İzmir Lokması'na coğrafi işaret

İzmir'in geleneksel lezzetlerinden olan "İzmir Lokması", coğrafi işaret tesciliyle koruma altına alındı. İzmir Ticaret Odası tarafından 8 Şubat 2011'de yapılan başvuruyu değerlendiren Türk Patent Enstitüsü, inceleme sonucu "İzmir Lokması"nı kente özgü bir lezzet olarak tescil altına aldı. İzmir Lokması'nın buğday unu, su, tuz, maya ve toz şekerle tekniğine uygun olarak hazırlanan hamurun fermantasyonundan sonra şekil verilip kızgın yağda kızartılarak şerbette bekletilmesi ile elde edildiğine dikkat çekilen raporda ürünün ortası delikli yuvarlak şekliyle farklı şehirlerindekilerden farklılaştığı ifade edildi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.