AK Parti'de Binali Yıldırım sesleri

Erken seçim öncesi İzmir'de en fazla hareketlilik AK Parti'de yaşanıyor. Listelerde değişiklik olabileceği belirtilirken, Binali Yıldırım da adı adaylık için geçenler arasında. Veysel Eroğlu'nun da yine İzmir'den aday olması bekleniyor

Erken seçimin yapılacağı 1 Kasım öncesi, İzmir'de siyaset de iyice hareketlendi. 7 Haziran'daki seçimlerde aday gösterilen isimlerin tamamına yakını yeniden aday olmak için girişim başlattı. Listelere giremeyen birçok isim de bu defa adaylık biletini alabilmek için harekete geçti. İzmir'de en fazla hareketlilik, 7 Haziran'da 8 milletvekili çıkaran AK Parti'de yaşanıyor. AK Parti İzmir'de yine aday adayı patlaması yaşanması beklenirken her iki seçim bölgesinin aday listelerinde önemli değişiklikler olabileceği belirtiliyor. AK Parti'deki 3 dönem kuralı nedeniyle geçtiğimiz seçimde milletvekili adayı olamayan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın 1 Kasım'da yeniden İzmir'den aday gösterileceği ifade ediliyor. AK Parti'nin Yılıdırım'la İzmir'de bir yıl önce yüzde 36'ya çıkardığı oy oranını 1 Kasım'da yeniden elde etmeyi hedeflediği ifade ediliyor. Memleketi Erzincan için de ismi geçen Yıldırım'ın Kordon'daki seçim ofisinin hazırlanması için talimat verdiği de kulislerde konuşulanlar arasında.
Eroğlu İzmir'den aday
Yıldırım'ın yanı sıra hükümetin en icracı bakanlarından Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun da bu seçimde memleketi Afyon yerine yine İzmir'den aday olacağı konuşuluyor. Eroğlu'nun her fırsatta İzmir'e gelmesi yarıştan çekilmeyeceği şeklinde yorumlanıyor. Bu arada, AK Parti'nin İzmir'de iş dünyasındaki önemli isimleri seçilebilecek sıralardan aday göstereceği de ifade ediliyor.
Doğan aday değil
7 Haziran seçimleri öncesi aynı yönde yayınlanan genelgeye göre AK Parti Büyükşehir Meclisi Grup Başkan Vekili Bilal Doğan görevinden istifa etmiş, YSK'nın verdiği son saati bir kaç dakika geçtikten sonra istifa kararını geri almak istemişti. Doğan'ın yeniden AK Parti Büyükşehir Meclis üyeliğine dönüşü YSK'dan gelen onayın ardından gerçekleşmişti. Doğan, bu seçimde adaylık için istifa etmedi. Geçtiğimiz seçimlerde İl Sağlık Müdürlüğü'nden ayrılan Bediha Türkyılmaz da bu seçim için getirildiği İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden istifa etmedi. AK Parti İl Engelliler Koordinasyon Merkezi Başkanı Ahmet Uğur Baran ve Gençlik Kolları eski Başkanı Bilal Kırkpınar'ın ise yeniden aday adayı olacağı öğrenildi.

AK PARTİ'NİN EGE BÖLGESİ'NDEKİ DİĞER İLLERDE SON DURUMU ŞÖYLE:
AYDIN

7 Haziran'da yedi milletvekillinden ikisini parlamentoya gönderen AK Parti'de iki dönem milletvekilliği yapan Mehmet Erdem, 7 Haziran seçimlerinde listede yer almamıştı. Yeniden adaylık için nabız yoklayan Erdem, aday adaylığına yapacağı istişarelere göre karar vereceğini açıklamıştı. Halk Bankası Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Savaş'ın, milletvekili seçilen Sadık Atay ve Abdurrahman Öz'ün tekrar listede yer almasına kesin gözüyle bakılıyor.
DENİZLİ
1 Kasım'da yapılacak erken seçim öncesinde tüm siyasi partilerde milletvekili listesinin değişmeyeceği konuşuluyor. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin AK Parti'den birinci sırada, Mehmet Yüksel'in ikinci ve Bilal Uçar'ın üçüncü sırada yer aldığı yedi kişilik listeye Denizli siyasetinin önde gelen isimlerinden AK Parti İl Başkanı Şahin Tin'in sürpriz bir şekilde girebileceği siyasi kulislerde sıkça konuşulmaya başlandı. Dördüncü sırada Nurcan Dalbudak, beşinci sırada Osman Yüceliş, altıncı sırada Emin Okkaya ve yedinci sırada önceki il kadın kolu başkanı Peral Uluköy'un isminin yeniden yer alması bekleniyor.
MANİSA
AK Parti'de 7 Haziran listesinin bir iki değişiklikle verilmesi bekleniliyor. Hüseyin Tanrıverdi'nin 3. Donem yasagi kalkacagi icin aday olmasina kesin gozuyle bakilirken, 7 Haziranda ilk siradan aday olan Recai Berber'in ve Selcuk Özdağ'ın adayligi adayligi kesin olarak degerlendiriliyor. Teşkilat ise ilk dört sırada bir kadın aday istiyor.
BALIKESİR
7 Haziran'da dört olan milletvekilinden birini MHP'ye kaptıran AK Parti'de liste değişikliği bekleniyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında "Milletvekili sayımızın düştüğü illerde listelerde değişiklik olabilir" açıklamasının ardından Balıkesir'de bir vekillik kaybeden AK Parti'de liste değişikliği iddiaları da güçlendi. 7 Haziran'da liste başı olan Mahmut Poyrazlı ve ikinci sırada yer alan MKTK üyesi Sema Kırcı'nın yerlerini korumasına kesin gözle bakılıyor. Üçüncü sırada yer alan Ali Aydınlıoğlu'nun listede olması beklenirken, geçen seçimde dördüncü sırada yer alan Başbakanlık Müşaviri Ayşe Kardaş'ın yerine başka bir ismin gelmesi bekleniyor.
MUĞLA
AK Parti'de başvurular başladı. Mevcut milletvekiller Hasan Kökten ve Hasan Özyer'in yanı sıra Yelda Erol Gökcan, Elvan Göçer, Yusuf Kayacık, Yeşim Avcı, Şadi Pirci, Seyfi Terzibaşoğlu, Mestan Yayman gibi isimlerle eski milletvekilleri Ali Boğa ve Yüksel Özden'in de başvuru yapması bekleniyor.
UŞAK
AK Parti'de bir önceki dönem ve mevcut Milletvekili Mehmet Altay'ın yerini koruyup koruyamayacağı kulislerde konuşulurken, ikinci sırada yer alan ithal aday Eyüp Gökhan Özekin'in bu seçimde listelere giremeyeceği ileri sürülüyor. AK Parti İl Başkanı Basri Yıldırım'ın üç milletvekili çıkartan Uşak'ta ilk üçün arasında yer alacağı da söylentiler arasında.
ESKİLER BEKLEMEDE
AK Parti'nin İzmir'de 7 Haziran'daki oy kaybı nedeniyle bu seçimde adayları belirleme konusunda daha da hassas davranacağı belirtiliyor. Bu çerçevede başka illerden gelen adayların elenebileceği de konuşuluyor. 7 Haziran'daki listede yer almayan İzmir eski Milletvekilleri Aydın Şengül, Ali Aşlık, İlknur Denizli, ve Rıfat Sait'in adaylığa yeşil ışık yaktığı kulislerde öne sürülüyor. Yeni Asır'a konuşan Aydın Şengül, "Bize ihtiyaç varsa görev alırız. Olmazsa da dışarıdan destek vermeye devam ederiz. Perşembe'ye kadar bazı görüşmeler yapacağım. Bunun neticesinde kararımı vereceğim" dedi. Bu arada 7 Haziran'da İzmir'den aday gösterilen Avrupa Parlamentosu eski Üyesi Ozan Ceyhun'un yine İzmir'den listeye girebileceği kulislerde konuşuluyor.
TEŞKİLATA YASAK
AK Parti'de 7 Haziran seçimleri öncesi teşkilata getirilen adaylık yasağı 1 Kasım seçimleri öncesi de uygulanacak. Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop imzasıyla teşkilata gönderilen genelgede "il ve ilçe yöneticileri, Belediye Başkanları, Belediye Meclis ve İl Genel Meclis üyelerinin aday gösterilmemesi" şeklinde ilke kararı olduğu hatırlatıldı. Bu görevlerde olanların istifa etmeleri halinde adaylık başvurularının değerlendirme dışı tutulacağı vurgulanan genelgede, "Genel Merkezimiz tarafından çok istisnai olarak, istifasına lüzum görülenler özel olarak bilgilendirilecektir" denildi.
DUYGU ERGÜDEN / HASAN DURNA / ALİ FİLİZKAN / MAHMUT ACARÖZ / ADEM ÜLKER / SERKAN KARAYOL / İHSAN KARATAŞ

CHP'de kontenjanlarda değişiklik beklentisi


CHP'nin erken seçimde İzmir'deki kontenjan adaylarında değişikliğe gideceği konuşuluyor. Önseçimle gelen isimlerin yine aday gösterileceği belirtilirken, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'dan aday olabileceği iddia edildi

İzmir'de 7 Haziran'da yüzde 48 oyla 12 milletvekili çıkaran CHP'de hareketli günler yaşanıyor. CHP'nin İzmir'de gösterdiği 6 kontenjan adayla ilgili değişiklik yapılacağı kulislerde konuşuluyor. 7 Haziran öncesi yapılan önseçimde çıkan listenin bu seçimde de aynen aday gösterileceği belirtilirken sadece Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun sürpriz yapabileceği öne sürülüyor. 2. bölgede önseçimden ilk sırada çıkan ve 2. sırada aday olan Kılıçdaroğlu'nun bu defa İstanbul'dan aday olabileceği belirtiliyor. Kılıçdaroğlu'nun CHP'den istifa eden İstanbul Milletvekili İhsan Özkes'in yerini alabileceği konuşuluyor. Özkes'in yeri için CHP İstanbul İl Başkanı Murat Karayalçın'ın ismi de öne sürülüyor.
Sertel'in adaylığı
Basın İlan Kurumu Genel Kurulu üyeliğinden yasal süre içinde istifa etmediği için adaylığı YSK tarafından düşürülen İzmir Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı Atila Sertel'in bu seçimde listede yer alması bekleniyor. 7 Haziran'da Sertel'in yerine bir arka sıradaki Bornova Belediye eski Başkanı Kamil Okyay Sındır kaydırılmıştı. Eğer bu seçimde Kılıçdaroğlu İstanbul'a gider ve liste sıralaması birer basamak öne kayarsa Sındır'ın yeniden 6. sırada aday gösterileceği belirtiliyor. Bu durumda CHP İzmir'de 7 Haziran'daki oy oranını korursa Sındır yeniden milletvekili olma imkanı yakalayabilecek.
Özkan başka şehre gidebilir
İzmir'de kontenjan adaylarından 1. bölge adayı Tuncay Özkan'ın ise örgütten gelen tepkiler nedeniyle başka bir ile kaydırılabileceği öne sürülüyor. Öte yandan, 7 Haziran'da seçilmeyi başaran Zekeriya Temizel başta olmak üzere bazı isimlerin aday gösterilmeyeceği veya başka bir kente kaydırılacağı ifade ediliyor. Bu çerçevede İzmir'de 1. sıra adayı olan Zeynep Altıok Akatlı'nın da İstanbul'dan aday gösterilebileceği iddia ediliyor. 1 Kasım seçimlerinde esnaf örgütünün desteklediği 24. dönem Milletvekili Mehmet Ali Susam'ın yeniden aday gösterilebileceği konuşulurken, 7 Haziran'da aday listesinde yer alan Dr. Ülkümen Rodoplu da yeniden aday olmak için çalışmalara başladığını söyledi. Bu arada geçen seçimde listede yer almayan Rahmi Aşkın Türeli'nin de bu seçimde Kılıçdaroğlu tarafından yeniden aday gösterilebileceği belirtiliyor. CHP'nin diğer Ege illerindeki son durum ise şöyle:
CHP'NİN EGE BÖLGESİ'NDEKİ DİĞER İLLERDE SON DURUMU ŞÖYLE:
AYDIN

Aydın'da haziran ayındaki seçimlerde birinci parti olan ve dört milletvekili çıkaran CHP'de kasım ayındaki seçim için milletvekili adayları önseçim yerine Genel Merkez tarafından atamayla belirlenecek. Genel Merkez'in aday listesini haziran ayındaki sıralamaya benzer bir şekilde oluşturması bekleniyor. Haziran ayındaki seçimde kontenjandan 1'inci sırada milletvekili seçilen Bülent Tezcan'ın farklı bir ilden aday gösterileceği konuşuluyor. Listede Metin Lütfi Baydar, Hüseyin Yıldız, Fatih Atay ve Tayfun Talipoğlu'nun yer alması bekleniyor.
DENİZLİ
7 Haziran seçiminden önce önseçimle adaylarını belirleyen CHP'de Melike Basmacı, Kazım Arslan ve Gülizar Biçer Karaca'nın seçime gireceği, Adil Demir'in ise yine dördüncü sırada yer alacağı konuşuluyor. CHP'de beşinci sırada Ahmet Divarcı, altıncı sırada Halis Ödel ve yedinci sırada partinin önde gelen isimlerinden ve eski bakanlardan Adnan Keskin'in yer almasına kesin gözüyle bakılıyor.
MANİSA
1 Kasım'da yapılan tekrar seçimde Manisa'da en rahat parti CHP. 7 Haziran seçimlerinde önseçimle belirlenen dokuz ismin 1 Kasım'daki seçimde aynı sıralamayla yer alması bekleniyor. Adaylar şimdiden ili turlamaya başladı.
BALIKESİR
Balıkesir'de 7 Haziran seçimlerindeki milletvekili adaylarını önseçim ile belirleyen CHP'de listenin ilk sırasında yer alan Mehmet Tüm, ikinci sırada yer alan Ahmet Akın ve üçüncü sırada yer alan Namık Havutça'nın yine aynı sıralardan aday gösterileceği konuşuluyor.
MUĞLA
CHP'nin listesinin 7 Haziran'dakiyle aynı olacağı İl Başkanı Mürsel Alban tarafından açıklandı. Alban, sıralamanın bozulmayacağını söyledi. CHP seçime 7 Haziran'da olduğu gibi Akın Üstündağ, Ömer Süha Aldan, Nurettin Demir, Burak Erbay, Emrah Doğu ve Süleyman Girgin'le gidecek.
UŞAK
CHP'de önseçimle birinci sırada yer alan ve milletvekili seçilen Özkan Yalım'ın sırasının koruması bekleniyor. Önseçimdeki diğer isimlerin de yerlerini koruyacağı belirtiliyor.

"Olağanüstü bir durum olmazsa"

CHP lideri Kılıçdaroğlu, dün yaptığı açıklamada erken seçimlerde aday listelerinde "büyük ölçüde değişiklik olmayacağını" söyledi. Kılıçdaroğlu, "Zaten adaylar ön seçimle geldiler. Yemin ettiler. Bu arkadaşlarımız olağanüstü bir durum olmazsa milletvekili listesinde yer alacaklar" dedi. Kılıçdaroğlu, milletvekili çıkartamadıkları yerlerde ise değişiklik olabileceğinin işaretini verdi.

MHP'de Tanrıkulu bilmecesi


MHP'de İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu'nun seçim hükümetinde bakan olarak yer alması için yapılan teklifin ardından tepki olarak Genel Başkan Yardımcılığı'ndan istifa etmesi kulisleri hareketlendirdi. Uzun yıllardır İzmir'de hep 1. sıra adayı yapılan Tanrıkulu'nun bu seçimde aday olmayabileceği ihtimali kulislerde konuşulmaya başlandı. MHP'de Oktay Vural'ın 1. bölgede 1. sıra adayı olmasına kesin gözüyle bakılıyor. İkinci sıradan aday gösterilip seçilmeyi başaran Aslan Savaşan ve Murat Koç'un da bu seçimde yine yerlerini koruyacağı belirtildi. MHP'nin geçtiğimiz seçimde aday gösterdiği isimlerin büyük bölümünü yine aynı sıradan aday yapacağı konuşuluyor.
MHP'NİN EGE BÖLGESİ'NDEKİ DİĞER İLLERDE SON DURUMU ŞÖYLE:
AYDIN

Haziran ayındaki seçimlerde istediği başarıyı yakalamayan MHP'de listede önemli değişiklilere gidilmesine kesin gözüyle bakılıyor. MHP Aydın İl Başkanı Cem Akbudak, listenin değişeceğini açıklamıştı. MHP teşkilatında, Merkez Yürütme Kurulu toplantısı sonrası alınacak kararlar doğrultusunda MHP listelerinde revizyon yaşanacağı konuşuluyor. 1'inci sırada yer alan Ali Uzunırmak yerini korusa dahi 2'nci sıra adayı Hayri Güleç'in listede yer almayacağı, alsa da son sıralarda bulunması bekleniyor.
DENİZLİ
Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan'la Cafer Birtürk'ün bir ve iki, Ümit Bahtiyar'ın üç, İsmail Yarımca'nın dört, Zafer Kaplan'ın beş, Mehmet Fevzi Yeniçeri'nin altı ve Şule Türkaslan'ın yedinci sırada yer alması bekleniyor.
MANİSA
MHP'de teşkilatlar listede değişiklikten yana. Özellikle ilçe dengelerinin yapılmadığı ilk seçimde bu kez bu dengelerin oluşması isteniyor. Erkan Akçay'ın büyük bir ile gönderilmesi, Salihli ve Akhisar'dan birer adayın ilk dört içerisinde yer alması tartışılıyor.
BALIKESİR
Balıkesir'de milletvekili sayısını ikiye çıkaran MHP'de listenin tepesinde bir değişiklik beklenmiyor. Partinin oylarının artmasında büyük pay sahibi olan Belediye eski Başkanı İsmail Ok ile ikinci sırada yer alan Prof. Dr. Recep Çetin'in aynı sıralardan aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Bu arada AK Parti, CHP ve MHP'den aday olmak için kamudaki görevlerinden istifa etmesi beklenen isimler şu ana kadar herhangi bir açıklama yapmadı.
MUĞLA
MHP İl Başkanı Mehmet Korkmaz, aday belirleme yönteminin bugün yapılacak olan MYK toplantısında kesinleşeceğini açıkladı. MHP'de mevcut milletvekili Mehmet Korkmaz'ın yanı sıra eski milletvekili Metin Ergün, Murat Bıçak, Salih Soykan, Asım Başaran, Süleyman Taşkın gibi isimlerin kulislerde adı geçiyor.
UŞAK
MHP'de Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz listede yine birinci sırada yer alacak. Diğer isimlerin de değişmeyeceği konuşuluyor.
Bürokratlar AK Parti'den aday
Yüksek Seçim Kurulu tarafından genel seçimde aday olmak isteyen devlet memurları ile parti yöneticileri ve belediye meclis üyelerinin görevlerinden istifa etmeleri için verilen süre dün saat 17.00'de doldu. AK Parti'nin 7 Haziran seçimlerinde İzmir 2. bölge 5. sıradan aday gösterdiği Prof.Dr.Durmuş Boztuğ istifasını kadrosunun bulunduğu Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'ne sundu. Boztuğ, en kısa zamanda İzmir'e geleceğini belirterek, "Hizmet için yola çıktım" dedi. AK Parti'de İzmir 2. bölge 6. sıradan aday gösterilen ancak seçilemeyince Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ndeki görevine geri dönen Op.Dr.Mehmet Bayındır da yine görevinden istifa etti.
Şenocak da istifa etti
7 Haziran'da aday olan Memur-Sen İzmir Şubesi Onursal Başkanı Abdurrahim Şenocak da Namık Kemal Lisesi'ndeki öğretmenlik görevinden istifa etti. Şenocak, "Demokratik yarışta varız demek için istifa ettim. Bu süreçte İzmir'e ve Türkiye'ye hizmet edebileceğim için bu yola çıktım" dedi. Yine AK Parti'nin geçtiğimiz seçimde 1. bölgede listenin 13. sırasında yer verdiği Gürbüz Akbulut da istifa ederek adaylık yarışına giren isimler arasında yer aldı. 7 Haziran öncesi AK Parti'den aday adayı olan Prof Dr. Tancan Uysal da yeniden istifa kararı aldı. Uysal, Katip Çelebi Üniversitesi'ne istifasını sundu. 7 Haziran öncesi Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü görevinden istifa ederek memleketi Trabzon'dan aday adayı olan Abdulkadir Uraloğlu bu kez istifa etmedi. İzmir 1. bölge 10. sıra adayı Talip Uzun da Sağlık Bakanlığı'ndaki Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunda Kurum Başkan Yardımcılığı görevinden ayrılmadı. 7 Haziran öncesi aday adaylığı için Seferihisar Devlet Hastanesi Başhekimliği'nden istifa eden Murat Balanlı da aday gösterilmeyince görevine dönmüştü. Balanlı, ikinci kez istifa etmeme kararı aldı. Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcılığı grevinden istia ederek AK Parti'den aday adayı olan Prof. Dr. Nurselen Toygar, seçim sonrası döndüğü görevinden yeniden ayrılmadı. CHP'de ise önseçim galibi isimlerden yalnızca 2. Bölge 10. Sıra Adayı Ali Kemal Elitaş, Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü'ndeki görevinden ayrıldı. Önseçimden çıkanların aday sırasının değiştirilmeyeceğinin açıklanması sonrası 1. Bölge 13. sıradan aday gösterilen Turgay Bozoğlu ile 2. bölge 9. sıradan aday gösterilen İZBETON Genel Müdürü Hüseyin Sezer görevlerinden ayrılmama kararı aldı. MHP'den 2. bölge 5. sıra Adayı olan ancak sırası nedeniyle seçilemeyen Yalçın Koçyiğit de Bergama Devlet Hastanesi'ndeki görevinden tekrar istifa etti.
DUYGU ERGÜDEN / YAĞMUR UYGUR

HDP'de ilk sıralar kalıyor


HDP 1 Kasım seçimlerine giderken İzmir'de iki bölgenin ilk sıradaki adaylarını değiştirmeyecek. 7 Haziran'da milletvekili adayı olanlar ile kadın ve engelliler ücret ödemeyecek. Diğer aday adayları, 3 bin lira ücretle Genel Merkez'e başvuracak. Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) İzmir'de milletvekili aday listeleri değişecek. İki bölgenin ilk sıralarından aday olup milletvekili seçilen Ertuğrul Kürkçü ve Müslüm Doğan'ın yerini koruyacağı öğrenilirken ikinci sırada aday gösterilen Anadolu Birliği Federasyonu eski Genel Başkanı Ferhan Ademhan aday gösterilmeyecek.
HDP, 7 Haziran'da da milletvekili aday listeleri kesinleşmeden Ademhan'ı adaylıktan çıkardığını ilan etmişti ancak kalp krizi geçiren Ademhan, istifa etmediği için seçime girmişti. HDP'nin Ademhan'ın yerine İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde doktor olan Zeki Gül'ün aday gösterileceği öğrenildi. Gül, 2004- 2006 yılları arasında İzmir Tabip Odası Başkanlığı yaptı. Avukat Eylem Yıldız'ın da ikinci sıra adaylığını koruyacağı ileri sürüldü.
7 Haziran'da İzmir'den 40 kişinin aday adayı olduğu HDP'nin İzmir İl Başkanı Cavit Uğur, "Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan ile İzmir Milletvekili Ertuğrul Kürkçü'ün yeri değişmeyecek. 7 Haziran'da milletvekili adayı olan 26 kişiden 25'ine yeniden başvurmaları için çağrımızı yaptık. Bunun dışında isteyen herkes aday adayı olabilir" dedi.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.