• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • İkindiye 23:55:00
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608

nasıl yapılır? ve malzemeleri...

Bu akşamın tatlı önerisinde var. Yapımı oldukça kolay olan bu tarifi, iftardan sonra çayın yanında servis edebilirsiniz. Tarifi denemeniz için malzemeleri aşağıya ekliyoruz. ? ve malzemeleri...

Supangle nasıl yapılır? Supangle tarifi ve malzemeleri...

21.05.2020, 16:40 Güncelleme Tarihi: 21.05.2020,18:10

Ramazan ayının bitmesine artık çok az bir zaman kaldı. İftardan sonra verdiğimiz tatlı önerileri de bu son günlere özel olarak devam ediyor. Bugün menüde supangle var. Oldukça lezzetli olan bu tatlıyı çayın yanında keyifle yiyeceğinizden eminiz. Şimdiden afiyet olsun. Supangle nasıl yapılır? Supangle tarifi ve malzemeleri...

MALZEMELER

2 dilim bayat kek (yaklaşık 80-100 gram)

8 su bardağı süt

1/2 su bardağı toz şeker

4 yemek kaşığı kakao
2 adet yumurta sarısı

2 yemek kaşığı buğday nişastası

1 paket vanilya

2 yemek kaşığı un

YAPILIŞI

Süt, toz şeker ve kakaoyu tencereye alıp, kaynayana dek karıştırın. Küçük bir kapta yumurta sarısı, nişasta, vanilya ve unu çırpıp, sütlü karışımın içine hızlı hızlı ve karıştırarak dökün. Koyulaşana dek karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp içine tereyağı ilave edin ve mikser yardımıyla 10 dakika çırpın. Servis yapacağınız kuplara veya kaselere iri parçalara bölünmüş bayat keki pay edin. Üzerlerine supangle dökün. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.

Supangle nasıl yapılır? Supangle tarifi ve malzemeleri... haberine yapılan yorumlar ( yorum)

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan YENİ ASIR veya yeniasir.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.


Turkuvaz olarak kişisel verilerinizi işliyor, aynı zamanda kanunlarda öngörülen teknik ve idari tedbirleri alarak bu verilerinizin korunması için elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz. İşlenen kişisel verilerinize ilişkin aydınlatma metnine veri politikası sayfasını ziyaret ederek ulaşabilirsiniz.

  • SON DAKİKA