İZMİR'E 25 MİLYARLIK YATIRIM

Gündoğdu mitinginde konuşan Başbakan Davutoğlu, açtıkları Başbakanlık Ofisi’nin bütün İzmirlilerin emrinde olacağını söyledi. Ege Gelişim Projesi için bölgeye 25 milyar liralık yatırım yapacaklarını ifade eden Davutoğlu, yaşam tarzı güvencesi de verdi

Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, İzmir Gündoğdu Meydanı'nda onbinlerce İzmirli'nin katıldığı mitingde çarpıcı mesajlar verdi. "Söz veriyorum, sabah İzmir'de açtığımız Başbakanlık Ofisi bütün İzmirlilerin emrinde olacak" diyen Davutoğlu, Başbakanlık Ofisi'yle İzmir'in Ankara ve İstanbul ile birlikte önemli karar mercilerinden biri olduğunu vurguladı. Ege Gelişim Projesi (EGEGEP) için bölgeye 25 milyar liralık yatırım yapacaklarını ifade eden Davutoğlu, yaşam tarzına müdahele konusuna da vurgu yaptı. Davutoğlu, "12 yıllık iktidarız, kimin nesine karışıldı? 28 Şubat'ta insanların gerçekten yaşamına müdale ederken, şimdi hiç olmamış olaylar üzerinden korku yaymaya çalışıyorlar. Tek bir vatandaşımızın dahi inancına, düşüncesine, yaşam biçimine müdahale olursa onun karşısında önce ben duracağım, haykıracağım" dedi. Davutoğlu, "Bu topraklar üç kez Kuva-i Milliye gördü. İlk Kuva-i Milliye İzmir'in işgali ile Balıkesir'de başladı. İstiklal Harbi'yle bitti. İkincisi Adnan Menderes'in demokrasi hareketidir. Üçüncüsü de AK Parti hareketidir" dedi.

"Ufuk şehir İzmir"
İzmir'i 'Ufuk Şehir' diyerek selamlayan Davutoğlu, "İzmir'e gelen eli boş gelmez. İki müjdeyle geldik. İstiklalimizin başkenti oldu ama İzmir'de hiçbir zaman merkezi otorite burada bulunmadı. Başbakanlık Ofisi açarak İzmir'e Ankara'yı getiriyoruz. Bu bizim İzmir'e verdiğimiz önemin doğrudan bir göstergesi. Türk siyasetine İzmir'den yön vermeye hazır mısınız? İzmir artık sıradan bir Ege şehri değil. Ankara ve İstanbul'dan sonra başbakanlığa ev sahipliği yapacak üçüncü şehir. Bütün İzmirlilere söz veriyorum. Başbakanlık Ofisi bütün İzmirlilerin emrinde olacak. Her fırsatta İzmir'e geleceğim. Başbakanlık üzerinden Türkiye'yi yönetmeye devam edeceğiz. İzmir herşeye layık her türlü hizmeti getirdik, getirmeye devam edeceğiz" dedi.

"İzmir istikbal ve istiklal ister"
İzmir ve Türkiye'ye iktidar olarak kazandırdıkları projeleri tek tek anlatan Davutoğlu, "Kılıçdaroğlu şimdi farazi bir projeden bahsediyor. Bizim geliştirdiğimiz merkez ülke programını okumuş ki o okuma özürlüdür, özetini almış, yapmış. Sen bırak 2035'i bizim 4 yılda gerçekleştireceğimiz projelerden bahsedelim" dedi. Otoyol ile İstanbul-İzmir arasının 3.5 saatte ineceğini belirten Davutoğlu, "İzmir'in yükselmesi Türkiye'nin yükselmesidir. Çanakkale'de dünyanın en geniş açıklığına sahip asma köprüsünü inşa ediyoruz. İzmir'den çıktığınıza Rumeli evlatları Avrupa'ya geçecek herkes o köprüden geçip aziz evladı Fatihan'a ulaşacak. İzmir'den Ankara'ya hızlı tren yapıyoruz. 3.5 saate inecek. Tüm bu projeler ile İzmir yükselecek. Vatan bize emanet, sandıklar size emanet! İzmir'de AK Parti'yi zirveye taşıyacak mıyız? Milliyetçiliğin lafını edip milleti namerde muhtaç edenlere bir ders verecek miyiz? İzmir istikbal ve istiklal ister" diye konuştu.
Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Cumhuriyetçi olmak için önce cumhura saygı gösterip cumhurla buluşacaksın. Burası er meydanı! Kılıçdaroğlu'na soruyorum, madem cumhuriyetçisin, CHP'nin geçen dönem 33 ilde milletvekili yoktu. MHP'nin de 45 ilde milletvekili yok. Ama AK Parti'nin 79 ilde vekili var. 2 ilde daha olacak inşallah. Kılıçdaroğlu her ilde böyle miting yapabildi mi? Demirtaş dün buradaydı, al bayrağı dalgalandırdı mı? Hakkari'de al bayrağı dalgalandıran kim? 78 milyona hitap eden kim? Bize her yer Türkiye."

"Cumhura sahip çıkmak hizmettir"
Davutoğlu, cumhuriyetçi olmanın şartlarını şöyle sıraladı: "İtibar ve onuru AK Parti sağladı. Üçüncüsü de hizmet. Cumhuriyetçilik cumhura hizmet götürmektir. Kılıçdaroğlu SSK genel müdürüydü. SSK kuyruğunda beklerken emekliler kalp krizinden gidiyordu. Emekliler istismar etmeye çalışıyordu, şimdi 'Bana 4 yıl verin' diyor... Niye daha fazla istemiyor? Hazinenin dolduğunu biliyor. Gelecek, çarçur edecek. Hazineyi bitirecek. Hesap bilmeyen adama hazineyi teslim eder misin? Kendi oy pusulasına sahip çıkamayan adama yönetim verilebilir mi? Cumhuriyetçilik devlete itibar kazandırmaktır, cumhura sahip çıkmaktır, hizmet götürmektir. Bu topraklar üç kez Kuva-i Milliye gördü. İlk Kuva-i Milliye İzmir'in işgaliyle Balıkesir'de başladı. İstiklal Harbi'yle bitti. İkincisi Adnan Menderes'in demokrasi hareketi. Üçüncüsü de AK Parti hareketidir."

Yaşam tarzı güvencesi
"12 yıllık iktidarız. Kimin nesine karışıldı?" diyen Davutoğlu, "Kimseye neden şöyle giyiniyorsun deniyor mu? Ama 28 Şubat'ta insanların gerçekten yaşam biçimlerine müdahale edilirken, kadınlar hor görülürken susanlar, şimdi bir korku yaymaya çalışıyorlar. Tek bir vatandaşımızın dahi inancına, düşüncesine, yaşam biçimine müdahale olursa onun karşısında önce ben duracağım, haykıracağım. Kime müdahale varsan gelsin her şeyiyle konuşmaya varım" diye konuştu.
DUYGU ERGÜDEN/TOLGA TEKİN/ERCAN AKGÜN/TANSU EDİP GÖKBUDAK/YAĞMUR UYGUR

25 MİLYAR LİRALIK YATIRIM
GAP'tan daha büyük olacağı açıklanan EGEGEP Projesi'ni Başbakan Ahmet Davutoğlu, "25 milyarlık yatırım yapıyoruz. İzmir bir kısrak başı gibi Akdeniz'e uzanana onurlu başı olacak. İzmir'i kendi kaleleri sananları terörist ve paralelcilerle iş birliği yapanlara ders vermeye hazır mıyız? 78 milyonu birleştirecek miyiz?" diye konuştu. Orman ve Su İşleri Bakan Veysel Eroğlu da, "İzmir'den vekil adayı olmanın gururu yaşıyorum. İnşallah büyük hizmetler yapacağız. Biz buraya kavgaya değil, gönüller almaya geldik" dedi. Eroğlu, 25 Milyar TL'lik EGEGEP projeleri ile Ege'nin kalkınacağını ifade etti.

İZMİRLİ FARKINDA
AK Parti İl Başkanı Bülent Delican, "İzmirli artık görüyor. Kuru gürültü yapanla, çalışanı biliyor. Kerhen onay verdiklerinin ne kadar üretimsiz olduğunu görüyor. İzmir halkı; bu şehrin pek çok potansiyelini, yıllardır hedefsiz ve projesiz hatta kimliksiz bırakan yerel idareye rağmen 13 yıllık AK Parti iktidarının politikaları ile meyve toplamaya başladığının farkında" dedi.

YILDIRIM HELALLİK İSTEDİ
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım da, İzmirlilere "Değerli yol arkadaşlarım" diye seslendi. Yıldırım, "13 yılda İzmir'e ne yaptınız diyenlere cevabımız Gündoğdu'dur. İzmir'in toplu ulaşım problemini İZBAN'dır. Liman problemini çözen yine AK Parti kadrolarıdır. İzmir'den yükselen bu ses Yeni Türkiye'nin ayak sesleridir. İzmir benim evim sizler benim kardeşlerimsiniz. Bu dönemde aday olmayacağım. Onun için görevi devralan arkadaşlarımız bayrağı bizim bıraktığımız yerden daha yükseklere taşıyacak biz de onlara destek olacağız" dedi.

MİTİNGDEN NOTLAR
* Miting twitter'da #İzmirhaydi hastagiyle trend topic oldu.
* Miting alanında herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için giriş ve çıkışlara 112 çadırı kuruldu. Ambulanslar bekledi.
* Gündoğdu Meydanı'nda engelliler için de yer ayrıldı.
* Alanda vatandaşlara 200 bin su, 100 bin adet dondurma ve 100 bin adet şapka dağıtıldı. Ayrıca on binlerce Türk Bayrağı ve AK Parti amblemli bayrak dağıtıldı.
* Miting için geniş güvenlik önlemleri alındı. Çevre illerden takviye polis kuvveti istendi.
* Alanda portatif vinçlerin üzerinde "Bağımsızlığın kalbi burada atar, efeler diyarı İzmir size minnettar" "Cumhuriyetimizin hayalleri AK Parti ile gerçek oldu" yazıldı.
* Dev barkovizyonda AK Parti projelerini yayınladı

"Manisa'dan 9 vekil bekliyorum"
Manisa'daki mitingde konuşan Başbakan Davutoğlu, ürünleri dondan zarar gören çiftçilerin zararının karşılanacağı müjdesini verdi. Davutoğlu, "Manisa ulaşımda kavşak noktası olacak. 7 Haziran'da 9 milletvekili bekliyorum" dedi
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Manisa mitinginde halka müjdeler verdi. Davutoğlu, üzüm üretcisinin yaşadığı don olayının ardından yaşanan afete devletin çare olmak için hemen harekete geçtiğini hatırlattı, "Nerede afet varsa devlet oradadır. Biz buradaki zararları karşılayacağız. 2002'de tarımda devlet desteği 53 milyon liraydı, şimdi bu rakam 250 milyona, hayvansal destekleme rakamı 1,5 milyondan 63 milyona çıktı" dedi. "Hiç kimsenin Somalı kardeşimizin acısını istismar etmesine izin vermeyiz" diyen Başbakan Davutoğlu, "Madencilerimizin en iyi şartlarda çalışabilmesi için düzenleme yaptık. Fosforlu yolları, sığınma odalarını zorunlu hale getirdik. Biz Soma'nın emrindeyiz" diye konuştu. Başbakan Davutoğlu, miting alanının yakınındaki bir okulda Açık Öğretim Fakültesi sınavlarının yapılması nedeniyle saat 13.00'te başladığı konuşmasını saat 13.30'da bitirerek sınava giren öğrencilere başarılar diledi. Ardından adaylarla ve bakanlarla el ele tutuşarak halkı selamladı. Mitinge katılanlara eşi Sare Davutoğlu ile birlikte karanfil attı.

"Şehzadeler kenti"
Konuşmasına, "Manisa'nın manevi dergahına yüz sürmeye geldik. 17 şehzade, 17 şehzade de 7 Osmanlı cihan-ı sultan yetiştiren Manisa'ya selam olsun" diye başlayan Davutoğlu, "Birileri Osmanlı ile Cumhuriyetin arasına bir uçurum koymaya çalışabilir. Biz AK Parti'nin neferleri tarihin sürekliliğine inanıyoruz. Biz Selçuklu'nun varisleriyiz, biz Osmanlı'nın mirasçılarıyız. Biz Cumhuriyetin çocuklarıyız. AK Parti devlet ahlakının zirvesidir. Bizim için dava doğumdan kıyamete kadardır. AK Parti geldiğinde devlet memuruna maaş ödeyemiyordu, Kemal Derviş bütün tarımsal destekleri kesmişti. AK Parti geldi, bu fidana devlet aşısı yaptı. 12 yıl içinde fidan büyümeye başladı" diye konuştu.

Muhalefete eleştiri
Yeni bir Türkiye'nin doğmasından birilerinin rahatsız olduğunu kaydeden Başbakan Davutoğlu, "CHP'nin Manisa'da bir dikili ağacı var mı? Onlar devlet yönetmekten ne anlar? MHP seçim kampanyasında al bayrağı 81 ilde dalgalandırabildi mi? 28 Şubat'a direnemediniz, MHP'liler bari millet düşmanlarıyla işbirliği yapmayın, ama yapıyorlar. HDP ile MHP birbirini paslaşarak destekliyor. Ulusalcı CHP, paralelcilerle onların mekanlarında görüşüyor. DHKP-C'nin desteklediği bir parti demokrat olabilir mi? DHKP-C, HDP'yi destekliyoruz diye açıklama yaptı. Altılı çeteye karşı AK Parti'ye Milli İrade desteği verecek misiniz? Eski Türkiye'ye izin verir misiniz? IMF kapısında borç dilenen Türkiye ister misiniz?" açıklamasını yaptı.
ALİ FİLİZKAN / CÜNEYT HASÇELİK

"MANİSA'YI TERK ETMEYECEĞİZ"
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, miting öncesinde Manisalılarla vedalaştı. 8 Haziran sabahı aktif siyasete ara vereceğini hatırlatan Arınç, "Yeni milletvekillerimiz olacak. Biz Manisa'yı hiç bir zaman terk etmeyeceğiz" dedi. Duygulanarak gözleri dolan Arınç, "Manisa benim vatanım toprağım. Kırtık mezarlığında anam, babam, evladım var" sözleriyle sürdürdüğü konuşmasında, "Yunt Dağı'ndaki köyümüzde büyüdüm. Çocuklarımız burada oldu. 8 Haziran'dan sonra yine Manisa'nın, AK Parti'nin hizmetinde olacağız. Sorunları birlikte takip edeceğiz. 7 Haziran akşamı AK Parti'ye olan güvencinizi göstereceğinize eminim" dedi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.