Ülsere Biberiye, baş ağrısına havuç

Dr. Fevzi Özgönül, hangi vücut ağrısı için hangi besinlerin tüketilmesi gerektiğiyle ilgili bilgiler verdi

Sağlıklı beslenme sağlıklı bir beden için olmazsa olmazların başında geliyor. Bu nedenle mevsiminde sebze ve meyve tüketerek beden sağlığımıza yatırım yapmak şart. Öte yandan bazı ağrılara karşı bazı besinlerin dindirici etkisi olduğu ve vücut direncini artırdığı da biliniyor. Peki hangi ağrılar için hangi besinleri tüketmek gerekiyor?

Dr. Fevzi Özgönül, bu konuda önemli açıklamalar yaptı. Dr. Fevzi Özgönül, havucun son yıllarda erken bunama, alzheimer, kalp krizi, kronik baş ağrısı, deri ve akciğer kanserine iyi geldiğini belirtti; mevsiminde yenilen besinlerle ilgili bilgiler verdi.

ISPANAK DİŞLERİ KORUYOR
Dr. Fevzi Özgönül, demir deposu olarak bilinen ıspanağın A, B, C, E vitaminleri, magnezyum, fosfor, iyot mineralleri ve protein açısından zengin bir içeriğinin olduğunu ve bu nedenle ıspanağın vücudun direncini arttırdığını söyledi ve ekledi: "Özellikle bahar aylarında nükseden hastalıklara karşı vücudu korur. Kemik ve dişleri de güçlendirir. Diş çürümelerine karşı koruyucudur."

Taze fasulyenin ise özellikle mevsiminde haftada 2 defa tüketilmesi gerektiğini hatırlatan Dr. Fevzi Özgönül, "Kalorisi düşük, yağ bakımından fakir bir sebze olsa da bol lifli yapısı sebebiyle diğer gıdaların sindirimine yardımcı olduğu ve sindirim sisteminin daha rahat çalışmasını sağladığı için ayrıca kötü kolesterolün bağırsaktan emilimini engellediği için yararlı bir yiyecektir" dedi

MİGRENE KARŞI ETKİLİ
Biberiyenin bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde, mide ülserinde, hazımsızlık ve sindirim sisteminin yavaş çalışmasından kaynaklı kabızlık gibi durumlarda faydalı olabileceğini anlatan Dr. Fevzi Özgönül, "Biberiye migren tipi baş ağrılarında faydalı olabilir. Hatta biberiye yağı kas ve eklem ağrılarını hafifletmekte kullanılabilir" dedi.

UNUTKANLIKLA SAVAŞIYOR
HAVUÇ salatalarda, her türlü et ve sebze yemeklerinde kullanılmalıdır. Unutkanlığa karşı kullanımı yaygındır. Son yıllarda erken bunama, Alzheimer, kalp krizi, kronik baş ağrıları, deri ve akciğer kanserine karşı kullanılmaya başlanmıştır.

KOLESTEROLE SARIMSAK
TAZE sarmısak mevsimsel salgın hastalıklarda koruyucu olarak, tansiyon ve kolesterol düşürücü olarak, kan sulandırıcı ve bağışıklık sistemini güçlendirici olarak kullanılabilir.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.