• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
AHMET VELİ OLGUNDENİZ

Foça-Midilli deniz seferi için güçbirliği

ahmet.olgundeniz@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 17.06.2014, 00:00
İzmir'in kuzey ilçesi Menemen'de güzel şeyler oluyor. Aklıma ilk gelen Menemen Ticaret ve Sanayi Odası'nın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nden akreditasyon belgesi alması. Oda geçen yılki başvurusunun ardından yapılan denetimlerde 55 üzerinden 51 puan alarak belgelenmiş. Peki "nedir akreditasyon" derseniz, akreditasyon demek hizmet standartlarının yükselmesi demek. İngiltere'de bir ticaret odasında ne varsa, aynısı Menemen'de de var demek.
Geçtiğimiz günlerde ziyaret ettiğim Ticaret Odası Başkanı Yılmaz Güral, odayı gezdiriken kısıtlı bütçelerle kotarılmış modern toplantı, eğitim salonları ve sergi alanlarını görünce etkileniyorsunuz. Hele hele ev hanımlarına yönelik elişi kurslarına katılan hanımların göznuru eserleri alkışı hak ediyor.
Kısacası Menemen 5 yıldızlı bir ticaret odasına kavuşmuş.

FOÇA-MİDİLLİ HATTI

Yılmaz Güral'la şehirde kısa bir yürüyüş yapıyoruz. Çevreyle sürekli selamlaşan Güral'ın esnafla sürekli temas halinde olduğunu anlıyoruz. Güral'ın en büyük hedefleri Foça'yla ilgili. Mesela Menemen'in denize açılan kapısı olan Foça'da bir gümrük kapısının açılması ve Midilli'ye deniz yoluyla direkt seferlerin başlatılması için çalışmalar başlamış. Açıkçası benim kafamda soru işaretleri vardı. Bu seferler konulsa bile istenen talebi görür mü, taşıyıcı firma için karlı ve sürdürülebilir olur mu diye. Ancak Güral, bu konuya inanmış, hesabını yapmış. Karşıyaka, Çiğli ve Menemen aksında önemli bir potansiyelin olduğunun altını çiziyor. Ayrıca oda olarak taşıyıcı firmaya yılda 12 bin TL akaryakıt desteği vereceklerini de belirtiyor. Bu önemli bir katkı tabii. Gerçekleşirse, Foça-Midilli hattının bölgeye ticari anlamda bir haketlilik getireceği kesin.
Yılmaz Güral'ın, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği Başkanı Mehmet İşler'le bir araya geldiğini biliyorum. Elbirliği ile çalışırlarsa seferler kolaylıkla başlayabilir.

FOÇA TATİL KÖYÜ

Öte yandan Güral'ın bir başka hedefi de Türkiye'ye "tatil köyü" kavramını getiren Fransız Tatil Köyü Club Med'in tekrar hayata dönmesi ve faal hale gelmesi. Açık söyleyeyim Club Med'in tekrar açılmasını sanırım istemeyen yoktur, ancak ciddi sıkıntılar olduğunu biliyorum. Mülkiyetle ilgili bir takım sorunlar, bakanların devreye girmesine rağmen, yıllardır aşılamıyor. Çok üst düzeyde makamların konuya el atması gerekiyor bence. Umarım olur, çünkü bu tesisin bölgeye önemli katkılarının olacağı bir gerçek.
İyilikle kalın.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA