17 Aralık operasyonu sonrası yargı, emniyet ve eğitim kurumlarında başlayan görevden almalara, Adalet Bakanlığı'na bağlı Adli Tıp Kurumu da eklendi. Ergenekon soruşturmasının kilit belgelerinden biri olduğu iddia edilen "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" isimli belgede ıslak imzanın Deniz Piyade Kurmay Albay Dursun Çiçek'e ait olduğu yönünde görüş bildiren 7 üye, görev ve yetkileri ellerinden alınarak pasifize edilip, farklı birimlere atandı. 11 üyeli kurulda "İmzanın tespiti yapılamaz" görüşü bildiren 4 üye ise yerlerinde kaldı.
"İmza Dursun Çiçek'in el ürünüdür" kararı veren Eyüp Kandemir, Gürol Berber, Bülent Özata, İsmail Çakır ve Lokman Başer pasifize edilip farklı kurullarda raportör olarak görevlendirildi. Fizik İhtisas Dairesi Başkanı Bülent Üner ve Hacı Mehmet Akın ise üçlü kararnameyle atandıkları için görev süreleri bitince görevden alınacak. Belgedeki imza için "Tespit edilemez" diyen 4 üye ise Tuncay Çınar, Kağan Gürpınar, Uğur Günaydın, Hasan Karasu'ydu. Çınar ve Günaydın, daha önce muhalefet şerhi nedeniyle görevlerinden alınıp başka birimlere gönderildi. Muhalefet şerhi koyan Gürpınar ve Karasu ise dairelerinde kaldı. Son değişikliklerle Çınar ve Günaydın da yeniden kurula atandı.
32 kişi pasifize edildiKurumda son bir haftada çoğunluğu "Fizik İhtisas Dairesi" olmak üzere 32 personel, yetkileri alınıp pasif görevlere getirildi. Özellikle Ergenekon, Balyoz gibi davalarda birçok belge ve bilginin gittiği Fizik İhtisas Dairesi'nde belge, ses, bilişim, teknoloji, görüntü ve balistik incelemeler yapılıyor. ERHAN ÖZTÜRK
