Ağrı'dan 1972 yılında İzmir'e gelip çeşitli lokanta ve restoranlarda bulaşıkçılık ve garsonluk yaptıktan sonra patronluğa yükselen Servet Bıçak, Karşıyaka Mavişehir'de ikinci mekanını da açtı
Ağrı'dan 1972 yılında İzmir'e gelip çeşitli lokanta ve restoranlarda bulaşıkçılık ve garsonluk yaparak mesleğine gönül veren Servet Bıçak, patronluğa kadar yükseldi. Yanında çalıştırdığı 75 personeliyle 2 ay önce Pasaport semtindeki Servetin Yeri adlı restoranının ardından da Karşıyaka Mavişehir'de ikinci mekanını da açan Servet Bıçak, İzmir'de ocakbaşı ve çöp şiş kültürünün vazgeçilmez ismi haline geldi.
LOKANTADA ÇALIŞTI
Ağrı'da babası Ali Bıçak'ın işlettiği lokantada çalışırken bir yandan ilk ve orta öğrenimini tamamlayan Servet Bıçak, 1972 yılında İzmir'e gelerek baba mesleğini burada sürdürmeye karar verdi. Girdiği lokantalar ve restoranlarda, bulaşıkçılık da dahil olmak üzere komilik ve garsonluk gibi mesleğinin en alt kademesinde çalışarak işe başlayan Servet Bıçak, her geçen yıl mesleğinde başarısını kanıtladı. Saygısı, sevgisi, titiz çalışması, çalışkanlık, doğruluk ve dürüstlükle gerek yöneticilerinin gerekse, müşterilerinin taktirlerini kazandı. Böylece şef garsonluğa yükseldi.
ÜNLÜLERİN MEKANI
1999 yılında ünlü sinema sanatçısı Bilal İnci ile birlikte Pasaport'ta restoran açan 2 çocuk babası Servet Bıçak, patronluğa ilk adımını attı. Açtığı mekanla çöp şiş ve ızgarada İzmir'in vazgeçilmezi olmayı başaran Servet Bıçak, "O yıllarda İzmir Fuarı tam 1 ay sürüyordu. Her fuar döneminde İzmir'e gelen İbrahim Tatlıses, Orhan Gencebay, Sezen Aksu, Muazzez Abacı, Barış Manço, Bülent Ersoy, Zeki Müren, Kemal Sunal, Cem Karaca, Ajda Pekkan gibi daha birçok ünlü sanatçı, 30 gün istisnasız her gece bana çöp şiş yemeye gelirlerdi. Onlar için de bir alışkanlık haline gelmiştik. Ben de o yılların hatırasını birlikte çekildiğimiz fotoğraflarla ölümsüzleştirmek istedim" diye konuştu. İzmir'de bir marka olmanın gurur ve mutluluğunu yaşadığını belirten Servet Bıçak, "Bunu bizi tercih eden bütün müşterilerimin ve ünlü sanatçı dostlarıma borçluyum. Güleryüzlü hizmetimizde ve sunduğumuz ürünlerimizde kaliteden hiçbir zaman ödün vermeden çalıştık" dedi.
2. ŞUBE KARŞIYAKA'DA
2012 yılına girerken Karşıyaka Mavişehir'de 410 metrekarelik alanda açtığı mekanın çöp şişin ve ızgaranın vazgeçilmez adresi olacağını söyleyen Servet Bıçak, gelen talepler doğrultusunda İzmir'in diğer ilçelerinde de mekan açacağını söyledi. Karşıyaka'ya ilk çöp şişi getirmenin gurur ve mutluluğunu yaşadığını belirten Bıçak, "Daha ilk günden mekanımız doldu taştı. Mekanın açıldığı Temmuz ayından beri gördüğümüz yoğun ilgi bizleri mutlu ediyor. Ben de 75 kişilik dev kadromuzla gerek Pasaport'taki gerekse Mavişehir'deki adresimizde müşterilerimize layık olmak için 7 gün 24 saat boyunca en iyi hizmeti vermeye çalışıyorum. Bu iki mekandan başka yerde şubemiz yoktur" diye konuştu.
"Burada patron yok"
Ürünlerinde asla ithal et kullanmadıklarını belirten Bıçak, "Sökedeki çiftlikte özel olarak yetiştirilen hayvanlar, veteriner kontrolünde kesilip, 30 yıllık yemek ustalarının tecrübesiyle lezzetli yemeklere dönüştürülüyor. En önemli özelliğimiz yabancı ithal et kullanmıyor olmamızdır. Bunu özellikle belirtmek istiyorum" dedi.
Servetin Yeri'nde çöp şişin yanı sıra ızgara, köfte, iskender döner, kuzu tandır, pide ve çorba çeşitleri bulunuyor. Mavişehir Cahar Dudayev Bulvarı, Karşıyaka Göz Hastanesi'nin karşısında faaliyete geçen Servetin Yeri'ne tüm İzmirlileri beklediklerini belirten Bıçak 'Bu firmada, patron yok, ben yanımızda çalışanlara sürekli olarak kendimi örnek gösteriyorum. Çaba sarfedin, göreyim desteğin en büyüğü benden diye kendilerine motive ediyorum. Beni örnek alsınlar ve işlerine dört elle sarılsınlar, eve servis yapan genç arkadaşımdan, mutfaktaki bulaşık sorumlusuna kadar tek hedefimiz en iyi hizmet, en iyi hizmet' diye konuştu.
