Münevver Karabulut cinayetinde, baba Süreyya Karabulut ile firari katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun amcası Hayyam Garipoğlu arasında aracılık yaptığı öne sürülen Gaziantep'li yerel gazeteci Cemil Baran, "Cem Garipoğlu 25 Ağustos günü teslim edilecekti. Ancak vazgeçildi. Cem, hakim emeklisi olan dedesi Kasım Garipoğlu tarafından kaçırılıyor. Ekonomik desteğini amcası Hayam Garipoğlu şirkette çalışan elemanları aracılığıyla veriyor. Bunların hepsini ben çözdüm. Aslında bu olayı herkes biliyor" dedi.
İDDİALARINI SIRALADI
Garipoğlu ailesinin, Cem'in yakalandıktan sonra cinayetin nasıl işlediği, cesedi nasıl ortadan kaldırdığı, nasıl kaçtığı ve kimlerden yardım aldığına ilişkin yapacağı açıklamalardan korktuğunu öne süren Cemil Baran özetle şunları söyledi: "Cem onlardan bahsederse Garipoğlu ailesinden çok kişi tutuklanacak. Çünkü en büyük desteği Garipoğlu ailesi veriyor. Bütün bilgileri ben alıp basınla paylaştım. Ama aylardır Cem Garipoğlu'nu yakalatamayan İstanbul Valisi Muammer Güler 'Çember daralıyor' diye açıklama yaptı. İstanbul'a yeni atanan emniyet müdürü de ona destek veriyor. Hayyam Garipoğlu beni de soydu. Süreyya Karabulut, bana aralarındaki konuşmayla ilgili bilgi verdi. Ben de o konuşmaları gizlice kasete çektim."
Baran, Hayam Garipoğlu, gizlice çektiğim 5 kaseti benden el çabukluğuyla çaldı. Kasetleri istedim ancak vermedi. Kendisine Eylül'ün 7'sine kadar zaman tanıdım. Benden çaldığı kasetleri getirmez ve Süreyya Karabulut'a aracılık yapan Ahmet'in kim olduğunu açıklamazsa bütün bildiklerimi basın toplantısı yaparak açıklayacağım." diye konuştu.
