir bir tattığını, kilo almamak için düzenli olarak spor yaptığını ifade etti.
Kırçiçeği ailesinde yer almaktan her zaman gurur ve mutluluk duyduğunu dile geçiren İpbaş, misafirleri geldiğinde ise olabildiğince onları kendi işyerlerinde ağırlamamayı tercih ettiğini belirterek ilginç bir açıklama yapıyor. Mutfak ile pide salonu içerisinde mekik dokumaktan misafirleri ile ilgilenemediğini söyleyen Meryem Dilşad İpbaş, bu nedenle üzüldüğünü ifade etti. Hatta nişanlısı Erkan Yağmur'un bile çalıştığında kendisi ile yemek yemek istemediğini vurgulayan İpbaş, özel hayatından önce müşteri memnuniyetinin geldiğini sözlerine ekledi.
ŞUBELER ARTACAK
Tahinlisinden peynirlisine, kıymalısından mantarlısına kadar Türk mutfağının doyurucu lezzeti olan pideyi müşterilerinin beğenisine sunduklarını anlatan İpbaş, Kırçiçeği'nin ikinci neslinin daha da güçlü geldiğini ifade ediyor. İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde okuyan amcasının kızı Esra İpbaş'ın da okulunu bitirip bir an önce kendi bünyelerine katılacağını söyleyen Meryem İpbaş, Kırçiçeği'nde ikinci neslin çıtayı daha da yükselteceğini vurguladı.
İzmir ve İstanbul'daki şube sayılarını artırmak istediklerini, Antalya'daki halkla da tanışmak için çalışmaların sürdüğünü dile getiren Meryem Dilşad İpbaş, hergün değişik semtlerde ve bölgelerde şube açma teklifinin geldiğini belirtiyor. İpbaş, "En yoğun teklif Antalya'dan geliyor, şu an değerlendiriyoruz. Ancak kısa dönemde İstanbul ve Ankara'daki şube sayımızı artıracağız. Buca bölgesinde bir şube açmayı planlıyoruz" dedi.
YENİ TESİS YOLDA
İkisi İstanbul, biri Ankara'da olmak üzere 13 ayrı şubesinde yer alan tüm et ürünlerinin kendi hayvanlarından elde edilen ürünlerden yapıldığını belirten İpbaş, et sektörü ile ilgili de bir müjde verdi. Önümüzdeki yıl et ve kaşar konusunda entegre bir tesis kurmaya hazırlandıklarını söyleyen İpbaş, projeleri arasında paket et ve et ürünü sektörüne de girmek olduğunun altını çizdi. İpbaş, bu yıl önemli olan projelerinde de hayata geçirileceğini altını çizdi.
Kırçiçeği'nin lezzetinin her yönü ile benzersiz olduğunu, bu lezzetler arasında en popüler olanların, çorba, pideleri ve kebapları olduğunu vurgulayan İpbaş, bütün lezzetlerinin üretim formüllerini ve yöntemlerini kendilerinin oluşturduğunu söyledi. Aydın'ın Karacasu ve Söke ilçeleri başta olmak üzere Ege'nin çeşitli bölgelerinden 2 yaşını geçmemiş hayvanları satın alarak Pınar Tesislerindeki mezbahalarda özenle kestirdiklerini anlatan pidenin kraliçesi Meryem Dilşad İpbaş, geçmişte olduğu gibi bugünde ilk hedeflerinin müşteri memnuniyeti odaklı olduğunu savundu.
ÜNLÜLERİN TERCİHİ
Kırçiçeği'nin sadece pide ve çorba demek olmadığını da sözlerine ekleyen Meryem İpbaş, kebap çeşitlerinin en az çorba ve pide kadar lezzetli ve sağlıklı olduğunu belirtti. Müşterilerinin emsalsiz olarak tanımladığı Kırçiçeği lezzetlerini geçmişten günümüze kadar titizlikle koruyabildiklerini ifade etti. Tüm et ürünlerini her şubenin kendi yerinde hazırladığını belirten İpbaş, tüm ürünlerdeki lezzet farkının korunmasında ki formülün özel olduğunu ve lezzetin bu yüzden her şubedre aynı olduğunu belirtti.
Başta İstanbul Ortaköy ve Bodrum olmak üzere ünlülerinde sürekli şubelerinde yemeklerini yediklerini söyleyen İpbaş, "Kadir İnanır'dan Acun Ilıcalı'ya, Müge Anlı'dan Alı Kırca'ya kadar pek çok tanınmış ismin Kırçiçeğinin müdavimleri arasında yer alıyor. İşimizi sevgi ve aşk ile yapıyoruz. Firmamızda kararları babam, amcam ve ben ortak alırız. Ben mücadele etmeyi, koşturmayı seviyorum. Bizim için en önemli şey müşteri memnuniyetidir ve kalitemizden ödün vermeden bu yolda ilerlemeye çalışıyoruz" dedi.
