SEZER ALTAN
Çeşme'deki Dalyan Balıkçısı'nın çok özel, sevgi dolu, sıcacık bir kuruluş öyküsü var... Osman Karataş ve Muharrem Biçer restoran sektöründe birlikteliklerini 2010 yılında ortaklığa dönüştürmüşler.
"Dalyan Balıkçısı Osman&Muharrem"i kurmuşlar.
Osman Karataş 37 yıldır bu sektörde çalışmış. İşletme Müdürlüğü yaptığı yıllarda yanına komi olarak çalışmaya gelen Muharrem Biçer'le başlayan dostluğu, sevgi ve saygıya dönüşmüş, ortaya bir lezzet adresi çıkmış. Mekan, yaz-kış açık, kışın 100, yazın 220 kişilik kapasiteye sahip... "Dalyan Balıkçısı Osman Muharrem" butik tarzda hizmet veriyor, başarılarının sırrı işin başında olmaları; samimiyet, güleryüz, temiz ürün ve uygun fiyat politikası öncelikleri.
DENİZ VE TOPRAK ÜRÜNLERİ
Çeşme Hali'nden her sabah seçilerek alınan balıkların yanı sıra patlıcan, domates, salatalık, kavun, karpuz gibi ürünlerle müşterilere tarlaların tazeliğinde sunuluyor. Balıkların ve mezelerin hazırlanma aşamasından sunuşuna kadar özenle çalıştıklarını belirten Muharrem Biçer, müşterilerini daima misafir olarak gördüklerini ve güler yüzle yüzde yüz müşteri memnuniyeti odaklı çalıştıklarını söyledi.
Biçer, "Misafirlerimizin beğenisiyle devam eden gelişim aşamamızda, en iyi hizmeti sunabilmek için kışlık alanımızı da genişlettik.
200 kişilik alana kavuşan mekanımızda kendimize özgün sunumumuz ve tatlarımızla, misafirlerimize eşsiz manzarasıyla ziyafet ve eğlenme imkanı sunuyoruz" diye konuştu.
Dalyan Balıkçısı Osman Muharrem'de mezeler günlük ve taze yapılıyor. Mekan, Ege ve Girit mutfağı lezzetlerini müşterilerine sunuyor. Çeşitli Ege otları kendi suyunda pişiriliyor, vitamini kaybolmuyor. Çirozu kendileri hazırlıyorlar. Kurutulmuş Ahtapot Karpaçco'yu mutlaka denemelisiniz.
MÜTHİŞ LEZZETLER
Soğuk mezelerde mekanın spesiyallerinden Balıkçı Ezme muhteşem.
Acı ile ekşinin karşımı olan meze, rendelenmiş yeşil elma, acı, süzme yoğurt ve sarımsak ile yapılıyor. Yine mekana ait "Yoğurt ezme" kabakla havucun kavrulması sonucu oluşuyor.
Ürünleri süzme yoğurt ile karıştırıyorsun, kavrulmuş cevizi üzerine dökerek servis ediyorsun, sonuç muhteşem. Benim de favori mezelerimden olan sıcak ot tabağı bu kadar güzel yapılabilir.
Özel Ege otları 4 çeşit kırmızı soğan ve cevizle kavrulup zeytinyağı ile güveçte, üzerine yoğurt dökülüp servis ediliyor.
Balıkçı peynir topları da harika bir tat...
6-7 çeşit peynir birleştirilip peynir topları yapılıyor. Üzerlerine de ceviz sarılıyor. Gerçek keçi peyniri, güveçte sıcak servis ediliyor.
Ara sıcaklarda asma yaprağında ahtapot ızgara, Şevket-i bostanlı karides, tereyağlı sübye yumurtası, ahtapot dolma, deniz mahsullü pazı sarma, Yunan usulü balık yahni, limon çella soslu kalamar ızgara gözde lezzetler...
Son söz: Bu kalite ve doğallığın eşsiz lezzetlerin bilinip tadılabilmesi için iletişim yönetiminin doğru yapılması gerekiyor.
