FETÖ terör örgünün hain darbe girişiminin yarattığı tahribatı gideren Türk Silahlı Kuvvetleri yeniden toparlanarak gerek yapısal değişim gerek sınır ötesi operasyonlar ve gerekse silah gücü ile dünyaya gücünü gösteriyor. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda orgeneral ve oramirallerin yaş haddini yükselten yasa teklifinin görüşmelerinde, FETÖ'nün TSK'da yarattığı tahribat ve buna rağmen ordunun nasıl ayaklanıp dünyaya gücünü gösterdiği gözler önüne serildi.
KURMAYLARA ENGEL
Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, TSK'da FETÖ ihraçlarının yanı sıra, FETÖ'nün kendilerinden olmayan subayların kurmaylığının engellendiğini anımsattı. Alpay, "Bunu devlet olarak sonradan fark ediyoruz. Şu anda sınır ötesi operasyonlarda Irak'ta, Suriye'de, terörle mücadele süreci içerisinde kahramanca çarpışan çok kıymetli askerlerimiz var. Bunlar FETÖ tarafından harp akademilerine, kurmaylık süreçlerine dâhil edilmedikleri, süreçlerin dışında tutuldukları için kurmay olamamışlar ama kahramanca çalışan, çarpışan askerlerimiz var. Dolayısıyla, bizim bu sebeple de hem kurmaylıkla ilgili bu gerekçemizi hem de mevcuttaki kahraman askerlerimizi, bir şekilde onların kazandığı tecrübeyi, yeteneği bu alanda değerlendirmek istiyoruz" dedi.
YÜZDE 95 İHRAÇ VAR
Milli Savunma Bakanlığı Personel Genel Müdürü Tümgeneral Orhan Gürdal ise 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında akademilerin kapandığını, kurmay sınıfının Millî Savunma Üniversitesi bünyesinde kurulan "harp enstitüleri müdürlükleri"nde yetiştirildiğini kaydetti. Gürdal, FETÖ terör örgütünün hain darbe girişiminin TSK'ya verdiği hasarı ise şu sözlerle anlattı, "15 Temmuz'dan sonra kurmay subayların yüzde 95'ini biz ihraç ettik. FETÖ buraya sızmıştı. Daha sonra da bu süreçte Suriye'de yapılan harekâtlarda çok tecrübe kazanan arkadaşlarımızdan bu sınıf subayları terfi ettirildi ve bu ağır sorumlulukları, çok riskli görevleri yerine getirdi. Bunlardan çok başarılı olanları korgeneralliğe terfi imkânı getiriyor, bu da geçici bir süreyle, sürekli değil. Bu süre, bunların yayımı tarihinde olan 182 general var, bunların hepsi için değil, bunun içinden başarılı belki 3 kişi, belki 10 kişi onu bilemem, zaman gösterir ama 182 kişiyi kapsayan bir düzenleme" diye konuştu.