'Bugün Yeni Türkiye'nin doğum günü'

12'nci Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti 1. Olağanüstü Kongresi'nde "Bugün Türkiye'nin özüne kavuştuğu, Yeni Türkiye'nin doğum günüdür. "Yeni Türkiye, çoğulcu bir Türkiye'dir. Yeni Türkiye'nin üzerinde anlaşacağı temel değerler daha çok demokrasi, daha çok özgürlüktür" dedi

"Yeni bir sayfa açalım" çağrısı yapan Erdoğan, "77 milyonun her ferdine bir kez daha elimi uzatıyorum. Sizin de bize gönlünüzü açmanızı bekliyoruz. Eski küskünlükleri, kutuplaşmaları bir kenara bırakalım" dedi. Erdoğan, Davutoğlu'nun da asla emanetçi olmadığını söyledi

Türkiye'nin 12'nci Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisine veda ettiği AK Parti 1. Olağanüstü Kongresi'nde "Yeni Türkiye Manifestosu" konuşması yaptı. "Bugün Türkiye'nin özüne kavuştuğu, Yeni Türkiye'nin doğum günüdür" diyen Erdoğan, "Türkiye'de topluma rağmenciliğin sonu gelmiştir. Yeni Türkiye, çoğulcu bir Türkiye'dir. Üzerinde uzlaşacağı temel değerler daha çok demokrasi, daha çok özgürlüktür. Milletin vesayete, velayete ihtiyacı yoktur" dedi. Erdoğan, konuşmasında "Yeni bir sayfa açalım" çağrısı yaparken, "77 milyonun her bir ferdine bir kez daha musafaha elimi uzatıyorum. Biz sizi, yaşam tarzlarınızı, değerlerinizi anlıyoruz. Biz size her zaman gönlümüzü açtık, sizin de bize gönlünüzü açmanızı bekliyoruz. Eski küskünlükleri, dargınlıkları, gerilimleri, kamplaşma ve kutuplaşmaları bir kenara bırakalım" ifadelerini kullandı.
Erdoğan, tarihin, davasına ihanet edenlerin yok olup gittiğinin örnekleriyle dolu olduğunu vurgularken, "Okyanus ötesinden gelen telefonlarla istifa edenleri, darbecilerin tehditlerine boyun eğenleri, darbecilerin getirdikleri haberlere inananları kimse hatırlamıyor" ifadelerini kullandı. Erdoğan, "AK Parti bir tek adam partisi değildir" derken, yeni Genel Başkan Ahmet Davutoğlu'nun da asla bir emanetçi olmadığını dile getirdi.
Paralel bedduaya dua ile yanıt
Erdoğan, "Vesayet girişimi" olarak tanımladığı paralel yapının yargı alanındaki faaliyetlerine çok sert yüklendi, "Hukuk sistemi bir avuç Haşhaşi'nin şantajına mahkum bırakılamaz. Vatansever hakim ve savcılar Haşhaşileri temizleyecektir" dedi. Erdoğan, paralel yapının lideri Fethullah Gülen'in sık sık gündeme geldiği beddualarına da paralel yapının tabanına yaptığı dua ile yanıt verdi, "Allah zihinlerini, gönüllerini açsın; paralel yapının tabanındaki kardeşlerimizle kardeşliğimizi yeniden tesis etsin" sözlerine salondakiler "Amin" diyerek karşılık verdi.
Erdoğan tarihi veda konuşmasında şunları söyledi:
HAİNLER SİLİNDİ GİTTİ: Tarih, davasına ihanet edenlerin nasıl onursuzca yok olup gittiğinin örnekleriyle doludur. Okyanus ötesinden gelen telefonlarla istifa edenleri, darbecilerin tehditlerine boyun eğenleri, darbecilerin getirdikleri haberlere inananları bugün hiç kimse hatırlamıyor. Unutulmaya namzet adaylar da var, onlar da zamanı gelince çöplükteki yerlerini alacak.
TÜRKİYE'Yİ YÜRÜYÜŞÜNDEN KOPARAMADILAR: Hiç şüphesiz, 91 yıllık Cumhuriyet tarihimiz boyunca, kabuğu değiştirmeye, özü ve ruhu değiştirmeye, Türkiye'yi bu asırlık dava yürüyüşünden koparmaya yönelik girişimler olmuştur. Millet, bu girişimlere izin vermemiştir.
77 MİLYONA MUSAFAHA ELİ: Başbakan olarak son günümde, AK Parti'nin Genel Başkanı olarak son dakikalarımda, buradan, bizi sevsin ya da sevmesin 77 milyonun her bir ferdine bir kez daha musafaha (tokalaşmak) için elimi uzatıyorum. Partim adına, Hükümetim adına, lideri olduğum hareket adına elimi tekrar uzatıyorum. Biz, sizi çok iyi anlıyoruz. Yaşadığınız tarihsel süreci biliyoruz. Sizin yaşam tarzlarınızı, değerlerinizi anlıyoruz. Sizin taleplerinizi, arzularınızı biliyoruz. Sizin de bizi anlamanızı istiyoruz.
BİZE GÖNLÜNÜZÜ AÇIN: Biz sizlere her zaman gönlümüzü açtık; sizin de bizlere gönlünüzü açmanızı bekliyoruz. Biz, bizim yaşadıklarımızı hiç kimse yaşamasın istedik; sizin de bu hassasiyetimize hak vermenizi istiyoruz. Bugün, Yeni bir Türkiye kurulurken, Türkiye, 23 Nisan 1920'deki özüyle ve ruhuyla yeniden kucaklaşırken, eski küslükleri, dargınlıkları, gerilimleri, kamplaşma ve kutuplaşmaları bir kenara bırakalım diyoruz.
YENİ SAYFA AÇALIM: Yeni bir sayfa açalım istiyoruz. Bugünü, demokrasimizin, 91 yıllık Cumhuriyet tarihimizin bir bayram günü olarak görüp, 77 milyon kucaklaşmak, barışmak, Türkiye Cumhuriyeti'nin bayrağı altında bir olarak, beraber olarak, birlikte Türkiye olarak gönül birliği yapalım istiyoruz. Her türlü gerilim, kamplaşma ve kutuplaşma, Türkiye'ye zarardan başka hiçbir şey vermedi ve vermez. Üsluplarımız, yöntemlerimiz, siyaset tarzımız farklı olabilir.
CHP'NİN ZARAR VEREN MUHALEFETİ: CHP, kendisini sorgulamalı, tarihiyle yüzleşmeli, parametrelerini artık mutlaka değiştirmelidir. İşte şu anda, milletin seçtiği Cumhurbaşkanı'nın yemin törenine katılmayacağız diye açıklama yapıyorlar. Biz ne kaybettirir? Hiçbir şey. Ama size çok şey kaybettirir.
MHP TERÖR İLE BİTECEK: MHP; planı, projesi, alternatif çözüm önerileri olan bir siyasi parti olmak yerine; terör meselesinin beslediği bir parti olmayı tercih etmiştir. Hiç kuşkusuz, çözüm süreciyle de varlık zeminini yitirecektir.
YENİ TÜRKİYE'NİN DOĞUM GÜNÜ: Bugün, Türkiye'nin özüne döndüğü gündür. Türkiye'nin istikbalinin, her zamankinden daha açık, daha aydınlık olduğu gündür. Yeni Türkiye'nin doğum günüdür. Yeni Türkiye, yeni bir siyasete, yeni bir sosyolojiye, yeni bir ekonomiye tekabül etmektedir. Siyasetin vesayetten kurtularak özerkleştiği bir Türkiye'dir.
HUKUK HAŞHAŞİLERE BIRAKILAMAZ: Hukuk sistemi, bir avuç Haşhaşi'nin şantajına mahkum bırakılamaz. Kime çalıştığı, kimin çıkarları adına ülkesine ihanet ettiği artık belli olan Pensilvanya, hukuk sistemine emir veremez, talimat veremez. Türkiye Cumhuriyeti'nin hukuk sistemi, Hasan Sabbah benzeri tehlikeli meczupların oyuncağı asla olamaz. Vatansever hakim ve savcılar, inanıyorum ki aralarındaki Haşhaşileri temizleyecek, hukuk sistemi üzerindeki gölgeleri kaldıracaklardır.
KÖŞK'TE DEVAM EDECEK MÜCADELE: Cumhurbaşkanlığı makamı, yeni Hükümetimiz ve siyaset kurumu; vatanına ihanet eden bu paralel yapıyla, aynı zamanda bürokratik vesayetle kararlı ve cesur şekilde mücadeleyi sürdürecektir. Yeni Türkiye'de, devlet içinde paralel devlet yapılanmasına, çetelere, mafyatik örgütlenmelere asla pirim verilmeyecektir.
İHANET CEZASINI ALACAK: Yeni Başbakan'ın, Paralel Devlet Yapısı ile mücadelede son derece kararlı, azimli ve cesur olacağına yürekten inanıyorum. İhanet, cezasını alacaktır. Cumhurbaşkanlığı makamında, bu ihanetin hesabını sormak benim boynumun borcudur.
YÜRÜYÜŞE DEVAM EDECEĞİM: Şahsım, bu partinin kurucusu olarak, gönüllüsü olarak, bu partiye büyük emekler vermiş bir nefer olarak, her daim sizlerle olacağım, sizlerle birlikte yol yürümeye devam edeceğim.
DAVUTOĞLU EMANETÇİ DEĞİL: Şahsım da bu yeni süreçte, Davutoğlu kardeşime her aşamada katkı sunacağım. Şunu açıkça ifade ediyorum. O bir emanetçi değildir. AK Parti, bir tek adam partisi olmadı ve olmayacak. Yeni Genel Başkan, teşkilatı derhal kucaklayarak, motive ederek, yarından itibaren, 2015 seçimlerinin hazırlıklarını başlatacak. 2015 seçimleri bizim için son derece önemli. Yeni bir Anayasa yapacak çoğunluk, 2015 seçimlerinde hedefimiz olacak. Ekonomide istikrar ve güven devam edecek. Tekrar ediyorum: Paralel Yapıyla mücadele hız kesmeden, kararlı şekilde devam edecek.
VEDA SÖZLERİ
Artık vedanın ve ayrılığın vaktidir. Bu veda ve bu ayrılık, sadece yeni bir başlangıç içindir. Belki eskisi kadar olmayacak ama, yine görüşecek, yine muhabbet edecek, yine birlikte yol yürümeyi sürdüreceğiz. AK Parti, adeta benim bir çocuğumdu. Bir kez de burada, bu son Kongremde, beşinci çocuğum olan AK Parti nedeniyle zaman zaman ihmal etmek zorunda kaldığım çocuklarımdan helallik diliyorum. Onların annelerinden, eşimden, helallik diliyorum. Kendilerine sonsuz teşekkür ediyorum.
HELALLİK İSTEDİ
Tasavvurundan kuruluşuna kadar her aşamada bu partinin içinde oldum. Her zorluğa sizlerle birlikte göğüs gerdik. Partimizi öyle bir yere taşıdık ki, Türkiye'nin kaderiyle, AK Parti'nin kaderini adeta özdeş hale getirdik. Allah, hepinizden razı olsun. Tek tek her birinizden helallik diliyorum. Ben de her birinize hakkımı helal ediyorum.

İnleyen ekonomiden dik duran ekonomiye

Seçilmiş Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin son kongresinde adeta ekonomide nereden nereye gelindiğini gözler önüne serdi. IMF ile ilgili bir anısını da anlatan Erdoğan, IMF'ye "Bize siyasette yol çizmeye çalışırsanız, nasıl hareket etmemiz gerektiğini belirlemeye çalışırsanız kusura bakmayın buna müsaade etmeyiz" dediğini anlattı. AK Parti'nin olağanüstü kongresinde konuşan Erdoğan, AK Parti hükümetleriyle son 12 yılda büyük yatırımlar yaptıklarını anlattı.
'Büyük yürüyüşün arefesindeyiz'
AK Parti'nin 1. Olağanüstü Kongresi'nde Genel Başkan seçilen Ahmet Davutoğlu, Tayyip Erdoğan'ın 12. Cumhurbaşkanı olarak Köşk'e uğurlandığı kongreyi "veda değil vefa kongresi" olarak nitelendirdi. Yeni dönemde yapacaklarını manifesto ile açıklayan Davutoğlu, paralel yapıyla mücadeleden çözüm sürecine, ekonomiden dış politikaya, yeni anayasadan azınlık haklarına kadar pek çok konuda ilk mesajlarını verdi.
Ankara Arena Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kongrede Davutoğlu şu mesajları verdi:
VEFA BORCUMUZU BİLİYORUZ: Sayın Cumhurbaşkanımız bir veda kongresidir dedi. Bu bir veda kongresi değil, bu bir vefa kongresi, ahitleşme kongresi. Cumhurbaşkanımıza vefa borcumuzu ödüyoruz. Bütün kadrolarımız onun dik yürüyüşünün devamı için her şeyi yapmaya hazır ve nazırdır. Bir büyük Yeni Türkiye yürüyüşünün arifesindeyiz. 12 yıllık birikimimiz var. Bu tarihi yürüyüş daha ilk aşamadadır. AK Parti hareketini hedefe ulaştırmak için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız.
ARAMIZA KİMSE FİTNE SOKAMAZ: Hiçbir güç, hiçbir fitne bu saflara fitne sokamaya gücü yetmeyecektir. Son 12 yıl içinde büyük bir inşa yaptık. 600 yıl önce o zamanlar 100 yaşında olan devletimizin otoritesi parçalanmıştı. O dönemde güçlü bir irade kendini gösterdi. İstanbul'un kapıları bu aziz millete açıldı. 600 yıldan sonra 2001'de Türk devleti büyük çıkmaza girmişti. AK Parti hareketi yeni bir medeniyet ihyası için ayağa kalktı.
YENİ TÜRKİYE'NİN TEMELİ ÖZGÜVEN: Yeni Türkiye'nin psikolojik temeli özgüvendir. Ulaşımda, sağlıkta büyük başarılar sağlandı. Bu özgüven biz de oldukça, AK Parti kadroları kendine güvendikçe kimse bu yürüyüşe dur diyemeyecek.
MİLLETİN ADAMI CUMHURBAŞKANLIĞINDA: Milletin adamı Cumhurbaşkanlığı makamında. AK Parti'nin en büyük başarısı bütün milleti tek bir yürek haline getirmiş olmasıdır. Çözüm sürecini başarıya ulaştırana kadar bize uyku haramdır. Bu fitne tohumları yok olana kadar omuz omuza gece gündüz çalışacağız.
DAVA ARKADAŞLARI ARASINDA İHTİLAF ÇIKMAZ: Seçilmiş Cumhurbaşkanı, seçilmiş Başbakan arasında, gücünü milletten alanların arasında, dava arkadaşları arasında ihtilaf çıkmaz heveslenmesinler. Paralel devlet yapısı fetret isteyen bir yapıdır. Kim ve ne niyetle olursa olsun devlet otoritesinin parçalanmasına bir daha izin vermeyeceğiz. Milletin seçtiği siyasi otoriteye şantaj yapmak apaçık ihanettir. Bunlar ter dökmeden devleti ele geçirmek isteyen zihniyettir.
SADAKATİMİZ DAVAMIZADIR: Sadakatimiz davamızadır. Bundan sonra musalla taşına kadar sürecek olan adresin adıdır AK Parti. Başbakan olarak vatandaşımıza uzanan, tüyü bitmemiş yetimin hakkına uzanacak eli kardeşimiz olsa kırarız.
ERDOĞAN'IN HAYAL ETTİĞİ TÜRKİYE: Bu Türkiye milletindir. Bu Türkiye bir şiir okudu diye Pınarhisar cezaevine yürürken bugünleri hayal eden Erdoğan'ın Türkiye'sidir. Bundan sonra kimse siyasi kadrolara Menderes'e yapılan muameleyi yapamayacaktır"
1382 oyla Davutoğlu
Seçilmiş Cumhurbaşkanı ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesi nedeniyle boşalan AK Parti Genel Başkanlık koltuğunun sahibi Ahmet Davutoğlu oldu. Davutoğlu'nu aday gösteren dilekçede ilk imza ise Erdoğan'a aitti. Oylamaya katılan 1388 delegeden 1382'sinin oyunu alan Davuoğlu, AK Parti'nin 2'nci genel başkanı oldu.
Kongrede genel başkanlık için tek aday çıktı. Ahmet Davutoğlu, 1245 delegenin imzasını taşıyan dilekçe ile genel başkan adayı gösterildi. Dilekçedeki ilk imzayı ise Seçilmiş Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan attı. Bu yöntem ile AK Parti içinde sıkıntı çıkmasını bekleyenlere de güçlü bir mesaj verilmiş oldu. Erdoğan, kongre konuşmasında da Davutoğlu için delegelerden destek istedi.
Erdoğan ve Davutoğlu'nun konuşmalarının ve adaylık başvurularından sonra Ankara Arena'nın salonu boşaldı. Oylama işlemi saat 17.15'e kadar devam etti.
Sandık başına gidip ilk oyu kullanan isim Erdoğan oldu. Onu Davutoğlu izledi. Erdoğan böylece AK Parti'nin kongresinde son kez oy kullandı.
Oy sayım işlemlerinin tamamlanmasının ardından Divan Başkanı Haluk İpek, toplam 1490 delegeden 1388'inin kongrede oy kullandığını, 1382 oyu alan Ahmet Davutoğlu'nun genel başkan seçildiğini açıkladı. 6 oy ise geçersiz sayıldı. AK Parti'nin 2'nci genel başkanı olan Davutoğlu, AK Parti iktidarları döneminde Abdullah Gül Tayyip Erdoğan'dan sonra Başbakanlık koltuğuna oturan üçüncü isim olacak.
AK PARTİ'YE VEDA ETTİ, MİLLETE VEDA ETMEDİ
'Bu da bir Fatiha'dır, yeni bir açılıştır, milattır'
Seçilmiş Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Başkanlığı ve Başbakanlığa veda etti ancak millete veda etmediğinin altını çizdi. Kongrenin ilk konuşmasını Arena Spor Salonu dışındaki partililere yapan Erdoğan, "Yaşanan bir misyon değişikliği değil, sadece bir isim değişikliği. Bu asla bir veda değildir, bilesiniz ki bu da bir Fatiha'dır, bir başlangıçtır, yeni bir açılıştır, yeni bir milattır" dedi. Erdoğan, şunları söyledi:
BİRİZ, İRİYİZ, HEP BİRLİKTE TÜRKİYEYİZ: Türkiye'nin 81 vilayetinden 40 bine yakın vatandaşımız kongre için Ankara'ya gelen siz değerli kardeşlerim, bir şeyi ortaya koyuyorsunuz; biriz, iriyiz, diriyiz, beraberiz, kardeşiz; hep birlikte Türkiye'yiz diyorsunuz.
MİSYONUMUZDAN FERAGAT ETMEDİK: AK Parti, kuruluşundan bugüne kadar misyonundan hiçbir zaman feragat etmedi, taviz vermedi, 77 milyon vatandaşı kucaklayarak, ayırt etmeksizin, 780 bin kilometrekare vatan toprağına hizmet götürdü ve götürmeye devam edecek. Edirne'den Hakkari'ye, Sinop'tan Hatay'a 780 bin kilometrekare hep birlikte inşallah ihya oldu, inşa oldu; olmaya devam edecek. Modern bir Türkiye'yi gerçekleştirdik, gerçekleştiriyoruz. Asla taviz vermek yok. Meydanlarda 'tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' dedik, yine böyle yürüyeceğiz.
CUMHURUN BAŞKANI: Aranızdan ayrılmıyorum bunu bilmenizi istiyorum, ama bugüne kadar genel başkan, başbakan sıfatıyla aranızdaydım. İnşallah bundan sonra 10 Ağustos'ta seçmiş olduğunuz ilk cumhurun başkanı olarak aranızda olacağım. Haklarınızı helal edin, benim de hakkım sizlere helal olsun.

Milletin adamı Erdoğan bugün Köşk'e çıkıyor

AK Parti Kongresi'ne son kez katılan Tayyip Erdoğan'ın yoğun mesaisi bugün de devam edecek. Erdoğan, bugün yemin edip, Cumhurbaşkanlığı görevini devir alacak. Çankaya Köşkü'ndeki devir-teslim töreni ise saat 16.30'da başlayacak. Eşi Emine Erdoğan ile birlikte Köşk'e gidecek olan Erdoğan için A Tipi devlet töreni uygulanacak. Erdoğan, Köşk'ün giriş kapısında atlı birlikler tarafından karşılanacak. Tayyip Erdoğan için bugün Çankaya Köşkü'nde yapılacak töreni, 90'ı aşkın ülkenin üst düzey temsilcileri izleyecek.
Gözler yeni kabinede
Seçilmiş Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bugün yapılacak yemin töreni ve Çankaya Köşkü'nde devir teslimin ardından ilk icraat olarak Başbakan görevlendirmesini yapacak. Erdoğan, yarın yeni kabinenin kurulmuş olacağını söyledi. AK Parti olağanüstü kongresine gelişinde Arena Spor Salonu dışındaki vatandaşlara kısa bir konuşma yapan Erdoğan, yeni kabinenin süratle kurulacağına işaret etti. Cumhurbaşkanlığı yemininin ardından devir-teslim töreninin gerçekleşeceğini hatırlatan Erdoğan, devir-teslim törenin ardından Davutoğlu'na kabineyi kurma görevi vereceğini söyledi. Erdoğan, "Cuma günü de inşallah yeni kabine gerçekleşmiş olacaktır" dedi. Erdoğan'ın Davutoğlu'na hükümeti kurma görevi vermesinin ardından yeni hükümet işbaşı yapacak. Hükümet programı Meclis Genel Kurulu'nda okunacak ve güvenoyu aldıktan sonra görevine başlayacak.
NOTLAR
HEP BİRLİKTE YENİ TÜRKİYE

Bin 200 otobüs ile Türkiye'nin dört bir yanından 40 bin civarında vatandaş Erdoğan'ı Çankaya Köşküne uğurlamak ve yeni Genel Başkan adayı Ahmet Davutoğlu'na "hoşgeldin" demek için Ankara'ya akın etti. Salon almadığı için vatandaşların büyük bölümü Arena'nın bahçesine kurulan dev ekranlardan kongreyi izledi. Kongreye önce Ahmet Davutoğlu eşi Sade Davutoğlu ile birlikte geldi. Davutoğlu çifti salonda bulunan delege ve partilileri selamladı.

ERDOĞAN KONGRE SALONU'NDA

Seçilmiş Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Davutoğlu çiftinden kısa bir süre sonra Arena'ya geldi. Erdoğan önce Arena'nın bahçesinde bekleyen partililere yönelik bir konuşma yaptı. Erdoğan çifti daha sonra salona girdi. Kurulan platformun üstünde tüm salonu dolaşıp kongreye katılanları selamladı, karanfiller attı. Bu sırada Erdoğan'ın seslendirdiği "Aynı Dağın Yeliyiz" adlı şiiri yayınlandı.
YANYANA OTURDULAR
Erdoğan ve Davutoğlu salonda yanyana oturdu. Erdoğan'a oğlu Bilal Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, Davutoğlu'na ise küçük kızı Hacer Büke ile oğlu Mehmet eşlik etti. Tarihi kongre "Hep birlikte yeni Türkiye" konsepti üzerine kuruldu. Salondaki ışıklı panolara da bu slogan yazıldı.
ALTIN YERİNE SEVGİ
Erdoğan konuşmak için kürsüye çıktığı anda yanına gelen kız çocuğu Erdoğan'ı duygulandırdı. Kız çocuğu, daha önce Erdoğan'a altın veren küçük kızı hatırlatarak "Benim altınım yok benim de sevgim var kabul eder misiniz" dedi.

SALON AĞLADI

Erdoğan konuşmasını tamamlayıp salonu selamlarken duygusal anlar yaşandı. Bir çok kişinin gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.
FORS ARMAĞAN EDİLDİ
Gençlik, kadın kolları, belediye başkanları, il başkanları, milletvekilleri Erdoğan'a birer armağan verdi. En dikkat çeken ise milletvekillerinin armağan ettiği Cumhurbaşkanlığı forsu oldu. Milletvekili eşleri de Emine Erdoğan'a armağan verdi. Bu sırada Erdoğan çiftinin elele tutuştuğu görüldü.

GÜL'DEN TEBRİK TELGRAFI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de AK Parti Birinci Olağanüstü Büyük Kongresi'ne bir telgraf göndererek, kongrenin hayırlı olmasını diledi.

REİS VE HOCA

Kongrede, Erdoğan ve Davutoğlu'nun hayatını anlatan sinevizyon gösterileri yapıldı. Davutoğlu için hazırlanan filmde Erdoğan ve Davutoğlu için "Reis ve Hoca" denmesi dikkat çekti. Partililer kendi aralarında Erdoğan'a "reis" diyordu.

CHP GELDİ, MHP GELMEDİ

Kongrede CHP'yi Genel Sekreter Gürsel Tekin temsil ederken, Saadet Partisi'nden genel başkan yardımcıları Yaşar Canbay ve Tacettin Çetinkaya, BBP'den Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Eren, kongreye iştirak etti. Kongrede DSP, HÜDAPAR ve Anavatan Partisi'nden de temsilciler yer aldı. MHP'den ise hiçbir temsilci kongrede yer almadı.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.