• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ŞENER MUTER

Sabırla Çalışan İnsanlar

sener.muter@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.03.2015, 00:00

Bir kimsenin vatanından uzakta yaşaması hiç de kolay bir hayat değildir. Geçimini sağlamak için yurt dışında çalışmak zorunda kalan bir kimsenin bir yanda memleketini özlerken öte yanda bulunduğu yabancı ortama alışabilmesi ve başarılı olabilmesi çok çaba ve sabır gerektirmektedir. Yabancı ülkeye giden bir kimse yetiştiği çevreden, alışık olduğu hayat tarzından ve tanıdıklarından ayrı kalmaktadır. Gurbete gidenlerin sadece kendileri değil, geride bıraktıkları yakınları da özlem ve bekleyiş içinde yaşamaktadır.

Hayat Standartlarının İyileştirilmesi

Yabancı ülkelerde çalışmak zorunda kalan insanlar çeşitli zorluklarla karşılaşmaktadır. Öte yanda, kendi memleketinde işsizlik ve geçim sıkıntısı nedeniyle içe kapalı hayat süren ve günlerini sabır içinde geçiren kimseler de bulunmaktadır. Bir başka deyişle, yetiştiği topraklardan uzaklara gitmeseler bile kimi insanlar işsizlik ve hayat pahalılığı nedeniyle dar bir çevrede, sınırlı bir hayat yaşamaktadır. Kendi memleketinde ve yetiştiği topraklarda geçim sıkıntısı çeken bu insanların hayat standartlarının iyileştirilmesi gerekmektedir.

Bir kuruluşun ya da bir toplumun başarıya ve refaha ulaşabilmesi orada çalışan kimselerin bilgili ve verimli olmalarına bağlı bulunmaktadır. Ülkemizde özellikle istihdam alanlarının artırılması büyük bir önem taşımaktadır. Çevremizde kendi alın yazısına rıza gösteren ve sabırla çalışan kimselerle zaman zaman karşılaşmaktayız. İnançlarına ve değerlerine sahip çıkma konusunda zorluk çeken bu insanlar ister istemez kendi içlerinde bir sürgün hayatı yaşamaktadır. Oysa insanlar birbirlerine saygı duymalı, inançlarına ve manevi değerlerine sahip çıkmalı ve mutlu bir hayat yaşamalıdır. Ayrıca çalışan kesimin kazançları onların geçimini sağlayabilmeli ve çocuklarının eğitim masraflarını da karşılayabilmelidir. Genç kuşakların sağlıklı ve birer meslek sahibi olarak yetişmesi büyük bir önem taşımaktadır. Hayatın zorluklarıyla baş etmeye çabalayan bu kimselere iş imkanları ve daha iyi bir gelecek kazandırmak için özellikle yeni teknoloji yatırımlarının artırılması gerekmektedir.

Daha İyi Bir Gelecek

Ülkemizden yurt dışına çalışmaya giden nitelikli elemanlar yabancı ülkelerde daha iyi imkanlarla iş bulabilmektedir. Yurt dışına beyin göçü olarak tanımladığımız bu süreç ülkemizde üretimin artmasına bir katkı sağlamamaktadır. Üretimin giderek azalması ve ithalatın artması ekonomik dengeleri zorlamaktadır. Yeni teknoloji yatırımlarıyla birlikte mevcut sanayi kuruluşlarının kapasite kullanım oranlarının artırılması konusu da ön plana çıkmaktadır. Nüfusu ve topraklarının yüz ölçümü açısından büyük ülkeler arasında yer alan ülkemiz önemli bir gelişme potansiyeline sahip bulunmaktadır. Ülkemizde ihracata yönelik yatırım projeleri, uluslararası pazarlara açılma imkanları, genç ve eğitimli iş gücü, kalite yönetim sistemlerine uygunluğu ve sürekli gelişme projeleri daha iyi bir gelecek için bize ümit vermektedir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA