Kaynayan sütün içine atın! O kadar faydalı ki...
Özellikle kış günlerinde tüketebileceğiniz, soğuk algınlığına karşı savaşan incir ve süt ikilisini hiç birlikte denediniz mi? Bu karışımı bir kere denediğinizde bir daha bırakmak istemeyeceksiniz. İşte kaynayan sütün içine atılan incirin muhteşem faydaları...
- Sağlık
- Haber Merkezi
- 23.1.2024 09:13:57
Taze ve özellikle kuru incirin yenilmesiyle insan bedeninin hücreleri yenilenir. İncir, içerdiği yüksek oranlardaki protein, vitamin ve minerallerle hücrelerin yenilenmesini sağlayan bir besindir.
Örneğin, 100 gr. kuru incir yenilirse bedenin günlük gereksinimlerinden kalsiyumun yüzde 17'si, demir ve magnezyumun yüzde 30'u, fosforun yüzde 20'si, B1 vitamininin yüzde 5'i ve B2 vitamininin yüzde 4'ü alınmış olur.