ŞİRVAN BEKTAŞ (HABER MERKEZİ)
Yeni Asır Kadın Dünyası ve Gonca Gıda Sanayi A.Ş. Bitkisel Yağ İşletmeleri işbirliğiyle ünlü yemek danışmanı Ayşe Tüter, kadınlarla biraraya geldi. Kadınlara yemek yapmanın püf noktalarını anlatan Tüter, sevilen dizi Aşk-ı Memnu'dan esinlenerek oluşturduğu 'Lezzet-i Memnu' isimli tatlının tarifini verdi.
SOHBET ETTİLER
İzmir Sanat'ta düzenlenen etkinliğe Yemek Danışmanı Ayşe Tüter, Yeni Asır Kadın Dünyası Koordinatörü Fatoş Dayıoğlu ve üyeler, Yonca Gıda Pazarlama Yöneticisi Canan Gedik, Yonca Gıda Halkla İlişkiler Yöneticisi Merve Şanda, Yeni Asır Halkla İlişkiler Sorumlusu Burçay Erenay Güler katıldı. Etkinlikte Yeni Asır Kadın Dünyası üyeleri hem yemek yedi hem de Ayşe Tüter'le sohbet etme imkanı buldu. Kadınların yemeklerle ilgili tüm sorularını yanıtlayan Ayşe Tüter, kadınlara özellikle sebzelerin, kavrulmadan kendi sularında kısık ateşte pişirilmesini yönünde tavsiyelerde bulundu.
Bir televizyon kanalında yayınlanan 'Yemekteyiz' programını, yemeklere ve yemekleri yapan kişilere hakaret edildiği gerekçesiyle izlemediğini belirten Tüter, "Bu program bir şov programı ancak programa katılanların birbirlerini eleştirirken kavga edip, hakarete varan sözler sarf etmelerini onaylamıyorum. Yemek, misafiri ağırlarken en iyi yaptığımız şey. Misafirlerimiz de hatır için çiğ tavuk bile yer. Bu bizim kalıplaşmış bir deyimimiz. Programda yaşanan şeyler beni çok rahatsız ettiği için izlemiyorum" dedi.
Yemeklerle ilgili kadın dünyası üyelerinin sorularını yanıtlayan Tüter, televizyonların sevilen dizisi Aşk-ı Memnu'ndan esinlenerek hazırladığı Lezzet-i Memnu'nun tarifini de verdi.
İŞTE TARİFİ
Tüter'in, yasak lezzet anlamına gelen tatlısının tarifi şöyle:
- 3 yumurta (Yastık)
- 1 su bardağı zeytinyağı (Deniz)
- 1 paket kabartma tozu (Katya)
- 3 çorba kaşığı yoğurt (Yatak)
- 1 çay bardağı badem (Behlül)
- 1 çay bardağı bitter çikolata (Bihter)
- 1 nar (Nihal)
- 1 çay bardağı ceviz (Cemile)
- 1 su bardağı şeker (Şaheste)
- 2 çorba kabartma susamı (Süleyman Efendi)
- 1 Ayva (Adnan Bey)
- 1 Armut (Ahsen Hanım)
- 1 çay bardağı fındık (Firdevs Hanım)
- Un
- 1 çay bardağı pekmez (Peyker)
Yağ, yoğurt, yumurta, un, kabartma tozuyla ele yapışmayacak şekilde bir hamur yapın. Hamuru 10 dakika dinlendirin. Başka bir kapta ayvayı, armudu rendeleyin. İçine şeker, badem, fındık, bihter çikolotayı koyun karıştırın. Dinlenmekte olan hamuru ikiye bölüp, merdane ile açın. Açtığınız hamura bu karışımın yarısını yayın. Role şeklinde sarın, diğer hamura da aynı işlemi yapın. Üzerine yumurta sarısı sürüp, susam ve ceviz serpin. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişirin. Ilındıktan sonra dilim dilim kesin. Servis tabağına alın. Üzerine nar taneleri serpin. Nane yaprakları ile süsleyip servis yapın. Şeker yerine pekmez de kulanılabilir.
Etkinlikler ile ilgili detaylı bilgi almak isteyenler 0(232) 488 38 54 numaralı telefonu arayabilir.
