KAHRAMAN DURAK
Genelkurmay Başkanlığı, İzmir Valiliği, Ege Ordu Komutanlığı'nın desteği ile Konak Belediyesi'nin ev sahipliğini üstlendiği, şehit ailelerimize yardım amaçlı, "Mum başka bir mumu tutuşturduğunda ışığından hiçbir şey kaybetmez" sloganıyla İzmir Swissotel Grand Efes'de defile düzenlendi. Atatürk'e smokin yapan Levon Kordonciyan'la aynı ismi taşıyan torununun hazırladığı defilede mankenler, Aattürk'ün giydiği smokin ve takım elbise modellerini sergiledi.
ÖZEL BİR KONSER
Defilenin ardından İzmir Devlet Senfoni Orkestrası sanatçılarının kurduğu Ephesus Brass Grubu'nun mini konseri ile güne ayrı bir renk kattı. Defilenin ev sahibi olan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan etkinliği öven bir konuşma yaptıb Ayrıca ünlüler de desteklerini esirgemediler. Engin Altan Düzyatan sunuculuk yaparken ünlü balet Tan Sağtürk davetli olarak programa destek oldu. Defilede sergilenen kıyafetler satışa sunulurken elde edilen gelirin "Türkiye Harp Malulleri, Gaziler, Şehitler, Dul ve Yetimler Derneği"ne bağışlanacak olması gurur kaynağı oldu.
KORDONCİYAN KİMDİR?
1920'lerde Cumhuriyetin ilanı ile frak, Türkiye'de vitrine çıktı. Atatürk, smokin ve frak terzisi yetişmesi için altı kişiyi eğitim için Fransa'ya gönderdi. Ekipten biri de Levon Kordonciyan'dır. 5 yıllık eğitimin ardından Türkiye'ye dönen Levon Kordonciyan'ın en önemli müşterisi Atatürk olmuştur. Ailede 4 kuşak Smokin markası üretmeye devam etmektedir. Şu an Levon Kordonciyan ile aynı ismi taşıyan torun Levon aynı titizlikle çalışmaları sürdürüyor. Atölyeye girdiğinizde kendinizi Atatürk müzesinde gibi hissetmeniz mümkün.
