"İzmir'in en sevileni biziz"
Üç ortak, mekan işletmeciliği konusunda en iyi olduklarını iddia edemeyeceklerini ama en sevilen işletmeciler olduklarını düşünüyor
- Sarmaşık
- 3.6.2010 16:00:25
OKULDAN ARKADAŞLAR
- Yusuf Bey, eğlence sektörüyle ne zaman tanıştınız?
YA: 2006'nın sonunda şu anki Alsancak People'ın olduğu yerin adı başkaydı ve mekan sahibi Orhan Kırkpınar'dan orayı işletmek için teklif alarak başladım.
- Baran Bey sizin eğlence dünyasıyla tanışmanız nasıl oldu?
BA: İlk 2003'te Antalya'da Cece Bar'ın işletmeciliğini yaptım. 2 yıl sürdü. Sonra da İzmir'e dönüp 2007'de Dolce'yi açtık. O zamandan beri üç ortak devam ediyoruz.
- Dinçer Bey ya siz?
Dİ: Bu sektöre ilk kez Dolce zamanında giriş yaptım.
- Ortaklığı nasıl kurdunuz?
YA: Aslında biz okul arkadaşıyız. Özdere'de Turizm Otelcilik ve Anadolu Meslek Lisesi'nde 4 yıl yatılı okuduk. Hem sınıf hem de oda arkadaşıydık. Şimdi ise 4 yıldır iş ortağıyız. Hiç ayrılmadık.
- Tac Mahal'i sizden dinleyelim Baran Bey.
BA: Pazar ve pazartesi hariç haftada 5 gün açığız. Düğün, nişan, sünnet, şirket yemekleri ve davetler gibi aktiviteler için hizmet veriyoruz.
- İzmir'in dışını düşündünüz mü?
BA: Hayır. Bizim şehrimiz bize yetiyor.
- Müşterilerde sizleri rahatsız edecek hususlar nelerdir?
Dİ: Kılık kıyafetinin bozuk olması ve bay bayan orantısının dengesiz oluşu.
- Gelen müşterilerin memnuniyetini ölçtünüz mü hiç?
YA: İzmir'in en iyi işletmecileri olduğumuzu iddia etmiyoruz. Ama şu bir gerçek ki en sevilen işletmeciler olduğumuz kesin.
Gece hayatının içinde olmanın artıları ve eksileri neler?
YA: Sosyal çevremiz arttı. Fakat kendi yakınlarımıza, akrabalarımıza ve eşe dosta vakit ayıramıyoruz. En büyük sıkıntı bu.
- Unutamadığınız bir anınız var mı?
YA: Ulusal bir televizyon kanalında İzmir'in tanıtımı yapılırken People'den görüntüler verip mekandan bahsettiler. Bunu unutamıyoruz.
- Bu yaz Tac Mahal'de performans yapacak ünlü bir isim var mı?
Dİ: 25 Haziran'da üstsüz Dj Niki Belucci'yi getiriyoruz. Hedefimiz ise DJ Tiesto'yu mekanımızda ağırlamak.
- İzmir eğlence sektörünün kötü gidişatının sebebi sizce nedir?
Dİ: Üst seviyelerdeki fiyat politikası. Çünkü İzmir müşterisi az paraya çok eğlence arayan bir yapıya sahip.
- Çözümü ne olmalı?
BA: Kiralar ve vergiler daha makul düzeyde olsa, hem mekanımızı 6 gün açık tutardık hem de giriş ücreti almazdık. Yani hem işletmeciler kazanırdı hem de müşteriler.
- Bu durumu düzeltmek için bir şeyler yapıyor musunuz?
BA: Masraflarımız, vergiler, personel ücretleri, içecek fiyatları ve diğer harcamalar artıyor, fakat bizde 3 yıldır fiyatlar aynı, değişmiyor.