Yeni bir kariyer fırsatı
Yeni Asır Gazetesi ile Tariş'in ortaklaşa düzenlediği eğitimler 24-25 Nisan'da başlıyor
- İnsan Kaynakları
- 27.3.2010 17:06:22
Belge verilecek
Geçtiğimiz yıl yaklaşık 300 kişinin katıldığı eğitimler, yoğun ilgi görmüştü. Yeni dönem kayıtları için ise başvurular başladı.
Hızla gelişen zeytinyağı sektörü yetişmiş tadım elemanlarına şiddetle ihtiyaç duyuyor. İki gün boyunca uygulama ağırlıklı sürdürülecek eğitimlerde zeytin ve zeytinyağını yakından tanıyacak yepyeni bir kariyerin de ilk temellerini atmış olacaksınız. Eğitimler sonunda Zeytinyağı Tadım Eğitimleri panelisti sertifikasına sahip olacaksınız.
Eğitimler sonunda Zeytinyağı Tadım Eğitimleri katılım belgesine sahip olacaksınız. 50 milyon civarında zeytin ağacı bulunan Türkiye, dünya zeytinyağı üretiminde 5'inci sırada bulunuyor. Zeytinyağı üretiminde teknolojinin gelişmesi ile birlikte kalitenin artması, sektörde tadım yapacak eleman ihtiyacını da beraberinde getirdi.
Neden bu eğitimler?
Yetkililer, zeytinyağı tadımcısının (tadım panelisti) sektörde yok denecek kadar az olduğundan şikayet ediyor.
Avrupa Birliği'ne uyum süreci ve dış pazar baskısı nedeniyle tadım analizleri tebliğlere girmesi, tadım elemanlarını zorunlu kılıyor.
Önümüzdeki yıllarda tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de zeytinyağı üretim miktarı çok hızlı bir şekilde artış göstermeye başlayacağı düşünülüyor. Bu nedenle kaliteli zeytinyağı üretmek daha da önem kazanacak.
Tadım eğitimini almış olan bir kişi, zeytinyağının tadına bakarak, zeytinin cinsinden, üretimde kullanılan ekipmanın özelliklerine, yağın saklama koşullarından ambalaj hatalarına kadar her türlü konuda bilgi sahibi olabilmektedir. Bu özellikler de üretim aşamasında yapılan tüm hataları anlayarak minimuma indirilmesini sağlar.
Üretimi artıracak
Kuruluşların bu eğitimleri alması zamanla tüm üretim hatalarını sıfıra indirecek ve ülkemizde daha kaliteli yağların üretimine olanak sağlayacaktır.
Zeytinyağının değerinin yeterince bilinmediğini söyleyen Tariş Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Cahit Çetin ile eğitimlerin önemine değindi.
Tadım eğitimlerinin sektöre yeni isimler katacağını ifade eden Cahit Çetin, Tariş'in bir okul halini aldığını söyledi.
Uzun soluklu bir iş
Zeytinyağı tadım eğitimlerinin yenisine başlayacaklarını anlatan Çetin, bu eğitimleri bir görev bildiklerini belirterek şöyle konuştu:
"Zeytinyağı tadımı ciddi bir meslek kolu haline geliyor. Katılımcılar iyi bir kariyere adım atabilir ve gelecek sağlıyabilirler.
Uzmanlığın ilk adımları olacaktır. Bu eğitimler zeytinyağının tüketilmesine de katkıda bulunuyor. Ancak tadım uzmanlığı uzun soluklu tecrübe gerektiren bir iş."
NASIL BAŞVURULACAK
İki günlük eğitimde zeytinyağı tadımcılığının temel bilgilerini alacak ve pratik yapma olanağı bulacaksınız. Yepyeni bir kariyerin ilk adımlarını atacak olan katılımcılar ayrıca Tariş, Yeni Asır ve Deulcom onaylı bir katılım belgesine de sahip olacak.
III. dönem Zeytinyağı Tadım Eğitimi'ne DEULCOM International'ın Konak Pier Karşısı No: 34 Konak adresinden, 0232 483 33 79 numaralı telefonlarından başvuru yapabilir info@deulcom.com.tr ahmet.olgundeniz@yeniasir.com internet adreslerine mail atarak bilgi alabilirsiniz.