Nevvar Salih İşgören Eğitim Kampüsü- Kampüs 5 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri; Gastronomi, Kültür ve Turizm Federasyonu ile Bursa Gastronomi Derneği işbirliğinde Bursa'daki 1.Geleneksel BUGAD Kestaneli Lezzetler Ulusal Yemek Yarışması'nda büyük başarı elde etti.
GURURUMUZ OLDULAR
'Lise Düzeyi Yılın En İyi Okulu Yemek Kategorisi'nde ve İzmir Travel Turkey Fuarı'nda 'En İyi Lise Ekibi' kategorisinde gümüş madalyaları topladı. Aynı fuarda 'Bireysel Ana Yemek Kategorisi'nde 4 ayrı bronz madalya aldı.
Bursa'daki yarışmada 20 katılımcı okul ekibi arasından dereceye giren on okul içinde Türkiye ikincisi olan Nevvar Salih Kampüs'ün 'Gümüş aşçıları', İzmir'de de gümüş madalya almaya hak kazanarak İzmir'in gururu oldular.
Alan Dal Öğretmenleri Müjgan Bayram ve Ayşegül Başman Şahin eşliğinde katıldıkları Bursa'daki yarışmada ulusal ve uluslararası katılımlı jüriye sunuş yapan Nevvar Salih İşgören Eğitim Kampüsü'nün 'Liseli aşçıları' Gürsel Tırpan, Mehmet Ali Kaymak, Türker Bozatlı, Enes Güven Ferhat Demir, 'Somon füme sarma, portakal soslu brokoliyle bağlanmış ıstakoz ve tuna balığı, kestaneli tahin helvası'ndan oluşan menüleriyle kazandılar.
NE YEMEKLER YAPTILAR? İ
